Σχόλια….

EKΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων, Φοιτησάντων και Εκπαιδευτικών του πρώην Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας και νυν 1ου Γυμνασίου Καβάλας  στα πλαίσια της  εορτής για τα  ΕΚΑΤΟ (100) χρόνια λειτουργίας του κτιρίου του 1ου  Γυμνασίου  Καβάλας  ως Γυμνασίου ,  καθώς και της τέλεσης του  Αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας του Συλλόγου διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας , στον ιστορικό χώρο του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, σήμερα στις 6 το απόγευμα.    

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να εισέλθουν 1000 πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά, τα πάντα γίνονται εν κρυπτώ.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ…

Και πραγματικά τι περίεργο  αυτό το πράγμα να γίνονται εν κρυπτώ αυτά…. Για πότε μας φόρτωσαν 500 πρόσφυγες χαμπάρι δεν πήραμε και έπεται και συνέχεια…

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα συναντήθηκε ο βουλευτής κ. Πασχαλίδης για το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Θάσου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση μετεγκατάσταση του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Την Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Πρώτο μέλημα ο καθαρισμός των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δεν ενημέρωσε την Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ ο καλλιτεχνικό του Διευθυντής κ. Γκόνης για την μετάβαση του στο Καστελόριζο και για την παράσταση που δόθηκε εκεί η οποία παίχτηκε στην Καβάλα με άλλο τίτλο!  Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ Κορίνα Χιώτη Πρασσά σε δηλώσεις της τόνισε πως στο επόμενο Δημοτικό  Συμβούλιο θα συζητηθεί το όλο θέμα καθώς ο κ. Γκόνης είναι  υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το θέμα με τον κ. Γκόνη θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα ο Αμυγδαλεώνας και μόλις στην αρχή της εβδομάδος έσπευσαν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Καβάλας  για την αποκομιδή.  Ο πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης σημείωσε πως η αποκομιδή γινόταν  χωρίς προγραμματισμό.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Καβάλας καθάρισε το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας παρότι είναι αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριάκο Σταυρίδη αυτό είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και πλέον θα επιδιώξουν να παραχωρηθεί στον Δήμο Καβάλας.

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σε ότι αφορά την δουλειά που έγινε στο ανοιχτό κολυμβητήριο πραγματικά είναι πολύ καλή, ξεβρόμισε ο τόπος…

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Στην Καβάλα περιόδευσαν το πρωί προχθές 3 βουλευτές της ΝΔ, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου  Μητσοτάκη στην ΔΕΘ τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο νομό ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο Γιώργος Κότσιρας, βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Μπουτσικάκης Χριστόφορος βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο Επιμελητήριο Καβάλας, αλλά και στον Δήμο Παγγαίου, καταγράφοντας τα τοπικά ζητήματα που τους τέθηκαν. Στην συνέχεια με την παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπη Δράκου και των βουλευτών Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη, οι 3 φιλοξενούμενοι βουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.  O  κ. Σιμόπουλος ως κύριος ομιλητής  σχολίασε πως  πρόκειται για  μία προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία με κλιμάκια σε όλη την χώρα να καταγράψει τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και στο πλαίσιο της πολιτικής της και των δυνατοτήτων να τα δρομολογήσει και να τα υλοποιήσει. Στο πλαίσιο αυτί είχαν  μία ουσιαστική συζήτηση στο Επιμελητήριο, με παρόντες τους προέδρους του ΤΕΕ ΑΜ, της  ΟΕΒΕΚ, της ΕΑΣ Καβάλας και από το Οικονομικό Επιμελητήριο. Τέθηκαν θέματα που αφορούν υποδομές, ειδικότερα για το νομό Καβάλας, θέματα κοινωνικά και επαγγελματικά, όπως ο ΕΦΚΑ, το παρεμπόριο κ.α. Τέλος επισκεφθήκαν  το Δήμο Παγγαίου, όπου και εκεί συζήτησαν  κυρίως για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή των Τεναγών, θέματα τουριστικών και οδικών υποδομών.

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ Σωτήρης Σωτηριάδης υπέγραψε  τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, που προέκυψε από διαγωνισμό, για την προμήθεια Μονάδας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων που θα εγκατασταθεί στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου θα ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ και μέσω αυτού θα αντιμετωπιστεί ένα οξύ και χρόνιο πρόβλημα υπερχείλισης των λυμάτων λόγω παλαιότητας των υπαρχόντων βόθρων αφού δεν υπάρχει δίκτυο ακαθάρτων στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον η κατασκευή τέτοιου δικτύου. Παρέχεται έτσι η βέλτιστη λύση για τη διαχείριση των λυμάτων με αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας συστημάτων τα οποία λειτουργούν με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ώστε να αποφευχθούν εστίες μόλυνσης και δυσοσμίας. 

ΔΙΚΥΚΛΑ

Τα προβλήματα που προκαλούν οι οδηγοί δικύκλων ήταν το αντικείμενο συνέντευξης που παραχώρησαν  στον Δήμο Καβάλας  ο Δήμαρχος κ.  Μουριάδης Θόδωρος και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γιάννης Καραμανλής με θέμα «Πεζοί και οδική ασφάλεια- Κίνηση δικύκλων». Σύμφωνα με τον  δήμαρχο οδηγοί των δικύκλων θεωρούν πλέον ότι τους ανήκουν τα πάντα, τους ανήκει ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, ο πεζόδρομος και περνούν μέσα από αυτούς.. Γι’ αυτό λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, αποφάσισαν  να ενημερώσουν τους πολίτες ότι θα υπάρξει μία περίοδο ανοχής στη διάρκεια της οποίας θα γίνονται παρατηρήσεις μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και μετά θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα σε αυτούς που παρκάρουν τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια  ή παραβιάζουν τους πεζόδρομους.

ΖΕΣΤΑ

Και κατά γενική ομολογία ο δήμαρχος κ. Μουριάδης πήρε ζεστά το θέμα με την ασφάλεια των πεζών και των πεζόδρομων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *