Σχόλια…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε στον κ. Θεοχάρη τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συζήτησε με τον Υπουργό τις δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Επίσης, περιέγραψε τις δράσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού και οι οποίες έχουν σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προσέλκυση επισκεπτών και την στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Πυγμαχίας, Παίδων – Παμπαίδων – Κορασίδων – Πανκορασίδων, θ α πραγματοποιηθεί  σ το γυμναστήριο του  Πολυκλαδικού Καβάλας από σήμερα έως 20 Οκτωβρίου. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα  με ώρα προσέλευσης επισήμων  τις 7 το απόγευμα. . Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στην Ελευθερούπολη και φέτος  θα γίνει  στην Καβάλα όπως δήλωσε κατά την διάρκεια  συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. ο Απόστολος Μουμτσάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  στο Wine Bar Οινόη (στις 6 το απόγευμα.

ΝΟΜΙΚΑ

‘Έληξε το θέμα των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνη

Δεν συντρέχει κανείς λόγος για νομιμότητα  των ΔΣ των Νομικών Προσώπων.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

 Δημοτικό Οργανισμό Λιμένα θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Νέστου για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης που συμμετείχε στην σύσκεψη δήλωσε αλληλέγγυος στο αίτημα αυτό.

ΕΞΩΔΙΚΟ

Εξώδικο κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας στον Διοικητή του Νοσοκομείου για το θέμα των ειδικών αδειών των εργαζομένων. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη οι άδειες αυτές δεν δόθηκαν και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι άδειες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μία σειρά παρεμβάσεων είναι σε εξέλιξη στον Αμυγδαλεώνα στον φωτισμό αλλά και στην οδοποιία. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης εξέφρασε σε δηλώσεις του την ικανοποίηση του για την στήριξη που έχουν από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

ΕΠΑΦΕΣ

Διάφορες επαφές έχει η Διοίκηση της Κοινότητας Ζυγού με την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για ζητήματα της περιοχής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ντέμη Κοτσακίδη έθεσαν θέματα προσωπικού της καθαριότητας και ύδρευσης.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και της Καβάλας με την τιμή του γάλακτος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Δημόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να υπάρχουν έγγραφες συμφωνίες με τις εταιρίες που αγοράζουν το γάλα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όπως αναφέραμε και χθες  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νήσου Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό στις 18-10-1912, θα πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Κοινότητα Θάσου του Δήμου Θάσου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους  και ο Καβαλιώτης Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και στην Καβάλα γεγονός που ικανοποιεί άπαντες. Ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που γνωρίζουν ότι μόλις πιάσουν τα πρωτοβρόχια θα πέσει η αγοραστική κίνηση.

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αρκετοί Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες θα εκδράμουν εκτός Καβάλας το εορταστικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Άλλωστε είναι και η τελευταία αργία μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΠΙΘΑΝΟΝ

Σε ότι αφορά την 28η Οκτωβρίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις  στην Καβάλα, πολύ πιθανόν να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο Καβαλιώτης υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος.

ΗΣΥΧΙΑ

Ησυχία επικρατεί στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Η νέα Διοίκηση   ενημερώνεται  ώστε να προχωρήσει ανάλογα.

ΒΟΗΘΑΕΙ

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοηθούν την αγορά της Καβάλας σε συνδυασμό με τους ξένους τουρίστες που παρότι Οκτώβριος είναι αρκετοί αυτό το διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *