Σχόλια…..

ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Θάσο παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες ενώ η διοίκηση του Δήμου Θάσου ζήτησε να κηρυχθούν κάποιες κοινότητες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως και έγινε.  Στο μεταξύ κλιμάκιο της κυβέρνησης μετέβη στην Θάσο με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την καταγραφή των καταστροφών και την αποκατάσταση τους. Ειδικά τροχοφόρα του Στρατού επιχειρούν από το Σάββατο στην Θάσο για την διάνοιξη των ρεμάτων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών από κατοικημένες περιοχές και το οδικό δίκτυο. Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αποκατάστασης του νησιού.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Μάλιστα αίτημα για άμεση κήρυξη του Δήμου Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων, υπέβαλε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θόδωρος Μουριάδης.

Στο αίτημα που απεστάλη εγγράφως προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, ο Δήμος Καβάλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα πρωτοφανούς εντάσεως καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στην προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του Δήμου Καβάλας για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όσο και στην αναγκαιότητα παροχής περισσότερων μέσων Πολιτικής Προστασίας και διάθεσης του απαραίτητου προσωπικού από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη της  Καβάλας.

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εξάλλου σε καλή κατάσταση βρίσκεται η περιοχή Παγγαίου παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος..

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπότη το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια των οποίων οι οροφές κατέρρευσαν.

ΙΣΧΥΡΗ

Και φυσικά αυτό που μας έμεινε από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδος ήταν  η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα… ο δε 55χρονος αγρότης που σκοτώθηκε στο Δάτο δεν ήταν θύμα πνιγμού αλλά τροχαίου δυστυχήματος…. 

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Και από ότι φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια σε ότι αφορά την κακοκαιρία αυτή την εβδομάδα.. Οι βροχές ήρθαν για να μείνουν…

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Και φυσικά η κακοκαιρία είχε επιπτώσεις και στην τοπική αγορά… Ο κόσμος παρέμεινε στα σπίτια του την Πέμπτη και την Παρασκευή και δειλά δειλά ξεμύτισε το Σάββατο….

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας διορίστηκε ο πρώην βουλευτής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης. Από χθες ανέλαβε  καθήκοντα.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

Ο εξωδικαστικός διαμεσολαβητής εφαρμόζεται πλέον και στην Καβάλα ώστε να αποφεύγεται η προσφυγή στη  Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γραμμένος σημείωσε ότι στην Καβάλα πέτυχαν να υπάρχει Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Στην Β` Ζώνη εντάσσεται η Καβάλα στον τομέα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης. Οι αιτήσεις πρέπει να γίνονται έως τις 20Δεκεμβρίου όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Πούλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ως γνωστό σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με τον κ. Λεμονίδη να επανεκλέγεται πρόεδρος. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε ότι πρώτο μέλημα τους είναι να συναντηθούν με τον δήμαρχο Καβάλας για να του θέσουν τα θέματα του συλλόγου τους.

ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, έκρουσαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης του κοινού για την ορθολογική ενημέρωση για τη χρήση των αντιβιοτικών.

Όπως τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ., Αναστασία Αντωνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί τη δημιουργία των υπέρ-μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά σαν μια από τις 10 απειλές για την παγκόσμια υγεία τα επόμενα χρόνια.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ

Και φυσικά είναι γεγονός  και στην Καβάλα υπάρχει κατάχρηση στα αντιβιοτικά φάρμακα καθώς για το παραμικρό οι πολίτες κάνουν χρήση τους… Θεωρούμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας πρέπει να κάνει μία καμπάνια ενημέρωσης πιο οργανωμένα και όχι να παραμείνει σε μία απλή συνέντευξη τύπου…

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ

Καθόλα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε  η παρουσία του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στην Διεθνή έκθεση της Βαρσοβίας TTW 2019, που διεξήχθη  από τις 21-23 Νοεμβρίου  στο Παλάτι Επιστημών και Πολιτισμού της Βαρσοβίας (Palace of Culture and Science).

Η διεθνής έκθεση τουρισμού «TTW 2019» έκλεισε φέτος τα 27 χρόνια λειτουργίας της και είναι από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Ευρώπη, με συμμετοχή από 58 χώρες από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας όλο το φάσμα του τουρισμού.

 Αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Πολωνούς επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και τους Πολωνούς τουρίστες, που επιθυμούν να  σχεδιάσουν τις διακοπές τους για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Δήμος Καβάλας έλαβε μέρος στην συγκεκριμένη έκθεση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του ετήσιου πλάνου δράσεων τουριστικής προβολής που υλοποιεί η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Η συμμετοχή στην έκθεση έγινε μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και θεωρείται άκρως σημαντική με στόχο την ενίσχυση του ρεύματος τουριστών από την Πολωνία με στρατηγικό πλεονέκτημα την απευθείας πτήση που κατά τους θερινούς μήνες συνδέει το Πόζναν της Πολωνίας με το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *