Σχόλια….

ΕΞΩΔΙΚΟ

Εξώδικο έστειλαν ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ζητώντας να τους ενημερώσουν για τα αίτια των διακοπών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα αναμένουν την απάντηση διαφορετικά θα προχωρήσουν σε αγωγή.

ΕΡΧΕΤΑΙ

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να αποφευχθεί το εξώδικο δεδομένου ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι αφορά το να απαντήσει στα ερωτήματα των τριών φορέων των επαγγελματιών. Από την πλευρά των επαγγελματιών, υπάρχει μεγάλη καχυποψία ότι κάτι κρύβει ο ΔΕΔΔΗΕ στην όλη υπόθεση.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα που οι καταναλώσεις ρεύματος μέχρι και χθες ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν και σήμερα, λόγω καύσωνα, αναμένεται να ανέβουν. Και μένει να δούμε τι επιπτώσεις ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν από το όλο γεγονός. Αυτό που λέει και ο λαός, βέβαια, είναι ότι με το ρεύμα δεν παίζεις.

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης είναι στην Καβάλα εδώ και λίγες μέρες μετά από σύντομη παραμονή του στην Αθήνα για σειρά επαφών. Πλέον, ετοιμάζεται για την ανάληψη των καθηκόντων του με βάση και τις αλλαγές στον Κλεισθένη που ήταν προγραμματισμένες να ψηφιστούν στη Βουλή χθες Πέμπτη.

ΟΠΟΤΑΝ

Οπόταν ο κ. Μουριάδης θα δει πώς πρόκειται αν συνεργαστεί με μία ή με δύο παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για να διοικήσει το δήμο. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αλλιώς τα περίμεναν στην αντιπολίτευση και αλλιώς τους ήρθαν.

ΕΚΘΕΣΗ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετέχει στη «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο Γήπεδο του Α.Ο.Ξ. από την Κυριακή 1 έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και θα γίνει θεσμός καθώς αυτή την περίοδο επισκέπτονται την περιοχή περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.  Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής  στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο και την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων.

ΤΟΥΝΕΛ

Τούνελ προβλέπεται να κατασκευαστεί από τα Τενάγη Φιλίππων έως τον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας για την αποστράγγισή τους. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο τα ύδατα αυτά δεν μπορούν να καταλήξουν χωρίς επεξεργασία στην θάλασσα, ενώ ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Την ανάγκη μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από την πόλη της Καβάλας έθεσε υπόψην του υπουργού Μεταφορών ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα έχει διογκωθεί ανησυχητικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας και λόγω του οδικού τουρισμού με αποτέλεσμα η κίνηση  των οχημάτων παντώς τύπου να γίνονται με μεγάλη δυσκολία.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Οριακή είναι η κατάσταση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω βλαβών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη συν τοις άλλοις είναι μείον στο προσωπικό κατά 4 άτομα.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν προβλήματα στην άρδευση στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων καθώς βοήθησαν και οι τελευταίες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη υπήρξαν κάποια προβλήματα μόνον στην πρόσβαση λόγω των εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Με ποσό άνω των 3 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο εκσυγχρονισμού του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, με την ολοκλήρωση των έργων το Πυλοθεραπευτήριο θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου απέστειλε επιστολή στο Δασαρχείο και τον Δήμο Καβάλας  για το θέμα της πυροπροστασίας της περιοχής. Σύμφωνα με τον νομικό κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη η περιοχή είναι σαν ωρολογιακή βόμβα καθώς δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας όταν όλη η περιοχή έχει πολύ πλούσια βλάστηση.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Καταγραφή της κατάστασης με τα βαρέα αντικείμενα και τα απορρίμματα καταβάλει η Υπηρεσία Καθαριότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια να συμμαζευτεί η κατάσταση.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Εργαστήριο με θέμα «Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Μικροκατοικία – Άτλαντας για Αρχιτέκτονες» Αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη συνεργάζεται με τη Διδάσκουσα του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων τεχνών  Μάρτζη Κοντέσσα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ανοιχτό στο κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *