Σχόλια….

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημέρωση για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα  στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνη  έγινε μία ενημέρωση για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και εκδόθηκε μία ομόφωνη απόφαση για την δομή αυτή που θα κλείσει την επόμενη χρονιά..  Όπως σχολίασε ήταν μία εποικοδομητική συνεδρίαση κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το προσφυγικό.

ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

Βέβαια κατά την προσωπική μας άποψη ήταν μία συνεδρίαση για την συνεδρίαση… Απλά συζητήθηκε το θέμα και το μόνον ουσιαστικό ήταν ότι εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος κ. Μουριάδης να διαπραγματευτεί το θέμα των προσφύγων του Ασημακοπούλου με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη στο ενδεχόμενο να αδειάσει το Στρατόπεδο το 2020.
ΧΛΩΜΟ…

Το οποίο με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει χλωμό…. Δεν πιστεύουμε ότι θα αδειάσει το Ασημακοπούλου την επόμενη χρονιά. Μακάρι βέβαια…

ΓΕΜΙΣΑΜΕ…

Στο μεταξύ γεμίσαμε πρόσφυγες και μετανάστες στην πόλη της Καβάλας. Καθημερινά τους βλέπουμε να κάνουν την βόλτα τους στο κέντρο της Καβάλας αλλά και να στήνονται στα ΑΤΜ των τραπεζών.  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Τον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη επισκέφθηκε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών για να ενημερωθούν και να συνεργαστούν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χατζηχρήστος σημείωσε ότι συζήτησαν για το επιχειρείν και πως ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δεν θα λειτουργήσει τελικά το Τμήμα Γεωλογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως. Το μέλος της Διοικούσας του πανεπιστημίου κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση αυτή. Και είναι εντελώς λανθασμένη…

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την στιγμή κυρίως φιλοξενούνται οικογένειες ενώ ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 750.

ΠΛΕΥΡΙΚΑ

Ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού για το θέμα των πλευρικών διοδίων στην Άσπρη Άμμο. . Ο βουλευτής πίεσε τον πρόεδρο της Εγνατίας να λάβει τέλος η ταλαιπωρίας των οδηγών και όπως διευκρίνισε ουδέποτε δήλωσε πως επιδιώκει να γίνουν νέα διόδια στην Καβάλα.  

ΕΓΝΑΤΙΑ

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μαρκόπουλος στην Εγνατία Οδό ΑΕ καθώς κάποια  έργα δεν προχωρούν. Μάλιστα χαρακτήρισε αναξιόπιστο εταίρο την εταιρεία καθώς σημαντικά έργα όπως ο οδικός άξονας Ε61 Καβάλας _ Δράμας δεν προχωρά, αλλά και τα ζητήματα των διοδίων είναι ένα σοβαρό θέμα για την Καβάλα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος έκανε γνωστό ότι από την Καβάλα θα συμμετάσχουν 35 σύνεδροι.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας με μεγάλη συμμετοχή μελών. Μεγάλος νικητής ο νυν πρόεδρος κ. Λεμονίδης.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Η επικράτηση του κ. Λεμονίδη ήταν αναμενόμενη.. Άλλωστε και ο συνδυασμό του είναι πολύ δυνατός.

ΣΕ ΣΩΜΑ

Έτσι το επόμενο βήμα είναι να συσταθεί σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου.

ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος εξελέγη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα περιφερειακά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *