Σχόλια….

ΠΑΛΗΟ

Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή του Παληού Καβάλας, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα με μεγάλη συχνότητα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κατοίκων κ. Αλέξη Γούλα θα πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή να ενσκήψει στο πρόβλημα καθώς τα περισσότερα οχήματα αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα.

ΒΙΟΠΑ

Σε εξέλιξη είναι η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του Βιοτεχνικού Πάρκου που γίνεται για λογαριασμό του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε σε δηλώσεις του ότι επιδιώκουν πάση θυσία να λειτουργήσει με τους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η διακοπή ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν ευπαθή προϊόντα σε επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το όλο γεγονός που δυσφημίζει την πόλη της Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Και είναι γεγονός ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς των επαγγελματιών της Καβάλας καθώς ήταν πολύωρη σε μία ημέρα που η αγορά ήταν γεμάτη από τουρίστες…..

Μάλιστα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας εξέφρασε σε δηλώσεις του την δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου για αυτό το γεγονός..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών έστειλαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο επιδιώκουν να μην φορολογούνται για τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν.

ΔΙΟΔΙΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία θα προκαλέσουν τα πλευρικά διόδια που επιδιώκει να λειτουργήσει η Εγνατία Οδός στην Άσπρη Άμμο και στην Γαληψό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης έκανε γνωστό ότι διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ζητώντας τουλάχιστον οι εργασίες να γίνουν μετά το καλοκαίρι. Παράλληλα η Περιφέρεια δηλώνει την αντίθεση της στην λειτουργία νέων σταθμών  διοδίων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εξώδικη διαμαρτυρία κατέθεσε ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ προς τον Δήμο Νέστου για την δυσκολία πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις οργανωμένες  παραλίες της Κεραμωτής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μάκη Κρεμμύδα η Διοίκηση του Δήμου Νέστου ουδεμία απάντηση είχαν από την Διοίκηση του Δήμου Νέστου.

ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ

Παραλήψεις διαπίστωσε ο ιατρικός κόσμος για τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τον παθολόγο του Νοσοκομείο Καβάλας κ. Ξενοφώντα Κροκίδη δεν έχουν ακούσει τίποτα για τις ΤΟΜΥ και τους επικουρικούς γιατρούς.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αλλαγές επιχειρούνται από πλευράς κυβέρνησης στην μεταρρύθμιση του Κλεισθένη από πλευράς κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Παππά οι νέα ρύθμιση δίνει την δυνατότητα στον δήμαρχο να διοικήσει Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Με βάση το νέο νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, πλέον οι νέοι δήμαρχοι θα μπορούν να διορίζουν προέδρους στα Νομικά Πρόσωπα. Και ως εκ τούτου, θα μπορούν να διοικήσουν τους δήμους. Να, λοιπόν, και μια καλή εξέλιξη που ήρθε από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΘΑ «ΠΑΙΞΕΙ»

Και φυσικά, σ’ αυτό το πλαίσιο, θα «παίξει» και ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης.

«ΠΝΙΓΕΤΑΙ»

Πνίγεται από τουρίστες η Θάσος. Αυτό το καλοκαίρι έχει και Έλληνες που μετά από πολλά χρόνια επέστρεψαν τουριστικά. Ακούμε κάποια παράπονα για «αλμυρές» τιμές στο νησί. Ας το προσέξουν αυτό οι επαγγελματίες της Θάσου, μία φορά να στραβώσουν οι τουρίστες και θα τους χάσουν…

ΓΚΡΙΝΙΑ..

Τώρα σε ότι αφορά τους επαγγελματίες του νησιού, γκρινιάζουν ως συνήθως ότι οι τουρίστες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλήθεια πότε δεν γκρίνιαζαν;

ΕΚΤΕΛΕΙ

Στα ευχάριστα για το νησί είναι το γεγονός ότι το Υδροπτέρυγο εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του χωρίς προβλήματα..

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται, έρχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο και θα το ευχαριστηθούμε δεόντως. Ο Θεός βοηθός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *