Σχόλια….

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας διορίστηκε ο πρώην βουλευτής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης. Από Δευτέρα αναλαμβάνει καθήκοντα.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Τον νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, παρουσίασαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ο δικηγόρος Βασίλης Αργυρίου και οι εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών και δικηγόροι Λάρισας, Μαρίνα Αρσενοπούλου και Ευανθία Μπεκίρη.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ότι  είναι ένας νέος θεσμός, ο οποίος εισέρχεται υποχρεωτικά πλέον στο ελληνικό δικαιικό σύστημα, αυτόν της διαμεσολάβησης. Η Καβάλα είχε την τύχη κυρίως με ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης και του τότε προέδρου Α. Αθανασίου, να κάνει την πόλη  της Καβάλας  κέντρο κατάρτισης διαμεσολαβητών ενώ η  συμμετοχή του Επιμελητηρίου ήταν ουσιαστική, προκειμένου να επιτευχθεί  η  ίδρυση του Ινστιτούτου στην πόλη της Καβάλας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοίνωσε εγκαίρως για  ότι ο καιρός θα παρουσίαζε  χθες  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές  στην Ανατολική Μακεδονία. Η κακοκαιρία γενικά στην περιοχή μας ήταν ήπια σε σχέση με άλλες περιοχές, ενώ μόνον οι άνεμοι ήταν ισχυροί εντάσεως έως 8 μποφόρ…….

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 2

Στο μεταξύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η διαρκής βροχόπτωση στον πρώην Δήμο Φιλίππων Καβάλας και στις περιοχές Δάτου και Πολύστυλου που πλημμύρισαν. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης σημείωσε πως καθάρισαν κάποια κανάλια για να αποφύγουν τα χειρότερα.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου  ο ιατρός κ. Βαγιωνάς Αναστάσιος, Διευθυντής Ογκολόγος-Παθολόγος, θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα νέο απογευματινό ιατρείο του Ογκολογικού Τμήματος. Ο κ. Βαγιωνάς θα εξετάσει κατά τον Δεκέμβριο τους ασθενείς την Τρίτη 3/12 και την Τρίτη 10/12 τις ώρες 15.00 έως 19.00. Ο ιατρός θα δέχεται τους ασθενείς στους χώρους του Ογκολογικού Τμήματος.

Τα απογευματινά ραντεβού πέραν του Δεκεμβρίου θα γνωστοποιηθούν μαζί με τα ραντεβού για τα υπόλοιπα ιατρεία στα μέσα του Δεκέμβρη.

ΘΡΑΚΙΚΗ

Η Θρακική Εστία Καβάλας και η Ιερά Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου διοργάνωσα χθες εκδήλωση   στις 7.30 το απόγευμα στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας με ομιλήτρια την καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιφιγένεια Βαμβακίδιου με θέμα «Η μαρτυρική πορεία των Ανατολικοθρακιωτών και η διασπορά τους στον Ελλαδικό χώρο».

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ

Κατόπιν της εκλογικής διαδικασίας της 14ης και 15ης  Νοεμβρίου  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συνεδρίασε χθες   με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης την εκλογή Προεδρείου.

Ως εκ τούτου κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας επανεξελέγη πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Λεμονίδης Βασίλειος.

Β` ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στο μεταξύ Β` Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξελέγη ο κ. Γιάννης Σαρής, ένας  πολλά υποσχόμενος ελεύθερος επαγγελματίας.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ

Σε ότι αφορά τον κ. Λεμονίδη, ανακηρύχθηκε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κατέλαβε τις 12 από τις 13 έδρες του συλλόγου!!!!!!!!

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Την  Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις  11.00 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας,  εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό STEM Education, που θα περιλαμβάνει Έκθεση με Ρομποτικές κατασκευές, Διαγωνισμό Ρομποτικού Ποδοσφαίρου και άλλα Ρομποτικά εργαστήρια. Οι μαθητές/τριες θα έχουν την  ευκαιρία να συμμετέχουν  όπου επιθυμούν. Επίσης θα παρουσιαστούν και τα θέματα του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas και θα γίνει αναφορά στις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες μαθητών που κατέκτησαν μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

ΓΟΝΕΙΣ

Η Ένωση  Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας  έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως αναφορικά με το σύστημα Εισαγωγής των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση επισημαίνοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν δραματικές αλλαγές στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Νίκο Σιδηρόπουλο θα πρέπει να σταματήσει η πρακτική των συχνών αλλαγών στο σύστημα αυτό.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Και έχει δίκιο η Ένωση Συλλόγων Γονέων καθώς δεν είναι δυνατόν ο κάθε Υπουργός Παιδείας να φέρνει  τα πάνω κάτω μόλις αναλαμβάνει.  Σε αυτή την χώρα έχουμε αλλάξει εκατό εκπαιδευτικά συστήματα. Έλεος πια…

ΕΚΑΒ

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω των αυξημένων περιστατικών. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Τσιτσιλικάκης απευθύνει έκκληση ώστε να γίνουν προσλήψεις ζητώντας την κατανόηση των πολιτών.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 10 ετών ήταν η φετινή για τις όψιμες ποικιλίες αμπελοκαλλιεργειών στον Νομό Καβάλας καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μειωμένη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας κ. Μυστακίδης χάθηκε το 50% της φετινής παραγωγής.

ΔΙΟΔΙΑ

Σε λίγο θα βάλουν διόδια και στο κεφάλι μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *