Σχόλια….

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής κ. Νίκο Τσιλογιώργη, ζητούν 4 δρομολόγια την χειμερινή περίοδο και 8 την θερινή. Άλλωστε η εν λόγω γραμμή υποβαθμίζεται την περίοδο του χειμώνα καθώς τα δρομολόγια που εκτελούνται είναι μόλις 2 καθημερινά.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικρατεί αισιοδοξία στη Θασιακή ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες φέτος θα σταθούν στο ύψος τους και θα εκτελέσουν έστω και τρία δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο. Είναι γεγονός, δε, ότι οι επαφές των βουλευτών με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη έχουν αποδώσει καρπούς για το εν λόγω θέμα.

ΠΡΟΘΥΜΕΣ

Έτσι, για πρώτη φορά οι εταιρείες δείχνουν πρόθυμες να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα των Θασίων για αυξημένα δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Όπως το έχουμε σχολιάσει κατ’ επανάληψη, σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί το κυκλοφοριακό για την Καβάλα. Νομίζουμε ότι η Τροχαία της Καβάλας πρέπει να λάβει μέτρα.

ΚΛΕΙΣΤΟ

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, η διοίκηση της κας Τσανάκα, δηλαδή της πρώην δημάρχου Καβάλας, άφησε πίσω της πολλές τρύπες. Ακόμη και το κλειστό της Καλαμίτσας μπάζει νερά. Τελικά, ποιος μεριμνούσε για αυτά τα αθλητικά γήπεδα;

ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ

Και τελικά καταλήγουμε στον πρώην αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Φιλόσογλου. Ο τελευταίος μάλλον κοιτούσε τη λεζάντα και όχι την ουσία. Κατά γενική ομολογία έγιναν πολύ καλοί αγώνες αθλητικοί στην Καβάλα επί θητείας Τσανάκα, αλλά οι αθλητικές υποδομές ρήμαξαν. Δεν έγινε κυριολεκτικά τίποτα.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή του Εσκί Καπού στην Άσπρη Άμμο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μία ξενοδοχειακή μονάδα. Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο Καβάλας κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, μετά από έρευνα που έκαναν αποδείχθηκε του λόγου το αληθές με επίσημή διαβεβαίωση του Δασαρχείου.

ΕΡΓΟ

Ξεκίνησε η διαδικασία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ύδρευσης της περιοχής Φιλίππων, από τις πηγές Βοϊράνης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι η εταιρεία του ΤΑΡ θα χρηματοδοτήσει με 4 εκ. ευρώ το έργο και τα υπόλοιπα θα τα εξασφαλίσει από πρόγραμμα.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το νέο Δικαστικό έτος καθώς έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά σε δικαστικούς υπαλλήλους. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών.

ΟΦΕΙΛΕΣ

Η ρύθμιση των 100 δόσεων των οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη οι οφειλές δεν έχουν σταλεί στο ΚΕΑΟ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Για 4 ημέρες χωρίς ρεύμα έμειναν οι δρόμοι του Αμυγδαλεώνα και με παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη το πρόβλημα δεν αφορούσε τον Δήμο Καβάλας.

ΣΤΑΔΙΟ

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του Βερούλειου Σταδίου οπόταν η Υπηρεσία Καθαριότητας κούρεψε τον χλοοτάπητα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Απόστολο Μουμτσάκη δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τον χλοοτάπητα ενώ το Σαββατοκύριακο έγιναν 2 αγώνες ποδοσφαιρικοί.

ΠΝΟΗ

Ξεκίνησε από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά από πλευράς του Συλλόγου ΠΝΟΗ. Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη σημείωσε ότι σε πρώτα φάση ασχολήθηκαν με την συγκέντρωση σχολικών ειδών.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ

Το Σαββατοκύριακο η Καβάλα γέμισε από Βούλγαρους τουρίστες. Είχαν ένα εορταστικό τριήμερο που θα επαναληφθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *