Σχόλια….

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη είναι η εξόρμηση καθαρισμού που ξεκίνησε αρχές Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης αναφέρθηκε στο όλο γεγονός, τονίζοντας ότι μετά από μία γιγάντια προσπάθεια σταδιακά φτάνουν  προς το τέλος της όλης προσπάθειας.  Και τι προσπάθεια……

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη είναι το εκπτωτικό 15νθήμερο για την  αγορά της Καβάλας ενώ η αγοραστική κίνηση κυμαίνεται σε επίπεδα που δεν ενθουσιάζουν τους επαγγελματίες.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης με δηλώσεις του επαλήθευσε το εν λόγω γεγονός.

ΛΟΓΙΚΟ..

Και είναι λογικό άλλωστε να μην υπάρχει πολύ μεγάλη καταναλωτική κίνηση καθώς  ο κόσμος αυτό το διάστημα έχει και τα θέματα  με το πετρέλαιο θέρμανσης, τα φροντιστήρια κ.λ.π.  Δεν είναι πρώτη προτεραιότητα ο ρουχισμός ή η ένδυση για παράδειγμα..

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη είναι τα δωρεάν σχολικά γεύματα που ξεκίνησαν σε 16 Δημοτικά Σχολεία την Τρίτη. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καβάλας  κ. Απόστολος Μουμτσάκης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι  ξεκίνησαν και συνεχίζουν . Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό και τα παιδιά το απολαμβάνουν.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Επιστολή προς τον Δήμο Καβάλας έστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καβάλας  ζητώντας να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τα μέλη του. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Βοϊδης έκανε σχετικές δηλώσεις, σημειώνοντας ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελαφρύνουν τις πολύτεκνες οικογένειες. Και πολύ καλά κάνουν.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΣΜΟΥ

Εντατική είναι η δράση των Γιατρών του  Κόσμου Παραρτήματος Καβάλας όπου χθες  επισκέφθηκαν  το Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου για εμβολιασμούς Παιδιών Ρομά. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού σε δηλώσεις της αναφέρθηκε σε αυτές τις  δράσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για καθιερωμένες δράσεις που έχουν ανταπόκριση.  

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Το θέμα της αξιοποίησης των παλιών καπναποθηκών απασχολεί έντονα την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας καθώς οι περισσότερες ρημάζουν ενώ αποτελούν την ιστορία της πόλης. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης  σε δηλώσεις του τόνισε πως στις προθέσεις τους είναι να βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν κάποιες από αυτές.  Και μακάρι γιατί πολλές από αυτές έχουν καταρρεύσει…….

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Το μεταναστευτικό απασχολεί έντονα και την καβαλιώτικη κοινωνία καθώς  οι πρόσφυγες  στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου αυξάνονται ενώ υπάρχουν και φήμες ότι σε στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών θα μετατραπεί το Αεροδρόμιο  Αμυγδαλεώνα, την ίδια ώρα που σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου….  Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σχολίασε πως το πρόβλημα έχει πλέον διογκωθεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ σοβαρότητα….

ΧΟΡΗΓΙΑ

Η Εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ προχώρησε προσφάτως σε μία χορηγία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιάς Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και μέλος του συλλόγου κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως ο ΤΑΡ βοήθησε σημαντικά τον σύλλογο με αυτή την χορηγία..   Χορηγία της τάξης των 9.920.000 ευρώ για την συντήρηση του μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας μτά και από παρέμβαση του βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη, όπως ανέφερε ο κ. Προμούσας.

ΦΗΜΕΣ….

Φουντώνουν οι φήμες ότι η Αλάνα της Ηρακλέιτσας θα μετατραπεί σε στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών μετά το καθάρισμα της που έγινε από την ΕΤΑΔ.  Ο Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελευθερών κ. Χρήστος Πριονίδης για μία ακόμη φορά με δηλώσεις του διέψευσε το όλο γεγονός.

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ….

Σαφώς και διαψεύδει ο κ. Πριονίδης τα περί προσφυγοποίησης της Αλάνας της Ηρακλείτσας αλλά  άπαξ και αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την Αθήνα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες.…  Δυστυχώς όπως το έχουμε σχολιάσει πολλές φορές, το προσφυγικό ήρθε για να μείνει….

«ΗΣΥΧΑ»…

Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Ασημακοπούλου,  η κατάσταση δείχνει να είναι έκρυθμη…  Και αυτό διότι οι νέοι μετανάστες που ήρθαν έχουν έρθει σε σύγκρουση με τους  φιλοξενούμενους πρόσφυγες  που βιώνουν ειρηνικά επί μήνες εκεί…  Ευχόμαστε να μην έχουμε κάποιο αιματηρό επεισόδιο εκεί…

ΦΑΒΟΡΙ

Όπως ακούγεται τις τελευταίες ημέρες φαβορί για την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι ο πρώην βουλευτής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

ΟΛΚ

Εξάλλου  σε ότι αφορά  τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας  επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.  Καμία δήλωση από κανέναν…

ΣΤΗΝ ΠΕΔ

Τέλος  σήμερα στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην Κομοτηνή μεταξύ άλλων θα δώσει το παρόν του και ο δήμαρχος Καβάλας κ., Μουριάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *