Σχόλια….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι η 27η Kavala Expo 2019, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα στις 20.30’ στο Εκθεσιακό Κέντρο ’’Απόστολος Μαρδύρης’’, στην Νέα Καρβάλη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, απηύθυνε κάλεσμα σε πολίτες και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να βρεθούν το τριήμερο 27-30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Καρβάλη για να παρακολουθήσουν από κοντά τόσο τις πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τις δεκάδες επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους εκεί. Έκθεση στην οποία θα συμμετέχουν 180 επιχειρήσεις  με 135 περίπτερα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Ερευνώνται κατά κάποιο τρόπο τα αίτια  της παραίτησης από την προεδρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Γιάννη Παναγιωτίδη. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως επρόκειτο για κάτι που οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς λόγους και μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ήταν ενήμερο για την απόφαση του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθούν συμπληρωματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παναγιωτίδης βάζει πλώρη για το Επιμελητήριο. Ούτως ή άλλως και πριν τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, τώρα πλέον ο κύβος ερρίφθη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου να συνεργαστεί και με άλλες δυνάμεις. Δηλαδή, με άλλους συνδυασμούς. Και το πιο πιθανό είναι να συνεργαστεί με την παράταξη του κ. Ζησίμου.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το  θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει στην επικαιρότητα λόγω του εύρους του. Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γενοκτονία ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης προτείνει την Διεθνοποίηση του θέματος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Μεγάλη βαρύτητα στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα δώσει ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά έχουν διαπιστώσει πως πολλοί συμπολίτες μας χρίζουν οικονομικής και κοινωνικής βοήθειας.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Πολύ μεγάλο είναι το οικονομικό πλήγμα για την Θάσο λόγω της χρεοκοπίας της εταιρείας Thomas Cook, καθώς δεν πρόκειται να γίνουν πληρωμές για τις κρατήσεις σε ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα για μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την Θάσο κάνει λόγο η τουριστική  πράκτορας και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μαρία  Πολυμέρου λόγω της χρεοκοπίας της Thomas Cook.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Θάσου ουσιαστικά θα φανούν από το επόμενο καλοκαίρι. Διότι η Thomas Cook έφερνε πάρα πολλούς τουρίστες στο νησί. Και τώρα μένει να δούμε ποια εταιρεία θα την αντικαταστήσει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Και εύκολα επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στους επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί. Το ευτύχημα είναι ότι η Thomas Cook δεν είναι ο βασικός «προμηθευτής» τουριστών στη Θάσο, εν αντιθέσει με άλλα νησιά, βλέπε Κρήτη.

ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Καμία έκτακτη μετάθεση αστυνομικού υπαλλήλου δεν θα γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκο Ίμβρο παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενίσχυση της επαρχίας με αστυνομικούς υπαλλήλους, δεν τηρήθηκε τίποτα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μία επιστολή από τους 11 συνοικιακούς συλλόγους της Καβάλας εκδόθηκε με αφορμή το ενδεχόμενο της έλευσης νέων προσφύγων και μεταναστών στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη δεν εναντιώνονται με τους πρόσφυγες αλλά με την γκετοποίηση τους καθώς και την άναρχη έλευση προσφύγων στο Στρατόπεδο.  Μάλιστα χθες  στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων και των κατοίκων Περιγιαλίου έξω από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Μάλιστα κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στα σημερινά εγκαίνια της Έκθεσης του Επιμελητηρίου από πλευράς των συλλόγων για το προσφυγικό στην Καβάλα..

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα θα γίνονται με ένα εξεταστή για να γίνεται ταχύτερα η διαδικασία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σχολών Οδήγησης κ. Ανδρέα Κορδύλη ο κ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης κατανόησαν το πρόβλημα και έδωσαν λύσεις.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν σκακιστικοί αγώνες Rapid στη Θάσο με πρωτοβουλία  και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Θεοδωρίδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς σκακιστών  που θα συμμετάσχουν από διάφορες περιοχές της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *