Σχόλια….

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Μία διαδικασία που κύλησε ομαλά χωρίς εντάσεις και με τον κ. Λεμονίδη να επικρατεί εκ νέου.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ούτως ή άλλως ήταν το φαβορί και απλά επεκράτησε.  Ο Συνδυασμός Λεμονίδη έλαβε 11 έδρες έναντι 2 του συνδυασμού του Κοντογεωργίου.

ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου υπήρξε πολύ καλή συμμετοχή στην κάλπη.  Συγχαρητήρια σε όλους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες  με θέματα Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2019 – 2020»  στις 09:30 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  «Νικόλαος Μάρτης».

Ήταν μία πολύ καλή συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν κυριολεκτικά τα πάντα!

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, σήμερα  και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία το Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελεσθεί επετειακή εκδήλωση  όπου θα τιμηθούν  οι επιχειρήσεις που σύμφωνα με τα αρχεία μας ιδρύθηκαν και είναι εγγεγραμμένες ως μέλη του Επιμελητηρίου πριν το 1940 και είναι εν ενεργεία μέχρι σήμερα. Θα τιμηθούν επίσης οικογένειες επιχειματιών που πρόσφεραν κοινωνικό  έργο στην πόλη της Καβάλας καθώς και κορυφαία στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το  Νομαρχιακό Τμήμα    Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Ν. Καβάλας  καλεί  την Κυριακή     17/11/2019     στις 11.00 π.μ όλους τους φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές,  όλο το λαό της Καβάλας, στην Πλατεία  του Καπνεργάτη,   σε μια μαζική  και ενωτική  εκδήλωση μνήμης και τιμής των  αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

ΚΑΡΒΑΛΗ

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, η Στέγη Πολιτισμού και το Ιστορικό Αρχείο Νέας Καρβάλης σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κοινότητα Νέας Καρβάλης και τους φορείς της Κοινότητος  οργανώνουν  εκδήλωση Ιστορίας & Μνήμης με σκοπό να καθιερωθεί η 17η Νοεμβρίου ως ημέρα γιορτής και μνήμης της ίδρυσης της Νέας Καρβάλης .

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ αρκετοί δικαιούχοι στο παρελθόν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε ότι έχουν αλλάξει τα κοινωνικά κριτήρια και δεν είναι δυνατόν να γίνεται φιλανθρωπία με τα χρήματα του Δήμου Καβάλας.

ΑΛΑΝΑ

Με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Ξενόφο συναντήθηκε ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης για το θέμα της αξιοποίησης της Αλάνας της Ηρακλέιτσας. Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη σύντομα θα βγει στον  αέρα ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της. Άρα τα περι δημιουργίας hot spot στην Αλάνα απομακρύνονται οριστικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ

Η Eurobank θα συνεχίσει την λειτουργία του υποκαταστήματος Πειραιώς στις Κρηνίδες. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης ήρθε σε επαφή με διάφορες τράπεζες και τελικά η εν λόγω τράπεζα αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στις Κρηνίδες.

ΑΥΞΗΣΗ

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη έστειλε η Θασιακη Ένωση Καβάλας διαμαρτυρόμενη για την αύξηση των ναύλων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Τσιλογιώργη η αύξηση αυτή είναι απαράδεκτη.

ΕΚΑΒ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Καβάλας και δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Τσιτσιλικάκη Κώστα το κυριότερο πρόβλημα είναι οι δευτερογενείς μεταφορές ασθενών του Νοσοκομείου  που πρέπει να σταματήσουν.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση στο Καλογερικό της Θάσου αναφορικά με τον απολογισμό της τουριστικής προβολής του Νομού συνολικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου η προβολή πήγε πολύ καλά μέσω της εταιρείας  Marketing  Greece.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με

τον Δήμο Καβάλας και το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λωζάννης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Μνήμες Προσφύγων».

Όλη η δράση θα πραγματοποιηθεί  σήμερα   στις 6 το απόγευμα  στο κινηματοθέατρο OSCAR στην Καβάλα. 

Η εκδήλωση αφιερώνεται στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν, παρά τη θέλησή τους, για να οδηγηθούν σε μία νέα πατρίδα.

Η αναφορά θα είναι σε οικογένειες  Καβαλιωτών που οι πρόγονοι τους  ήρθαν από την Τουρκία καθώς και σε οικογένειες μουσουλμάνων Καβαλιωτών που έφυγαν από την Καβάλα για να πάνε στην Τουρκία.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο 102,8 Καβάλας και οι Εκδόσεις Νήσος, διοργανώνουν την  παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Δουζίνα “Από την έδρα στα έδρανα. Έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης”  που θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα  στο Στέκι Σπούτνικ.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος και πρώην Βουλευτής Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, και ο δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Παπαφιλίππου.  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *