Σχόλια….

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όπως αναφέραμε και χθες τον απολογισμό των 6,5 ετών της θητείας του ως προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας έκανε χθες ο απερχόμενος  πρόεδρος κ. Χρήστος Ηλιάδης.  Ο τελευταίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έγινε καθώς επί των ημερών του παρουσιάστηκε κερδοφορία στον Οργανισμό ενώ θωρακίστηκαν όλα  τα λιμάνια του Ν. Καβάλας.  Μάλιστα χθες ενημέρωσε  για όλα τα θέματα του Οργανισμού την νέα Διοίκηση.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Και φυσικά η διάδοχη κατάσταση στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας θα αρχίσει να φαίνεται από την ερχόμενη εβδομάδα..

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ

Την ανάγκη δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας τονίζει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου χρειάζεται μόνον η αλλαγή του Οργανισμού και ανέξοδα μπορεί να λειτουργήσει το Τμήμα ως Κλινική.

ΘΑ ΦΥΓΕΙ…

Και φυσικά πολύ καλές οι προθέσεις του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου για να δημιουργηθεί Ογκολογική Κλινική αλλά ήδη η ογκολόγος του Τμήματος κ. Ελένη Χαμαλίδου ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το ΑΧΕΠΑ.  Μπορεί να λειτουργήσει Ογκολογική Κλινική με έναν ογκολόγο και μία επίκουρη;

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Πολύ μεγαλύτερο βάρος έχει αναλάβει η Καβάλα για το προσφυγικό όπως δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οφείλουν να βρουν μία εναλλακτική λύση για το θέμα φιλοξενίας των προσφύγων που δεν πρέπει να διαμένουν στο Ασημακοπούλου.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο  Αθηνών δικαίωσε την προσφυγή της ELFE στην  διαμάχη με την ΔΕΠΑ αναγνωρίζοντας χρέος της πρώτης 56 εκ. ευρώ αλλά και της δεύτερης 60 εκ. ευρώ.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην ELFE κ. Νίκο Βογιατζίδη αυτό είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για την Βιομηχανία που θα πρέπει να τηρήσει όμως και α συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους.

ΓΙΟΡΤΗ

Θεού θέλοντας και καιρού επιτρέποντος, την Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή της Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα. Σύμφωνα με την Γραμματέα του συλλόγου κ. Τζεσμετζόγλου 500 κιλά γίδας βραστής περιμένουν τους επισκέπτες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων διοργανώνει  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου   εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της σφαγής  της 4ης Οκτωβρίου  του 1941,  κατά την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο πεσόντων Φιλίππων στις 10 το πρωί.

ΓΕΦΥΡΑ

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Εγνατίας Οδού για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην πόλη της Καβάλας, η οποία διακόπηκε με την πτώση τμήματος της γέφυρας της οδού Νυρεμβέργης μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της πόλης.

Τα σενάρια που θα διερευνηθούν με τις μελέτες είναι είτε η αποκατάσταση του τμήματος της γέφυρας που κατέρρευσε είτε η κατασκευή νέας γέφυρας είτε, τέλος, η δημιουργία εναλλακτικής διαδρομής με τη διεύρυνση του δρόμου που υπάρχει σήμερα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται σε 831.080 ευρώ, τα οποία διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΓΕΦΥΡΑ 1

Αυτή η γέφυρα πάντως κατάντησε σήριαλ καθώς εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν  έχουμε την παραμικρή πρόοδο στην όλη υπόθεση. Ούτε καν αμφιδρομήθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.

ΥΓΕΙΑ

Τις βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται των ζητημάτων υγείας στην Π.Ε. Καβάλας έθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με το σύστημα υγείας στην Π.Ε. Καβάλας. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Λαζαρίδης είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Πρίνου Θάσου και συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, από τους οποίους ενημερώθηκε – για μια ακόμη φορά – για όλα τα θέματα της υγείας.

Στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια έβαλαν τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα υγείας για την Π.Ε. Καβάλας.

ΤΕΤΡΑΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ξεκαθάρισε ότι η θητεία του είναι 4ετής  και πως δεν τίθεται να παραχωρήσει την θέση του στον Αντιπρόεδρο του φορέα κ. Παναγιωτίδη….   Πολλά ακούγονται και γράφονται κυρίως από ένα μέσο ενημέρωσης που ξαφνικά ήρθε απέναντι στον κ. Δέμπα παρότι τον στήριξε προεκλογικά…

ΕΚΛΟΓΕΣ

Την ίδια ώρα που στον Εμπορικό Σύλλογο προετοιμάζονται για εκλογές τον Νοέμβριο…  Εκεί όπου ο νυν πρόεδρος κ. Λεμονίδης αναμένεται να κάνει έναν υγιεινό πολιτικό περίπατο.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Ήδη στον Εμπορικό Σύλλογο βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *