Σχόλια….

ΘΑΣΟΣ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές , στο Καλογερικό της Θάσου, παρουσιάστηκε το σύνολο των δράσεων προβολής που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού Καβάλας – Θάσου το 2019.

Οι πέντε φορείς που δημιούργησαν την «Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας-Θάσου», ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Fraport Greece και η Marketing Greece, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανέδειξαν τη μοναδικότητα των προορισμών και απέδειξαν ότι η ανάπτυξη συνεργειών μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερα αποτελέσματα.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Σε ότι αφορά την Θάσο το ζητούμενο είναι να έχει τουρισμό και τον χειμώνα. Κάτι που προς το παρόν δεν το έχουν  στο πρόγραμμα…

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Και φυσικά είναι και θέμα νοοτροπίας για την Θάσο καθώς από τα τέλη Σεπτεμβρίου η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών «κατεβάζει  τα ρολά»…

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου  ο ιατρός κ. Βαγιωνάς Αναστάσιος, Διευθυντής Ογκολόγος-Παθολόγος, θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα νέο απογευματινό ιατρείο του Ογκολογικού Τμήματος. Ο κ. Βαγιωνάς θα εξετάσει κατά τον Δεκέμβριο τους ασθενείς την Τρίτη 3/12 και την Τρίτη 10/12 τις ώρες 15.00 έως 19.00. Ο ιατρός θα δέχεται τους ασθενείς στους χώρους του Ογκολογικού Τμήματος.

Τα απογευματινά ραντεβού πέραν του Δεκεμβρίου θα γνωστοποιηθούν μαζί με τα ραντεβού για τα υπόλοιπα ιατρεία στα μέσα του Δεκέμβρη.

ΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε χθες από πλευράς  των κατοίκων της συνοικίας της Παναγίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας στην Παλιά Μουσική στις 5 το απόγευμα  με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογός Κατοίκων παναγίας «Το Κάστρο», συνεργαζόμενος με τους αρμόδιους φορείς, καταβάλει προσπάθειες θωράκισης –όσο είναι αυτό εφικτό- της συνοικίας  από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια ξαφνική πυρκαγιά.

ΘΡΑΚΙΚΗ

Η Θρακική Εστία Καβάλας και η Ιερά Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου διοργάνωσαν χθες  έκθεση με τίτλο «Εκκλησιαστικά Κειμήλια των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη»    στις 7.30 το απόγευμα στην Δημοτική καπναποθήκη Καβάλας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ. Νίκος Τσουμπάκης σημείωσε σε δηλώσεις του  ότι πρόκειται  για μία συμβολική έκθεση με αντικείμενα που έφεραν πρόσφυγες από την  Ανατολική Θράκη.

6ο ΛΥΚΕΙΟ

Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απονεμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) e-Τwinning. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήθηκε χθες  εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» στις 7 το απόγευμα  όπου παρουσιάστηκε  το project “Commom Values with Manga” και θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 6 εκπαιδευτικοί και 103 μαθητές από τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία, το Eskişehir Anadolu Lisesi και το Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, από την Τουρκία, το Agrupamento de Escolas Henriques Nogueira, από την Πορτογαλία, και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Τα  Ιατρικά Πιστοποιητικά Υγείας και οι Ιατρικές Γνωματεύσεις έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις ενώπιων όλων των Αρχών και Υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από Ιδιώτες Ιατρούς ή Νοσοκομειακούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας τονίζει πως «Καλούμε όλες τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα ιατρικών υπογραφών να ακολουθούν τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Κομματική Οργάνωσης Βιομηχανίας Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση -συζήτηση  το Σάββατο 23 Νοέμβρη στις  6.30μμ στον κινηματογράφο «ΟΣΚΑΡ» με θέμα « Η εργατική τάξη θα τσακίσει τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Ομιλητής θα είναι  ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης στέλεχος του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει μουσικό  αφιέρωμα από το συγκρότημα «Τετραγωνική Ρίζα».

ΕΓΝΑΤΙΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό στην Θεσσαλονίκη με φορείς για μία σειρά ζητημάτων όπου συζητήθηκαν και τα ζητήματα των διοδίων Καβάλας.. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, παράταξης του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Παυλίδη Απόστολο, συζητήθηκε το θέμα των διοδίων και κυρίως των αναλογικών που πρέπει να εφαρμοστούν. Η Εγνατία Οδός ΑΕ αντιμετωπίζει θετικά το όλο μέτρο με την διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού.

ΕΥΚ

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας υλοποιεί επιδοτούμενα σεμινάρια για τους εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα συνταξιουχικά σωματεία για να διενεργούνται εκεί τα σεμινάρια όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Ποδάρας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ερώτηση στην Βουλή έκανε ο βουλευτή κ. Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα της έκδοσης πολεοδομικών αδειών στην Καβάλα που καθυστερούν υπερβολικά. Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ανταποκρίθηκε θετικά και η διαδικασία διευκολύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Αναμενόμενο χαρακτήρισε την κατάρρευση των περισσότερων καπναποθηκών στην Καβάλα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού κ. Γιάννης Βύζικάς. Ο ίδιος σημειώνει σε δηλώσεις του ότι ο περισσότερες ανήκουν σε Τράπεζες που θέλουν να αποφύγουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και αφήνουν να καταρρέουν οι στέγες τους.

ΛΑΪΚΗ

Ο Δήμος Καβάλας  σε συνεργασία με το Σωματείο Μικροπωλητών και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας συμφώνησαν κάθε Τετάρτη να μεταφέρονται οι καταναλωτές  στην Λαϊκή Αγορά Κρηνίδων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η αγορά Κρηνίδων.  Το μέτρο είναι πιλοτικό.

ΣΕ ΣΩΜΑ

Σήμερα εκτός απροόπτου θα συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *