Σχόλια….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου  στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μάρκου Δέμπα.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η έγκριση επέκτασης της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια ΑΜΘ για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜΜΕ.

Στα πλαίσια του προγράμματος εγκρίνονται 60 επιπλέον νέα επενδυτικά σχέδια  στον τουριστικό κλάδο στην Περιφέρεια ΑΜΘ εκ των οποίων τα 51 αφορούν επενδύσεις στην Καβάλα και Θάσο, συνολικού ύψους 8.857.000 με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια σε ποσοστό 50%. Συνολικά, από τον Δεκέμβριο του 2018, έχουν εγκριθεί  171 προγράμματα εκ των οποίων τα 142 αφορούν σε ίδρυση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων σε Καβάλα και Θάσο. Η επέκταση της χρηματοδότησης έχει σαν αποτέλεσμα την ένταξη όλων των προτάσεων που έλαβαν βαθμολογία πάνω από 50.

ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Την ένταξη της χρηματοδότησης των έργων εκσυγχρονισμού που προγραμματίζονται να γίνουν στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ως γνωστό ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης εγκαταστάσεις του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας όπου μαζί με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.091.539 ευρώ αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την τροποποίηση υφιστάμενων, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους και τους επισκέπτες του χώρου σε 12μηνη βάση. Το ύψος της επιδότησης θα φτάσει το 85% και η ίδια συμμετοχή το 15% του προϋπολογισμού.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Πραγματικά, εντύπωση προκαλεί η δραστηριότητα του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου ο οποίος δείχνει, απ’ ό,τι φαίνεται, πραγματικό ενδιαφέρον για την Καβάλα. Προφανώς αυτές οι πρωτοβουλίες, πέρα από το ουσιαστικό κομμάτι, έχουν και πολιτικό. Σίγουρα, έχουν να κάνουν και με την αναγκαστική επικείμενη συνεργασία του Συνδυασμού του με άλλες παρατάξεις που θα συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακούγεται έντονα ότι θα συνεργαστεί τελικά με την παράταξη του κ. Τοψίδη. Και μένει να δούμε τον τρόπο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι αλλαγές στον Κλεισθένη δίνουν την δυνατότητα κυβερνησιμότητας στους Δήμους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη με βάση τις αλλαγές θα συνεργαστεί με μία παράταξη της αντιπολίτευσης ενώ αποκλείεται η συνεργασία παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

ΕΠΑΦΕΣ

Στο μεταξύ ο κ. Μουριάδης είχε επαφές στην Αθήνα, μεταξύ άλλων και με τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Ήταν μία εθιμοτυπική συνάντηση όπου  επιδερμικά συζήτησαν και για το θέμα του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου…

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο Ασημακοπούλου εντωμεταξύ γίνονται εργασίες για την δημιουργία και  νέων δομών για πρόσφυγες… Τελικά το καμπ αυτό  θα γίνει μόνιμο… Ήταν που θα ήταν προσωρινό….  Δυστυχώς μας την έφεραν..

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με τα δρομολόγια του λόγω του έντονου κυκλοφοριακού που προκαλεί καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Χαλεπιάδη από τη Δευτέρα άλλαξαν τα δρομολόγια χρονικά για να εκτελούνται πιο εύρυθμα.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ

Δυστυχώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας διογκώθηκε επιπλέον τους τελευταίους μήνες..  Η μονοδρόμηση της Βενιζέλου δεν ελάφρυνε το κυκλοφοριακό και επιβάρυνε την οδό Ερυθρού Σταυρού…

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Στο 45% είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη δεν υπάρχει σχεδιασμός για προσλήψεις στο Νοσοκομείο.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Στάση αναμονής τηρούν οι Ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης καθώς αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των εξετάσεων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Εκμάθησης Οδήγησης κ. Ανδρέας Κορδύλης σε δηλώσεις του επέκρινε ορισμένους ιδιοκτήτες σχολών καθώς δίνουν εξετάσεις με βάση τον νόμο Σπίρτζη με τον οποίο διαφωνούν.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την ανάγκη να σπεύσουν στο Νοσοκομείο Καβάλας οι πολίτες  για να αιμοδοτήσουν επισημαίνει με ανακοίνωση της η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκης σημείωσε ότι λόγω του καλοκαιριού οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

ΕΚΘΕΣΗ

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας που θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως ήδη έχουν ενημερώσει τα μέλη τους που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν στην Έκθεση και αναμένεται και φέτος οι συμμετοχές να είναι πολυπληθείς.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Εργαστήριο με θέμα «Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Μικροκατοικία – Άτλαντας για Αρχιτέκτονες» Αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη συνεργάζεται με τη Διδάσκουσα του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Σ.Φ.Γ.Τ Μάρτζη Κοντέσσα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ανοιχτό στο κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *