Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι τοπικοί φορείς το επόμενο διάστημα για την καθυστέρηση αποπεράτωσης των εργασιών των πλευρικών διοδίων στους κόμβους Άσπρων Χωμάτων και Γαληψού.

Το μεσημέρι της Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδη, συνάντηση εργασίας για το θέμα, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Πασχαλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κ. Σιμιτσή, του προέδρου του ΕΒΕ, Μ. Δέμπα, της ΟΕΒΕΚ, Θ. Χατζηχρήστου, του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Κελγιώργη, του αστυνομικού υποδιευθυντή, Κ. Σιμούδη, του αντιδημάρχου Καβάλας, Θ. Παπαδόπουλου και των περιφερειακών συμβούλων ΑΜΘ, Α. Πολίτη, Α. Γρανά και Α. Καραγιώργη.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνιάδης  ”Το συμπέρασμα της συνάντησής μας, είναι ότι πράγματι θεωρούμε πως είναι αδικαιολόγητη η Εγνατία Οδός ΑΕ για την πολύμηνη καθυστέρηση αποπεράτωσης των εργασιών, καθώς είναι η δεύτερη φορά που ο εργολάβος λαμβάνει παράταση, με τελικό ορίζοντα στις 22 Δεκεμβρίου. Επειδή από τότε που έγινε η έναρξη των εργασιών μέχρι και σήμερα έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν ταλαιπωρηθεί και οι τουρίστες, αλλά και οι πολίτες που κυκλοφορούν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και να υπάρχει τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους επαγγελματίες της πόλης, αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα που θα υπογραφεί από όλους τους θεσμικούς φορείς, ώστε να το καταθέσουμε την επόμενη εβδομάδα στη συνάντηση που θα έχουμε με την Εγνατία Οδό ΑΕ, προκειμένου να καταστήσουμε σαφές στο Δ.Σ. της εταιρείας και στον πρόεδρό της, ότι ως Π.Ε.Κ. δε θα δεχτούμε άλλη παράταση από αυτή που έχει δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου”, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΘΕΜΑ ΕΚΤΑΣΗΣ

Στο μεταξύ στην περιοχή  των Άσπρων Χωμάτων  η έκταση όπου γίνονται τα πλευρικά διόδια, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες,  ανήκει στον Δήμο Καβάλας. Αποζημίωση υπάρχει για` αυτό; Δεν νομίζουμε….

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ετοιμάζεται για εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι πανέτοιμοι ως σύλλογος για τη ομαλή διεξαγωγή τους.

ΔΕΛΦΙΝΙ…

Δεν υπέβαλε πρόγραμμα δρομολογίων στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η εταιρεία του Υδροπτέρυγου (Δελφίνι)  που δραστηριοποιείται στην Καβάλα και από ότι φαίνεται σύντομα θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις από αυτήν. Την ίδια ώρα που το Υδροπτέρυγο παραμένει εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης ενώ εκτιμάται ότι η εταιρεία θα αποχωρήσει από την Καβάλα…. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα καταπονημένο Υδροπτέρυγο….

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας  παρακολουθεί στενά το θέμα των  δρομολογίων της Aegean στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας και έχει ασκήσει πιέσεις για επαρκή αριθμό δρομολογίων.  Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  έκανε σχετικές δηλώσεις δίνοντας και απαντήσεις σε κάποιους που του άσκησαν κριτική για το όλο θέμα. Όπως εξήγησε συναντήθηκε και με στελέχη της εταιρείας και έθεσε επιτακτικά το θέμα των δρομολογίων. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος, να τους δείρει;

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Χθες  οι αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Ενημερωτικές δηλώσεις έκανε ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν προϊόντα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είχε ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα».  Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, τονίζοντας ότι γίνειται μία προσπάθεια να σωθεί αυτό.  Κομματάκι δύσκολο αλλά…. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΑΥΞΗΣΗ

Μία ναυτιλιακή εταιρεία από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου αυξάνει κατά 1 ευρώ το εισιτήριο της  στην πορθμειακή γραμμή  Καβάλας – Πρίνου.  Σχετικές επικριτικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης.  Ο πρώτος καταδίκασε το όλο γεγονός καθώς το θεωρεί απαράδεκτο…

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Με την σειρά του τώρα ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι   «Καταρχάς η αύξηση δεν έρχεται από όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες. Είναι μια μονομερής ενέργεια του κ. Μητσόπουλου  της Ναυτιλιακή Εταιρείας Καβάλας την οποία χαρακτηρίζω απαράδεκτη και τον καλώ να το ξανασκεφτεί. Και το λέω αυτό με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Καμία τέτοια συζήτηση δεν υπήρχε ποτέ. Για αυτό το τονίζω. Απαράδεκτη, μονομερής ενέργεια του κ. Μητσόπουλου.

 Τον καλώ εδώ και τώρα να αποσύρει την αύξηση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον αν δεν το κάνει».

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο κ. Λαζαρίδης τα είπε έξω από τα δόντια…  Και κάτι παραπάνω θα ξέρει για να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο…  Επίσης χθες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν στρατόπεδα προσφύγων σε Αλάνα Ηρακλείστας και Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα ενώ παρουσίασε και το πόθεν έσχεςτου!!

ΠΕΡΑΣΕ

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής σημείωσε ότι έγινε διάλογος και όλα εξελίχθηκαν ομαλά..

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Το μεταναστευτικό απασχολεί έντονα την Καβάλα   ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χρήστος Γάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν έχουν καμία ενημέρωση  από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο.  Και εδώ που τα λέμε ποιος έχει ενημέρωση για το μεταναστευτικό; Μήπως ξέρουμε πόσοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στο Ασημακοπούλου;

ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ

Εδώ τους ταΐζουν τους πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου μουσουλμάνοι της Θράκης.  Υπάρχει έλεγχος; Ούτε στα χαρτιά….  Ξέφραγο αμπέλι καταντήσαμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *