Σχόλια….

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα πως η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας σκοπεύει να λειτουργήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα είναι από τις καλύτερες ενέργειες του Δήμου Καβάλας τα τελευταία χρόνια. Η προηγούμενη διοίκηση της κ. Τσανάκα κάτι πήγε να κάνει αλλά δεν το προχώρησε δυστυχώς. Μακάρι ο δήμαρχος κ. Μουριάδης να προχωρήσει και να λειτουργήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο που εδώ και χρόνια είναι στα αζήτητα.

ΚΡΙΜΑ

Διότι είναι κρίμα το Δημοτικό Ραδιόφωνο να είναι ανενεργό ειδησεογραφικά..  Η πολυφωνία είναι χρήσιμη..

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Υποστελεχωμένη χαρακτήρισε την Δημοτική Αστυνομία ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης.  Το προσωπικό της αριθμεί σε 17 άτομα. Άρα κάτι πρέπει να γίνει.

ΦΩΤΙΑ

Φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί σε διαμέρισμα στην συνοικία του Αγίου Ιωάννου. Ευτυχώς σημειώθηκε μόνον ένας ελαφρύς τραυματισμός του ένοικου.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Η Διοίκηση του Δήμου καβάλας πρέπει να ασχοληθεί και με το θέμα των αδέσποτων σκυλιών..  Γέμισε η πόλη της Καβάλας με αγέλες αδέσποτων….

ΚΛΕΙΝΕΙ

Κλείνει  το υποκατάστημα της Alpha Bank στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας.  Μία ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της μείωσης των  τραπεζικών καταστημάτων σε όλη την χώρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού των πολιτιστικών και λοιπών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της ένταξής τους στο Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2020, απευθύνεται  ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλα τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία, συλλόγους καθώς και στους εκπαιδευτικούς και λοιπούς φορείς της Π.Ε Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη συνδιοργάνωση δράσεων.

Οι φορείς μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους, με καταληκτική ημερομηνία την  1 Νοεμβρίου   στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Καβάλας.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η    4η ”Λευκή Νύχτα” στον Δήμο Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη με στόχο να είναι ακόμη καλύτερη από τις προηγούμενες, όπως και τελικά αποδείχθηκε. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν την όλη διοργάνωση στην οποία έδωσαν το παρόν τους τουλάχιστον 2000  άνθρωποι. 

Η συναυλία  με τον Νίκο Πορτοκάλογλου ήταν δωρεάν  και αποδείχθηκε το μεγάλο πλεονέκτημα της διοργάνωσης που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

ΑΜΕΑ

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας διοργάνωσε χθες  εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού,  στις  10:00 π.μ. μπροστά από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, από όπου θα ξεκινήσει και η βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού που μνημονεύεται στις 15 Οκτωβρίου, αλλά και της οδηγίας που έχει δοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «καθαρά» πεζοδρόμια, δηλαδή πεζοδρόμια και πεζόδρομους χωρίς παρκαρισμένα οχήματα, χωρίς ανεξέλεγκτη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς διαφημιστικές πινακίδες και άλλα εμπόδια που δυσκολεύουν την πρόσβαση, άρα πεζοδρόμια και πεζόδρομους προσβάσιμα για όλους, ράμπες και διαβάσεις ανοιχτές, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που δεν καταλαμβάνονται από άλλους, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας προσκαλεί, την Τροχαία Καβάλας, τη Δημοτική Αστυνομία και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας να περάσουν μαζί από κεντρικά σημεία  της πόλης και να ελέγξουν κατά πόσο τηρείται ο νόμος.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία η Θασιακή Ένωση Καβάλας  στην Θάσο στο Καλογερικό το Σάββατο στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής το συμπόσιο έχει γίνει θεσμός και τα θέματα που αναλύονται είναι πολύ υψηλού επιπέδου.  Άλλωστε συμμετείχαν 63 ομιλητές με τις ανάλογες εισηγήσεις την ίδια ώρα που οι αιτήσεις ήταν 80!

 ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ

Αποχώρησε η μείζονά αντιπολίτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το θέμα του ορισμού διοικήσεων σα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς δήλωσε πως η αποχώρηση είναι προσχηματική. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Ηλία Καλανταρίδη έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημιουργία Πανευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Προφύλαξη από Φυσικές Καταστροφές και Τεχνολογικούς Κινδύνους προωθίται για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.  Την ιδρυτική συνάντηση θα τιμήσουν ιθύνοντες, όπως ο ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και στελέχη από Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθηγητές Πανεπιστημίων με συναφείς ειδικότητες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αυστραλία.  Η ιδρυτική συνάντηση για την δημιουργία του προαναφερόμενου Πανευρωπαϊκού Δικτύου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  στις 9.00 το πρωί με το άκρως ενδιαφέρον  Virtual School του εργαστηρίου AETMA (του Τμήματος Πληροφορικής Καβάλας) σε ζωντανή σύνδεση με Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο Εθελοντικός Οργανισμός Make a Wish προγραμματίζει τις δράσεις του για την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το μέλος του κ. Χατζηκωνσταντίνου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη για τα περεταίρω.

ΔΕΥΑΚ

Καμία ευθύνη δεν φέρει η ΔΕΥΑΚ για την διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Απόστολο Χρόνη προκλήθηκαν ζημίες στον αγωγό στις οδούς Δράκοντος και Ομονοίας από τον εργολάβο των οπτικών ινών. Μάλιστα αναμένεται να υποβληθούν και σχετικές μηνύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *