Σχόλια….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι η 27η Kavala Expo 2019, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 20.30’ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο ’’Απόστολος Μαρδύρης’’, στην Νέα Καρβάλη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί χθες  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, απηύθυνε κάλεσμα σε πολίτες και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να βρεθούν το τριήμερο 27 ― 30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Καρβάλη για να παρακολουθήσουν από κοντά τόσο τις πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τις δεκάδες επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους εκεί. Έκθεση στην οποία θα συμμετέχουν 180 επιχειρήσεις  με 135 περίπτερα.

COOK

Η Thomas Cook και η χρεοκοπία της έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο και της χώρας μας καθώς υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες με ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία όπως και στην Θάσο..

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης στις δηλώσεις του τόνισε πως η ζημιά για τα ξενοδοχεία είναι μεγάλη καθώς τα πακέτα διακοπών, ακόμη και για τις περιπτώσεις τουριστών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, δεν έχουν εξοφληθεί. Αν αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν και από τα πακέτα που είναι κλεισμένα, αλλά δεν θα υλοποιηθούν μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας, το πρόβλημα διογκώνεται. Παράλληλα  σημείωσε πως εκτιμάται πως στο νησί παραμένουν «εγκλωβισμένοι» περίπου 100 Άγγλοι που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία, ενώ χαρακτήρισε την κατάρρευση της Thomas Cook ως Brexit για τον τουρισμό.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Από ότι φαίνεται οι επιπτώσεις με την Thomas Cook θα φανούν  το επόμενο καλοκαίρι στην Θάσο.  Καθώς τότε θα φανούν οι ελλείψεις στις κρατήσεις που κάνει η εταιρεία για το νησί με τους Βρετανούς τουρίστες.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Αδιευκρίνιστα είναι τα αίτια  της παραίτησης από την προεδρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Γιάννη Παναγιωτίδη. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως επρόκειτο για κάτι που οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς λόγους και μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ήταν ενήμερο για την απόφαση του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθούν συμπληρωματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ψήφισμα εξεδόθη από πλευράς των Συνοικιακών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καβάλας σχετικά με την φημολογούμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Με το ψήφισμα αυτό εκφράζεται η αντίθεση τους στη ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων στην Καβάλα καλώντας  τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης  και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τους λοιπούς φορείς να ενημερώσουν τους αρμόδιους Υπουργούς για την εναντίωσή  και τις ανησυχίες τους  και σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς  την κατεύθυνση της μη γκετοποίησης των προσφύγων και της Καβάλας.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν σκακιστικοί αγώνες Rapid  στην Θάσο με πρωτοβουλία  και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Θεοδωρίδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς σκακιστών  που θα συμμετάσχουν από διάφορες περιοχές της χώρας. 

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Με επίκεντρο την ανάγκη «υιοθέτησης» της χρήσης ποδηλάτου ως τρόπου άσκησης – ζωής, ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, διοργανώνουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου   στις 11:00 π.μ., στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων, την 9η Ποδηλατοδρομία, με αφετηρία την περιοχή ΄΄Καϊνάκια΄΄ της Κοινότητας Πλατανοτόπου και τερματισμό μπροστά από την πλατεία της Κοινότητας Αυλής.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων της ποδηλασίας, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα ζωής, καθώς και της τακτικής άσκησης ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

ΔΕΥΑΚ

Επί διοίκησης δημάρχου κ. Σιμιτσή επήλθε μία συμφωνία μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και μία μερίδα 15 ατόμων που εργαζόταν σε αυτήν σαν ΑΜΕΑ  ώστε να μην προσφύγουν νομικά για μισθούς υπερημερίας κρατώντας τους στην εργασία καθώς είχε λήξει η σύμβαση τους.  Τελικά  προσέφυγαν νομικά διεκδικώντας τα χρήματα τα οποία κέρδισαν πρωτόδικα και στην συνέχεια η ΔΕΥΑΚ προσέφυγε με την σειρά της και κέρδισε την δική με αποτέλεσμα να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν τα χρήματα. Η δικηγόρος της επιχείρησης κ. Ακριτίδου έκανε δηλώσεις εξηγώντας το ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι  η επιχείρηση θέλει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της και γι` αυτό κινήθηκε και αυτή νομικά για να πάρει πίσω τα χρήματα που έλαβαν αυτοί οι εργαζόμενοι που νομικά δεν τα δικαιούντια…  

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Λαζαρίδη, αν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης εφαρμόσει με νόμο ότι οι Ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα θα είναι υποχρεωμένες να εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου, τότε αυτές δεσμεύονται να κάνουν και 3 ή και  4 δρομολόγια τον χειμώνα καθημερινά στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για Ευρωπαϊκά Προγράμματα κ. Αλέξης Πολίτης, γιατρός στο επάγγελμα,   πλέον έχει αναλάβει τα καθήκοντα του και ήδη ασχολείται με τον τομέα του.

ΚΙΝΑΛ

Κινητικότητα επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής στην Καβάλα ενώ την Δευτέρα συνεδρίασε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος όπως το διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της κ. Ιορδάνης Χοροζίδης.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Είναι γνωστό ότι η επίθεση με πυραύλους σε διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας  προκάλεσε μία ταραχή παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος συνιστά ηρεμία τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται ο κόσμος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με επιστολή του επισημαίνει τα κενά που υπάρχου σε εκπαιδευτικούς στην Καβάλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση για μία ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε  να προσλάβει έγκαιρα αναπληρωτές εκπαιδευτικούς , έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν ομαλά   όλα τα σχολεία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας τα κενά αφορούν  10 Δάσκαλους, 12 νηπιαγωγούς. 28 δασκάλους Ειδικής Αγωγής και  5 νηπιαγωγούς.

 Ως σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας  ζητούν  να γίνουν άμεσα μόνιμοι  διορισμοί στην εκπαίδευση.

ΜΑΣ ΕΒΡΕΞΕ

Μας έβρεξε καλά την Τρίτη…. Όπως και να έχει  Φθινόπωρο έχουμε…

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2019-2020 θα τελέσει το Σάββατο στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Θρακικής. Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Νίκος Τσουμπάκης έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσουν τις δράσεις του επόμενου 4μήνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *