Σχόλια….

ΝΟΜΙΜΗ

Παράτυπη  χαρακτήρισε την ημέρα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά δεν τίθεται θέμα νομιμότητας της προχθεσινής συνεδρίασης όπου ορίστηκαν τα προεδρεία των Νομικών προσώπων του Δήμου Καβάλας.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας λόγω της επικείμενης βροχόπτωσης σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Κυβράκη δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό, δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα ισχυρό σύστημα κακοκαιρίας.

ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν στον ορίζοντα προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Τσιτσιλικάκη δεν έχουν  ολοκληρωθεί οι μεταθέσεις προσωπικού.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου προτείνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής πιστεύει ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης δράσεων σε αυτό που θα αναβαθμίσουν συνολικά την περιοχή Περιγιαλίου.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Στις 11 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη με πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μποσμπότη θα υπάρξει μία μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εξομαλύνθηκε η διαδικασία των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα, καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται με το παλιό καθεστώς.  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σχολών Οδήγησης κ. Κορδύλης σημείωσε ότι πλέον η επιτροπή εξέτασης θα έχει έναν εξεταστή και όχι δύο.

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βράβευσε τον ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα για την προσφορά του την ώρα που ο ίδιος είναι φυλακισμένος στην Τουρκία χωρίς κατηγορία. Πρόκειται για μία μεγάλη διάκριση, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού κ. Γιάννης Βύζικας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Επιστολή προς τον υπουργό  Ναυτιλίας  κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη απέστελλε η Θασιακή Ένωση Καβάλας για το  θέμα των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν την  νέα δρομολογιακή περίοδο 2019-2020, που αρχίζει την 1η Νοεμβρίου, να παρέμβει ο υπουργός   και να απαιτήσει  από τις τρεις  Ναυτιλιακές Εταιρίες να εκτελούν έναν ικανό αριθμό δρομολογίων (οκτώ  δρομολόγια τη θερινή περίοδο και τέσσερα τη χειμερινή, όλες τις ημέρες της εβδομάδας) στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, δίνοντας έτσι λύση σε ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής μας.

ΑΓΟΡΑ

Τα φθινοπωρινά της προβάρει σταδιακά η αγορά της Καβάλας καθώς οι καταστηματάρχες ξεκίνησαν τις παραγγελίες την επόμενης περιόδου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η αγοραστική κίνηση τον Σεπτέμβριο είναι ικανοποιητική και αποχαιρετούν το καλοκαίρι με μία καλή εικόνα.

ΝΕΣΤΟΣ

Προχθές  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου e-SOHECA που είναι οι Δήμοι Νέστου, Τοπείρου και Ζλάτογκραντ και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Greece-Bulgaria. Η σύσκεψη διοργανώθηκε από το Δήμο Νέστου.

Ο Δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέφερε μεταξύ άλλων πως γίνεται κάθε αναγκαία ενέργεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου. Το e-SOHECA αφορά την ιατρική τηλεφροντίδα με έξυπνες συσκευές μέτρησης δεδομένων υγείας του πληθυσμού, με τη βοήθεια και τη χρήση νέας τεχνολογίας και ιντερνετικών εφαρμογών. Στο Δήμο Νέστου έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα και έγινε η εγκατάσταση του λογισμικού.

ΚΑΛΑΜΙΕΣ

Σύσκεψη σχετικά με την καύση των αγροτικών υπολειμμάτων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης  στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της ΠΕΚ με πρωτοβουλία του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη τα τελευταία 8 χρόνια προσπάθησαν  να οργανώσουν άτυπα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, πολλών Δήμων, πολλών υπηρεσιών, ΤΟΕΒ, συλλόγων αγροτών κλπ, προκειμένου να μειώσουν και ει δυνατόν να εξαλείψουν το φαινόμενο της παράνομης καύσης των καλαμιών όχι μόνο στην περιοχή των Τεναγών ,αλλά και τον Νέστο. Σημείωσε δε πως η υπόθεση εξελίσσεται πολύ θετικά και συνεχίζουν.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 ― 2020 της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  επτά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας όπως ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης. Σύμφωνα με τον ‘ίδιο πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Σε φάση δυναμικών κινητοποιήσεων εισέρχονται το επόμενο διάστημα οι συνταξιούχοι, όπως τόνισε από την Καβάλα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Παναγιώτης Πάλμος.

Το πρωί της Τετάρτης (18/9) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνταξιουχικών σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Π.Ε. Σερρών, με σκοπό την ενημέρωση για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα εμβολιασμός-πρόληψη κυρίως για παιδιά αλλά και για ενήλικες  καθώς  εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου  από 10.00 έως 13.00 στο Αμφιθέατρο «Γ.Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *