Σχόλια….

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νήσου Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό στις 18-10-1912, θα πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Κοινότητα Θάσου του Δήμου Θάσου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Πλωτάρχης Κυβερνήτης της Πυραυλάκατου του Π.Ν «Τ.Π.Κ Μυκόνιος», που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θάσου, καθώς και η Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού.

ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μία καλή ευκαιρία για τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο να βρεθεί στα πάτρια εδάφη του!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποίησε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας εκδήλωση με κεντρικό θέμα την Ανακύκλωση, στο χώρο του εντευκτηρίου του, έναντι Αγίου Σίλα θέση Τακάν, πάνω από το Κωνστάντειο Γηροκομείο Καβάλας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας ,την Ένωση Παλαιών Προσκόπων και το Δήμο Καβάλας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον ειδικό σύμβουλο διαχείρισης περιβάλλοντος του κ. Δημάρχου  κ. Κυτή  με θέμα την «Ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας». Επίσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος  Πρασίνου κ. Σταυρίδης.

Ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια ανακύκλωσης για τους μικρούς μας φίλους από τον ερασιτέχνη ηθοποιό κ. Ιορδάνη Καλαϊτζίδη και παιχνίδια σταθμών οργανωμένα από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας για μεγαλύτερα παιδιά  με το ίδιο θέμα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί σήμερα  στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη να ερμηνεύει τον ρόλο της Ελένης, στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του μεγάλου ποιητή.

Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς συνεχίζει το ταξίδι της, σε επιλεγμένες στάσεις ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Στα πεζοδρόμια, αλλά και στους πεζόδρομους της Καβάλας κινήθηκαν το πρωί χθες  τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ”Λευκού Μπαστουνιού” που είναι η 15η Οκτωβρίου, με στόχο να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί εκεί κι αν γενικότερα οι συμπολίτες οδηγοί, συμμορφώνονται και τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο Μάκης Κρεμμύδας, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε αρχικά ότι  ‘η  παρουσία τους   δίνει τη δυνατότητα να φέρουν στη μνήμη  τις δυσκολίες που υπάρχουν για τα άτομα με προβλήματα όρασης, δυσκολίες που τις περισσότερες φορές προκύπτουν από τις κακές νοοτροπίες που ενδεχομένως επικρατούν σε ορισμένους συμπολίτες μας.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

O   Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Παναγιώτης Φώτου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που θα γίνει τη Δευτερά 21 Οκτωβρίου 2019, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παππάς, o Δήμος Καβάλας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ενώ τόνισε ότι είναι αδιανόητο εν έτει 2019 γυναίκες να μην κάνουν μαστογραφία, μια εξέταση ρουτίνας, που όπως είπε, σώζει ζωές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα ειδοποιηθούν οι γυναίκες δικαιούχοι των κοινωνικών δομών του Δήμου Καβάλας να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο, ώστε να υποβληθούν, όσες το επιθυμούν σε εξετάσεις στο διαγωνιστικό κέντρο AFIDEA.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Στα 1,05 ευρώ το λίτρο θα κυμανθεί η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας από την Τρίτη (15/10), οπότε και αρχίζει επίσημα η περίοδος διάθεσής του, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου του 2020.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας  ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, η φετινή τιμή είναι πιο χαμηλή από αυτήν του 2018 κατά 10 με 12 λεπτά το λίτρο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας στην λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη 6-7 δημοτικοί αστυνόμοι σε καθημερινή βάση θα αστυνομεύουν στο κέντρο της πόλης.

ΒΙΟΠΑ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη σκοπιμότητας του Επιμελητηρίου Καβάλας για το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την παραχώρηση του στο  Επιμελητήριο.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Την ανάγκη εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού τονίζει σε δηλώσεις του ο παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης. Εμβολιασμοί κατά της γρίπης που πρέπει να γίνουν εγκαίρως για να παράξει ο οργανισμός αντισώματα.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Υπέρ της επένδυσης χρυσού τάσσεται η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας». Σύμφωνα με τον σύμβουλο της παράταξης κ. Γιάννη Μούτλια η επένδυση που έχει σχεδιαστεί για τον Έβρο είναι σημαντική και απαραίτητη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε χθες  την έδρα της Περιφέρειας για να συζητήσει θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης του έθεσε μία σειρά θεμάτων της Καβάλας και όχι μόνον.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το προσφυγικό στον Σύλλογο Κατοίκων Περιγιαλίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Κουμουσίδη δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την έλευση νέων προσφύγων….

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημιουργία Πανευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Προφύλαξη από Φυσικές Καταστροφές και Τεχνολογικούς Κινδύνους προωθείται για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.  Την ιδρυτική συνάντηση θα τιμήσουν ιθύνοντες, όπως ο ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και στελέχη από Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθηγητές Πανεπιστημίων με συναφείς ειδικότητες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αυστραλία.  Η ιδρυτική συνάντηση για την δημιουργία του προαναφερόμενου Πανευρωπαϊκού Δικτύου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  στις 9.00 το πρωί με το άκρως ενδιαφέρον  Virtual School του εργαστηρίου AETMA (του Τμήματος Πληροφορικής Καβάλας) σε ζωντανή σύνδεση με Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *