Σχόλια…..

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Από τη Δευτέρα η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Μητσόπουλου αύξησε κατά 1 ευρώ το ναύλο για τους επιβάτες στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Σύμφωνα με  κάποιους αυτό ήταν προϊόν συναλλαγής, δηλαδή οι εταιρείες δέχθηκαν να εκτελούν 3 δρομολόγια καθημερινά στην γραμμή αυτή κατά την διάρκεια του χειμώνα με την δέσμευση ότι θα παραμείνουν μόνες τους οι 3 εταιρείες στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα.

Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης είχε μία επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα με τις εταιρείες για να επιτευχθεί η συμφωνία με τα 3 δρομολόγια και σε δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συναλλαγής.

ΔΕΝ!

Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ιδιαιτέρα ενοχλημένος για το γεγονός της αύξησης του ναύλου, το χαρακτήρισε απαράδεκτο και δήλωσε ότι δεν θα ταξιδεύσει ξανά με τα σκάφη της εταιρείας του κ. Μητσόπουλου.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας σήμερα  και αύριο με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη να δηλώνει πως την επόμενη τριετία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί.

ΦΑΒΟΡΙ

Ο κ. Λεμονίδης φυσικά είναι το ακλόνητο φαβορί των εκλογών καθώς διαθέτει και έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Από την άλλη ο συνδυασμός του κ. Θεόδωρου Κοντογεωργίου  κάνει ένα πολύ  καθαρό αγώνα για τον Εμπορικό Σύλλογο και ευελπιστεί να διατηρήσει τις δύο έδρες που έχει στον σύλλογο.

ΑΠΑΤΕΩΝΑ

Πολιτικό απατεώνα χαρακτήρισε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος. Σε δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε τι εννοούσε, σημειώνοντας ότι ο κ. Εμμανουηλίδης είναι ο κύριος υπαίτιος για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Καβάλας. Σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο ο πρώην βουλευτής τους κορόιδεψε καθώς τους υποσχέθηκε ότι δεν θα ερχόντουσαν πρόσφυγες στην πόλη της Καβάλας και τελικά το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου φράκαρε από αυτούς.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Νέα δεδομένα ισχύουν φέτος για τα επιδόματα στο πετρέλαιο θέρμανσης, που είναι  αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα νέα αυτά δεδομένα. Όπως ανέφερε τα ποσοστά μεγάλωσαν και πρέπει εγκαίρως οι καταναλωτές να κάνουν αιτήσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Νέστου και την αύξηση των τελών του Δήμου Νέστου κατά 40% για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός του.  ¨όπως ισχυρίστηκε ο πρώην δήμαρχος ότανπαρέδωσαν ταμείο άφησαν αποθεματικό 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης διαβεβαίωσαν με δηλώσεις τους ότι δεν πρόκειται να γίνει στρατόπεδο προσφύγων στην Αλάνα της Ηρακλείτσας.  Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα.  Ο κ. Μπαταλογιάννης σημείωσε ότι υποχρεωτικά πιστεύουν στις δεσμεύσεις των 2 κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Καβάλας και ελπίζουν να μην δουν την Αλάνα να μετατρέπεται σε προσφυγικό γκέτο.

ΕΚΛΟΓΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Γιάννης  Μούτλιας εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Ο τελευταίος κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα σημειώνοντας ότι αυτή η εκλογή του είναι σημαντική για την καβάλα από όλες τις απόψεις.  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Ο κ. Σαρρής Ιωάννης είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» που ηγείται ο κ. Βασίλης Λεμονίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, στις εκλογές  που ξεκινούν  σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα ζητήματα της αγοράς τονίζοντας ότι η συμμετοχή του στις εκλογές γίνεται με γνώμονα να βοηθήσει τον επαγγελματικό κόσμο σε αυτά που διεκδικεί.

ΣΥΝΑΤΗΣΗ

O Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε», κ. Κων/ντίνο  Κουτσούκο, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση για διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νομό Καβάλας.

Ειδικότερα, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατασκευής των πλευρικών διοδίων της Άσπρης Άμμου, που από τον Μάιο του 2019 έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και στους εμπόρους της ανατολικής πλευράς της πόλης, λόγω της κλεισίματος της εισόδου.

Επί του ως άνω ζητήματος  ο κ. Κουτσούκος απάντησε ότι θα προσπαθήσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, συγχρόνως δε υποσχέθηκε ότι και τα όποια προβλήματα ασφαλτόστρωσης που υπάρχουν στην Εγνατία Οδό θα επισκευαστούν γρήγορα.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τον κ. Πασχαλίδη ότι  έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ όσον αφορά την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή της πεσμένης γέφυρας στο Παλιό Νοσοκομείο, η οποία θα είναι έτοιμη μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Χθες επρόκειτο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το προσφυγικό. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήθελαν ενημέρωση από τον δήμαρχο σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν έρθει στο Ασημακοπούλου και ενδεχομένως πόσοι ακόμη θα έρθουν.

ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ

Κατά την προσωπική μας άποψη κανείς δεν μας δίνει σημασία, σαν Καβάλα, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν νέες δομές στο Ασημακοπούλου οπόταν οι 900 πρόσφυγες που υποτίθενται φιλοξενούνται σήμερα, να γίνουν 1900. Άρα τι ζυμωνόμαστε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *