Σχόλια….

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νήσου Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό στις 18-10-1912, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Θάσου του Δήμου Θάσου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν μεταξύ άλλων  με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε απειλή.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καβαλιώτης υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έτυχε πραγματικά θερμής υποδοχής από τους φορείς του νησιού και όχι μόνο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατάφερε κατά γενική ομολογία στη σύντομη υπουργική θητεία του να λάμψει πολιτικά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την ίδια ώρα που η Θάσος τουριστικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και αρχές Νοεμβρίου στα ξενοδοχεία.

ΟΡΑΤΟ

Αναφορικά με τα τουριστικά είναι γεγονός ότι μετά από δεκαετίες είχαμε να δούμε τόσους τουρίστες σε περίοδο φθινοπώρου στην Καβάλα. Και είναι κυρίως Βαλκάνιοι. Κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ

Την ίδια ώρα που όλοι οι δήμοι στο νομό Καβάλας και κυρίως ο δήμος Καβάλας πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με τους επαίτες. Έχει καταντήσει αηδία. Δεν μπορείς να κάτσεις σε ένα εστιατόριο- ουζερί και να μην σε ενοχλήσει ένας επαίτης. Σε άλλες τουριστικές περιοχές αυτοί οι άνθρωποι συλλαμβάνονται.

ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής πραγματικά το τρέχει με την έννοια ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά τα καθήκοντά του. Μακάρι να πετύχει.

ΠΑΡΩΔΙΑ

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πεσμένης γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι ζούμε την απόλυτη παρωδία. Ήρθε στην Καβάλα η Εγνατία Οδός ΑΕ και μας παρουσίασε κάποιες λύσεις. Το θέμα είναι ότι όποια και να επιλέξουμε λύση στο πρόβλημα θα δούμε μετά από τουλάχιστον μια πενταετία.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

Η στήλη μας δικαιώθηκε απόλυτα στο θέμα με την πεσμένη γέφυρα αφού το είχαμε σχολιάσει από την αρχή ότι αυτή η υπόθεση της αποκατάστασης της γέφυρας θα πάρει χρόνια. Τα λάθη την πρώην δημάρχου κας Τσανάκα αποδείχθηκαν πάρα πολύ σοβαρά σ’ αυτήν την υπόθεση και τα οποία θα τα λουστούμε τα επόμενα χρόνια. Το δυστύχημα είναι ότι και οι πολιτικές κόντρες που υπάρχουν.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημιουργία Πανευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Προφύλαξη από Φυσικές Καταστροφές και Τεχνολογικούς Κινδύνους προωθείται για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ιδρυτική συνάντηση  την περασμένη Παρασκευή που τίμησαν με την παρουσία τους  ιθύνοντες, όπως ο ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και στελέχη από Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθηγητές Πανεπιστημίων με συναφείς ειδικότητες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αυστραλία.  Η ιδρυτική συνάντηση για την δημιουργία του προαναφερόμενου Πανευρωπαϊκού Δικτύου ξεκίνησε  στις 9.00 το πρωί με το άκρως ενδιαφέρον Virtual School του εργαστηρίου AETMA (του Τμήματος Πληροφορικής Καβάλας) σε ζωντανή σύνδεση με Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Πυγμαχίας, Παίδων – Παμπαίδων – Κορασίδων – Πανκορασίδων, πραγματοποιήθηκε  σ το γ υ μ ν α σ τ ή ρ ι ο το υ Πολυκλαδικού Καβάλας από 17 έως 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στην Ελευθερούπολη και φέτος  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία   στην Καβάλα.

ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος “ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια” κάνει ανοικτή πρόσκληση για εθελοντική προσφορά σε δασκάλους, φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς και χημικούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος της ενισχυτικής διδασκαλίας του Συλλόγου. Τα μαθήματα γίνονται στον χώρο της ΠΝΟΗΣ και εξυπηρετούνται οι μαθητές των υποστηριζόμενων οικογενειών του Συλλόγου, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα φροντιστηρίων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510232211 καθημερινά 9:30 – 13:15.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η ενημέρωση αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο για την έγκαιρη διάγνωσή της.

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας  Καβάλας για 5η συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιήσουν σήμερα   στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, με θέμα “Αγάπα τον εαυτό σου, ενημερώσου για τον καρκίνο του μαστού”.

Οι μαίες του Κ.Υ. Καβάλας θα ενημερώσουν τις γυναίκες για τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας καθώς και για τις απαραίτητες  προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πολιτικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα έχει το πάνω χέρι. Λογικό άλλωστε μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη.

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

Και την ίδια ώρα υπάρχου πολιτικοί συσχετισμοί σε τοπικό επίπεδο στην Νέα Δημοκρατία. Κυριολεκτικά έχουμε έναν αγώνα δρόμου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *