Σχόλια….

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ξεκινά την Κυριακή το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 350 αθλητές και συνολικά 1000 άτομα με τα συνοδά μέλη. Το Τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο με συμμετοχή 23 χωρών όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

ΚΙΝΗΣΗ

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και ιδιαίτερα στη γραμμή των Αμμολόφων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Κώστα Πανταζή η γραμμή αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Σε ό,τι αφορά τους Αμμόλοφους, φέτος κάνουν τη διαφορά καθώς καθημερινά η επισκεψιμότητα είναι στα ύψη ενώ, όπως έχει διαπιστωθεί, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα «πνίγονται» από Θεσσαλονικείς!!! Οι τελευταίοι έχουν ξετρελαθεί με την παραλία και το κυριότερο βρίσκονται στους Αμμολόφους σε μία ώρα από την πόλη τους, εν αντιθέσει με τις παραλίες της Χαλκιδικής που χρειάζονται μέχρι και 2 ώρες! Και φυσικά, τους κοστίζει λιγότερο σε ό,τι αφορά ξαπλώστρες, καφέ κλπ. Υπενθυμίζεται ότι οι ξαπλώστρες στους Αμμολόφους είναι δωρεάν.

ΣΗΜΑΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας απώλεσε την Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Περιγιαλίου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη δεν τίθεται θέμα καθαρότητας των υδάτων αλλά η σημαία απωλέσθηκε για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους.

ΕΥΘΥΝΕΣ

Συμφωνούμε με τον κ. Τσουρουκίδη ότι η παραλία του Περιγιαλίου είναι ολοκάθαρη. Συμφωνούμε ότι είναι άδικο αυτό που έγινε, να χαθεί η γαλάζια σημαία. Σε εκείνο που δεν συμφωνούμε είναι η ολιγωρία της διοίκησης του δήμου Καβάλας στο όλο θέμα. Διότι ολιγώρησαν και χάθηκε η σημαία.

ΙΟΣ

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους πολίτες της Καβάλας αναφορικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά χρειάζεται να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

ΝΟΚ

Σε σταθερή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας  παρά το γεγονός ότι απώλεσε τα κτήρια στην λιμενική ζώνη τα οποία πλέον διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ κ. Κώστας Κεραμιδάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή με τα κτήρια που τα διαχειρίζεται πλέον ο ΟΛΚ, κτήρια που κατασκεύασε ο ΝΟ και αναμένουν πλέον από την νέα κυβέρνηση να διευθετήσει το θέμα. Άλλωστε το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και είτε θα αποζημιωθούν για τα κτίρια που κατασκεύασαν είτε θα  τους επιστραφούν για να τα εκμεταλλεύονται εκ νέου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του Ειρηνοδικείου και ζητά την πλήρωση των δύο θέσεων των γραμματέων. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αποσπαστεί ένας υπάλληλος από την Καβάλα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος.

ΔΟΣΕΙΣ

Ως γενναία ρύθμιση χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας αυτή για τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη το μέτρο αυτό πρέπει να συνοδευτεί και με φοροελαφρύνσεις ώστε οι επαγγελματίες να είναι σε θέση να πληρώσουν τις δώσεις.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 οι προγραμματισμένοι αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) στις περιοχές του Δήμου Νέστου για χθες αναβλήθηκαν λόγω άστατων καιρικών φαινομένων και θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου εκτός κατοικημένων περιοχών, από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Νέστου θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09.00-13.00 και θα στεγάζεται στον χώρο «Δήμητρα» του πρώην ΚΕΓΕ. Τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού στον Δήμο Νέστου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 Αυγούστου  στις  07.00μ.μ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Συνάντηση με εκπροσώπους των Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Καβάλας, είχε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν από τους κτηνοτρόφους ήταν η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, η  αναλογική μείωση φόρου σε σχέση με την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, η δημιουργία τράπεζας για τη χρηματοδότηση του πρωτογενή τομέα, η μείωση κόστους του ρεύματος και η θεσμοθέτηση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.

Η κ. Ελευθεριάδου μετά την πολύωρη συζήτηση παρέλαβε εγγράφως τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και τόνισε πως θα προωθηθούν καταρχήν με σειρά προτεραιότητας σήμερα  στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία στα αρμόδια Υπουργεία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

Προβληματική χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωστής Σιμιτσής. Κι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σιμιτσής γιατί, τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Κλεισθένης είναι προβληματικός. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και συμπράξεις να υπάρξουν με άλλες παρατάξεις, αναμένεται να υπάρξει ακυβερνησία σε δήμους και περιφέρειες. Τελικά, αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΔΙΟΔΙΑ

Τέλος, ερωτηματικό παραμένουν τα διόδια στην Ασπροβάλτα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν και αν θα λειτουργήσουν. Και καλό θα είναι να μην λειτουργήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *