Σχόλια….

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείωση στον τουρισμό παρουσιάστηκε το 2018 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε σχέση με το 2017 κάτι που αναμένεται και για το 2019, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Αεροδρομίου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη χρειάζονται στοχευμένες δράσεις που θα διορθώσουν την κατάσταση.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Έντονη είναι η διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης που έχουν πλήξει οικονομικά τους επαγγελματίες. Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας μαζί με το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναρωτιούνται για ποιο λόγο έγιναν οι διακοπές που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημία στους επαγγελματίες ενώ ακόμη και σήμερα δεν έλαβαν απάντηση από τον ΔΕΔΔΗΕ για τα αίτια αυτών των διακοπών.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Μάλιστα ο  Βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μετά τις τελευταίες επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στην Καβάλα, συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανο Οκταποδά και ζήτησε να διερευνήσει άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ που οφείλονται οι συνεχείς διακοπές.

Σύμφωνα με τον κ. Οκταποδά «το πρόβλημα των συχνών διακοπών ρεύματος στην Καβάλα οφείλεται στο πεπαλαιωμένο υπόγειο δίκτυο που διαθέτει η πόλη. Δίκτυο το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι θα υπάρξει επικοινωνία με το νέο Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη, καθώς θα πρέπει να ρυθμιστούν τεχνικές λεπτομέρειες, που συνδέονται και με την ομαλή λειτουργία της πόλης.

ΘΕΜΑ

Και βέβαια, μετά από αυτήν την παρέμβαση και του κ. Λαζαρίδη, προκύπτει πολύ σοβαρό θέμα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Σαφώς και θα πρέπει να το δουν πολύ ζεστά ο νέος δήμαρχος κ. Μουριάδης και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ. Διότι, όπως περιγράφονται τα πράγματα, το δίκτυο είναι σμπαράλια. Οπόταν οι εργασίες να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα το επόμενο καλοκαίρι.

ΔΩΡΕΕΣ

Συνεχίζονται οι δωρεές στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας εμπλουτίζοντας τα εκθέματα του. Ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Τζανάκος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για ένα μουσείο με πολύ πλούσιο υλικό. Παρ` όλα αυτά υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες τις οποίες έθεσε υπόψη του νέου δημάρχου κ. Μουριάδη.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Συνεχίζεται  απρόσκοπτα το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 313  αθλητές και συνολικά 800 άτομα συνοδά μέλη. Το Τουρνουά φιλοξενείται  στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο με συμμετοχή 23 χωρών όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

ΚΙΝΗΣΗ

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα ΤΑΞΙ της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Χρήστο Ιωαννίδη η αυξημένη κίνηση οφείλεται στους τουρίστες που είναι κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες όπως Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, κ. Ιωαννίδης βρέθηκε προχθές στη Θάσο και μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το νησί είναι γεμάτο από Βαλκάνιους τουρίστες που κινούνται οδικώς. Τελικά, την παρτίδα την έσωσαν οι Βαλκάνιοι τουρίστες μέχρι στιγμής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Από την άλλη, προβληματισμός επικρατεί στους επαγγελματίες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων. Τους χάλασε ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε ό,τι αφορά τη Θάσο, ευτυχώς δεν έχουμε προβλήματα με τα δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Άσχετα με τα όσα συμβαίνουν για την τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία.

ΒΛΑΒΗ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανακοινώθηκε ότι το πρωί της Δευτέρας διαπιστώθηκε εκτεταμένη βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο του Διοικητηρίου  με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα περισσότερα εκ των τηλεφώνων της ΠΕ Καβάλας αλλά και των συστεγαζόμενων υπηρεσιών. Ευτυχώς η βλάβη αποκαταστάθηκε αυθημερόν!! Η πιθανότερη αιτία πρόκλησης της βλάβης αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει  διαγωνισμό φωτογραφίας «Πολιτιστική Κληρονομιά Αλιευτικών Περιοχών» που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CHERISH του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe.

Μέσα από τη θεματική του διαγωνισμού, ο Δήμος Καβάλας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, έμπνευσης και δημιουργίας σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες γηγενείς ή τουρίστες φωτογράφους άνω των 18 ετών να αναζητήσουν και να αναδείξουν με τη δύναμη του φακού τους ίχνη της πολυποίκιλης, πλούσιας και σημαντικότατης αλιευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διεθνής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες θα προβληθούν σε περιοδεύουσα φωτογραφική έκθεση σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Η προθεσμία υποβολής στον διαγωνισμό είναι η 30η Αυγούστου 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Σε φάση προγραμματισμού βρίσκεται η Θρακική Εστία Καβάλας για την νέα πολιτιστική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσουμπάκης σημείωσε ότι και φέτος οι δράσεις τους θα είναι πολυπληθείς.

ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ

Σταδιακά η Καβάλα αρχίζει να αδειάζει. Καλώς ή κακώς και οι Καβαλιώτες έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους για τον Αύγουστο που είναι μήνας διακοπών. Ήδη κάποιες επιχειρήσεις έχουν κλείσει για λίγες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *