Σχόλια….

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει αλλαγές στην μεταρρύθμιση του Κλεισθένη που αφορά τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, οι αλλαγές αυτές είναι αντισυνταγματικές.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Μάλιστα, η κα Ιωσηφίδου επέμεινε στην αντισυνταγματικότητα σε ό,τι αφορά αυτήν την αλλαγή που προωθείται από την κυβέρνηση για τον Κλεισθένη. Παρομοίως και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος. Μένει να δούμε την έκβαση αυτής της υπόθεσης που θα κρίνει πάρα πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα 4 χρόνια.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2

Όπως προαναφέραμε με νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει αλλαγές στην μεταρρύθμιση του Κλεισθένη που αφορά τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κ. Ποτόλιας Χρήστος ευχήθηκε να υπάρχει ακυβερνησία στους δήμους για να μην περνούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις.

ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Φυσικά, είναι γνωστό ότι στη Λαϊκή Συσπείρωση λειτουργούν με άλλους κανόνες και είναι λίγο- πολύ αντάρτες.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ξεκίνησε το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 350 αθλητές και συνολικά 1000 άτομα με τα συνοδά μέλη. Το Τουρνουά φιλοξενείται στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο με συμμετοχή 23 χωρών όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Δεν θα λειτουργήσουν φέτος τα 2 νέα τμήματα για τους αποφοίτους του ΕΠΑΛ Καβάλας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πρώην ΤΕΙ. Τα προγράμματα ανεστάλησαν με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Θανάση Μητρόπουλο, από πλευράς τους ήταν πανέτοιμοι να τρέξουν αυτά τα προγράμματα, αλλά δυστυχώς με την απόφαση του υπουργείου αναστέλλουν την λειτουργία τους. Η  βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου σε δηλώσεις της σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της μειώνει το έργο των κρατικών πανεπιστημίων προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ΚΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Αυτή η εξέλιξη για το πρώην ΤΕΙ Καβάλας είναι πάρα πολύ κακή. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν προετοιμαστεί τόσους μήνες και ξαφνικά έφαγαν μία πόρτα στο πρόσωπο. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια διόρθωση για το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2019-2020.

ΟΜΟΙΩΜΑ

Το κέρινο ομοίωμα της Τζένιφερ Λόπεζ δημιούργησε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης και φιλοξενείται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης. Πρόκειται για το 29ο έργο του που καθιστά πλέον το μουσείο σαν ένα από τα δυναμικότερα της χώρας.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Σε ανοδική πορεία είναι η καταναλωτική κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Καβάλας λόγω και του οδικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων παρατηρείται τις τελευταίες 20 ημέρες.

ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

Από την άλλη, σε καλό επίπεδο είναι οι τιμές των καυσίμων αυτό το διάστημα. Παρά τους υπερβολικούς φόρους, παρ’ όλα αυτά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Δύσκολα περάσαμε τις τελευταίες ημέρες καθώς είχαμε πάρα πολλές διακοπές ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών έστειλαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό για το όλο θέμα, καθώς οι επιπτώσεις προς τους επαγγελματίες είναι τεράστιες.

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Από την πλευρά της ΔΕΗ τονίζεται ότι όλα οφείλονται στην υπερκατανάλωση ρεύματος λόγω καλοκαιριού. Και είναι γεγονός ότι αυτές τις ημέρες οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές όπως και οι καταναλώσεις ρεύματος με τα κλιματιστικά.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Και εμείς αναρωτιόμαστε τι θα γίνει από ‘δω και στο εξής, γιατί μεσολαβεί και ο Δεκαπενταύγουστος όπου η κατανάλωση ρεύματος θα ξεπεράσει κάθε όριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *