Σχόλια….

ΑΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ

Από την Πέμπτη επικρατεί αφόρητη ζέστη στην Καβάλα, γεγονός που έχει προβληματίσει και τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς η εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης έχει μία σχετική μείωση. Ο κόσμος προτιμάει τις παραλίες. Βέβαια, με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ από αύριο αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται πολλές διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καβάλα και ήδη το Επιμελητήριο έχει ετοιμάσει επιστολή την οποία επρόκειτο να στείλει στο ΔΕΔΔΗΕ. Η αγανάκτηση των επαγγελματιών είναι έκδηλη καθώς πολλοί επαγγελματίες που διακινούν ευπαθή προϊόντα, έχουν βρει τον μπελά τους γιατί, λόγω συντήρησης, αλλοιώνονται και τα πετάνε.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νομό Καβάλας γενικότερα. Προφανώς υπάρχει σχετική εντολή από τη διοίκηση λόγω του καλοκαιριού. Και υπάρχουν και παράπονα βέβαια από πλευράς των οδηγών για επιθετικές συμπεριφορές.

ΖΥΓΟΣ

Επταμελές αντί για πενταμελές θα είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση πρόεδρος του διαμερίσματος αναμένεται να είναι ο κ. Ντέμης Κοτσακίδης που δηλώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ποιότητα του νερού λόγω και των αυξημένων ποσοστών σε νιτρικά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τη Διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, πρώην ΤΕΙ συναντήθηκε ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Ιδρύματος στο πλαίσιο της αναβάθμισής του.  Παράλληλα στάθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ

Σε άθλια κατάσταση έχει περιέλθει το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας που έχει καταντήσει σε σκουπιδότοπο. Η πολιτευτής κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας τον να παρέμβει καθώς το κολυμβητήριο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Σε στασιμότητα είναι οι διαδικασίες για το έργο ύδρευσης της περιοχής Φιλίππων. Η εταιρεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το έργο αλλά μέχρι σήμερα οι διαδικασίες δεν ξεκίνησαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει μεγάλες ευθύνες.

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα «τρέχει» η διαβούλευση για την διοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου και υποβαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΥΔΑΤΑ

Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στις παραλίες Περιγιαλίου και Ραψάνης. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα βάσει των ελέγχων που έχουν γίνει.

ΣΥΝΑΤΗΣΗ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τους Υπ. Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και Υφυπ. Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα. Η συζήτηση τους ήταν εξαιρετικά ενδελεχής και ενδιαφέρουσα, με τον Βουλευτή να εκθέτει ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι επαγγελματίες που επενδύουν στον τουρισμό όσο και οι ίδιοι οι επισκέπτες της Π.Ε. Καβάλας.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης στελεχών των υπαρχόντων τουριστικών επιχειρήσεων, στο οποίο και οι δύο, Υπ. και ο Υφυπ. δεσμεύθηκαν να συνδράμουν.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος με το δημαρχοκεντρικό σύστημα είναι ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών κ. Άρης Βέρρος. Όπως δήλωσε με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργείται η μεταρρύθμιση του Κλεισθένη.

Αλλαγές επίκεινται στην διοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη από πλευράς της κυβέρνησης. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που θα περάσει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, θα είναι σε θέση να κυβερνήσει το δήμο Καβάλας. Θα ορίσει προέδρους στα νομικά πρόσωπα του δήμου Καβάλας όπως ακριβώς το προγραμματίζει. Κι απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, τρέχει και δεν φτάνει.

ΠΑΡΚΟ ΦΑΛΗΡΟΥ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πάρκου Φαλήρου και σαφώς είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Φιλίππων με πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι τζαμπατζήδες τελείωσαν και πλέον υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα το πόσοι βλέπουν τις παραστάσεις.

ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΥΓΕ

Μάλλον έφυγε ο εκπρόσωπος Τύπου του δήμου Καβάλας καθώς δεν είχε και σύμβαση με το δήμο Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *