Σχόλια….

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές πραγματοποιούνται από χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Το κλίμα ήρεμο με τον νυν πρόεδρο να περιμένει απλώς το αποτέλεσμα καθώς η επανεκλογή του είναι 100% σίγουρη. .

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εκτάκτως συνεδρίασε με την μορφή κατεπείγοντος το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προχθές για το θέμα του προσφυγικού μετά από αίτημα 3 παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης ενημέρωσε το Σώμα πως αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου περίπου 900 πρόσφυγες και μετανάστες και έχει την διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν πρόκειται να υπάρξει  νέα μεταφορά προσφύγων στο εν λόγω στρατόπεδο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί με θέματα Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2019 – 2020».   σήμερα   στις 09:30 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  «Νικόλαος Μάρτης». Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας των Φορέων, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιπλημμυρική προστασία της Θάσου,  στην πεδιάδα του Νέστου, καθώς επίσης και  στην προστασία του οδικού δικτύου κυρίως στους ορεινούς όγκους του Νομού, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χιονόπτωση και τον παγετό.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία το Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελεσθεί επετειακή εκδήλωση  όπου θα τιμηθούν  οι επιχειρήσεις που σύμφωνα με τα αρχεία μας ιδρύθηκαν και είναι εγγεγραμμένες ως μέλη του Επιμελητηρίου πριν το 1940 και είναι εν ενεργεία μέχρι σήμερα. Θα τιμηθούν επίσης οικογένειες επιχειματιών που πρόσφεραν κοινωνικό  έργο στην πόλη της Καβάλας καθώς και κορυφαία στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλας Μπροστά» θα διοργανώσει μία εκδήλωση σήμερα  για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιάννη Εριφυλλίδη έχουν κληθεί όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με ομιλίες.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ

Η Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας διοργανώνει στο Φθινοπωρινό τσάι   την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις   6:30 μ.μ.το απόγευμα  στο Ξενοδοχείο «Ύδραμα».

 ΑΥΞΗΣΗ                                                                               

 Επιστολή προς τον υπουργό  Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη έστειλε η Θασιακή Ένωση Καβάλας για την αύξηση του ναύλου στα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σημειώνοντας ότι  η  τελευταία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου Θάσου από την Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας  από 5 σε 6 ευρώ ήτοι αύξηση 20%, παρά τη μείωση των λειτουργικών εξόδων  θεωρείται  ότι είναι απαράδεκτη και αγγίζει τα όρια της αισχροκέρδειας. Παράλληλα σημειώνει ότι η καθολική απαίτηση Θασίων και Καβαλιωτών είναι η άμεση ανάκληση της αύξησης αυτής και προσαρμογή των ναύλων στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το  Νομαρχιακό Τμήμα    Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Ν. Καβάλας  καλεί  την Κυριακή     17/11/2019     στις 11.00 π.μ όλους τους φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές,  όλο το λαό της Καβάλας, στην Πλατεία  του Καπνεργάτη,   σε μια μαζική  και ενωτική  εκδήλωση μνήμης και τιμής των  αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

ΕΚΑΒ

Την Καβάλα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου  για να διαπιστώσει προσωπικά τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης  δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που τους έδωσε. Ο κ. Παπαθανασίου σε δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για εξορμήσεις σε όλη την χώρα στοπλαίσιο της καταγραφής των προβλημάτων.

ΩΔΕΙΟ

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τα οποία συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η Διοίκηση του Ωδείου ζήτησε 200.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Κοσμά Χαρπαντίδη  σε εξέλιξη είναι μία μελέτη βιωσιμότητας.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Ξεκίνησε η ενοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων με το ξήλωμα του ασφάλτινου οδοστρώματος.  Ο Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη.

ΓΙΟΡΤΗ

Ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης,  χθες λόγω της  ονομαστικής του εορτής, δέχθηκε  ευχές στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Παγγαίου από τις 10.00 έως τις 14.00. Και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που τον ευχήθηκαν!!

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βροχοπτώσεις έπληξαν και την Καβάλα τις τελευταίες ημέρες… Πολλά τα προβλήματα κυρίως κυκλοφοριακά…

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο δράστης του φονικού στην καντίνα στην διασταύρωση των Κρηνίδων…  Υποστηρίζει ότι λόγω μέθης δεν θυμάται τίποτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *