Σχόλια….

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας είχαμε την περασμένη Πέμπτη στη Λυδία και στο «καπάκι» την Κυριακή είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλέον, το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο νέος δήμαρχος κ. Μουριάδης τρέχει και δεν φτάνει!

ΤΟ ΗΞΕΡΕ

Φυσικά και ο κ. Μουριάδης το ήξερε για το τι θα επακολουθούσε με την ανάληψη των καθηκόντων του, οπόταν δεν πτοείται.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Και φυσικά, σταδιακά οργανώνεται ο Δήμος Καβάλας καθώς δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ενώ και στην αντιπολίτευση ετοιμάζονται για το τι θα γίνει από ‘δω και στο εξής.

ΗΓΕΤΙΚΑ

Την ίδια ώρα που η πρώην, πλέον, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, κινείται κατά κάποιο τρόπο ηγετικά σε ό,τι αφορά στην παράταξή της με την πρώην δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα, η οποία δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος.. Και φυσικά έχει δικαίωμα να το κάνει αφού ήταν από τις πετυχημένες δημοτικές συμβούλους την περασμένη πενταετία.

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Την ίδια ώρα που ήδη στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Άμυνας εντάχθηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη. Η τελευταία, ως γνωστόν, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όσο ήταν στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και αυτό εκτιμήθηκε δεόντως από τον νυν υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο. Και είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ

Την Παρασκευή η απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Καβάλας παρέδωσε στον νέο δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη το ταμείο του Δήμου Καβάλας. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης που εξήγησε την όλη διαδικασία, μία διαδικασία τυπική.

ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης ανέλαβε πλέον τα καθήκοντα του ενώ δηλώσεις έκανε για την όλη τελετή ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Καλπακίδης. Όπως δήλωσε, περιμένουν να δουν τις πρώτες πρωτοβουλίες του νέου δημάρχου.

ΤΣΟΥΡΟΥΚΙΔΗΣ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης ότι ο Δήμος Καβάλας καθάρισε οικόπεδο βουλευτή Καβάλας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Παρελθόν είναι από την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας η κ. Δήμητρα Τσανάκα, πρώην δήμαρχος. Σε δηλώσεις της έκανε έναν μίνι απολογισμό, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το έργο το οποίο απέδωσε σ’ αυτήν την πενταετία. Αν και, μεταξύ μας, μόνο μεγάλο δεν είναι το έργο της και το μόνο για το οποίο θα τη θυμάται κανείς στην Καβάλα είναι η ριζική ανανέωση του Βερούλειου.

ΣΚΥΛΙΑ

Σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά αντιμετωπίζουν  οι κτηνοτρόφοι της Θάσου καθώς τα κοπάδια τους δέχονται επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Δημόπουλο τα αδέσποτα κινούνται σε αγέλες και είναι επικίνδυνα ακόμη και για τους ανθρώπους.

ΘΑΣΙΑΚΗ

Μία ιδιαίτερη εκδρομή πραγματοποίησε η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε Σάμο, Ικαρία, Χίο και Πάτμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Τσιλογιώργη εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα αυτών των νησιών.

ΣΧΟΛΕΣ

Για 6 μήνες επιστρέφουν στο παλαιό καθεστώς εξετάσεων οι Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών οπόταν υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης κ. Ανδρέα Κορδύλη αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις εξετάσεις.

ΕΝΦΙΑ

Ανακοινώθηκαν  οι νέες τιμές του ΕΝΦΙΑ οπόταν αναμένεται μία μείωση έως και 30% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη πρόκειται για μέτρα που ανακουφίζουν τους φορολογούμενους.

ΝΕΟ ΔΣ

Την έναρξη της νέας 4ετίας σήμανε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη και του νέου δημοτικού συμβουλίου χθες στην Λυδία. Ο κ. Μουριάδης δήλωσε πως έχει ιεραρχήσει τα θέματα του Δήμου Καβάλας και έτσι θα κινηθεί.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων παρατηρείται στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη δεν προχώρησε η απαραίτητη ψηφιοποίηση και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία ενημερωτική εκδήλωση για την  ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καβάλας, ενός προγράμματος 2,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο εξοικονόμησης ενέργειας για το Νοσοκομείο.

ΚΑΛΟΣ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά της Καβάλας τον μήνα Αύγουστο κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι ο Ιούλιος δεν ήταν αντίστοιχος του Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *