Σχόλια….

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον πρώτο Τεχνικό Φάκελο Υδατοδρομίου που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου Νόμου 4568/18. Ο Τεχνικός Φάκελος εκπονήθηκε από την Ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Ταυτόχρονα υπεβλήθη η Aίτηση για την απόκτηση Άδειας Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας με ιδιοκτήτη τον  Οργανισμό  Λιμένος  Καβάλας.

Η αίτηση και ο Τεχνικός Φάκελος έλαβαν αριθμό Πρωτοκόλλου, που σημαίνει ότι οι διαδικασίες άνοιξαν.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Κ  Α.Ε.  κ. Ηλιάδης Χρήστος   αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι  με την ολοκλήρωση του Τεχνικού Φακέλου εισέρχονται  πλέον στην τελική ευθεία των ελέγχων για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Καβάλας. Η συνεπακόλουθη έναρξη πτήσεων υδροπλάνων θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο Λιμένα  Καβάλας  «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» καθώς θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και κατ’ επέκταση της Οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα κ. Ηλιάδη η αλήθεια είναι μία: ότι ο κ. Ηλιάδης πραγματικά είναι ένας πάρα πολύ πετυχημένος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Ο άνθρωπος κατάφερε να τριπλασιάσει τους οικονομικούς δείκτες του Οργανισμού σε μία εποχή που σε άλλους Οργανισμούς τα οικονομικά τους σημείωσαν καταβαράθρωση. Ως γνωστόν, ο Οργανισμός ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και ως εκ τούτου το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον κ. Ηλιάδη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βέβαια, σε ό,τι αφορά τον κ. Ηλιάδη, σαφώς και θα υπάρξει κυβερνητική βούληση για το αν θα συνεχίσει στη θέση αυτή ή όχι. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι αποφάσεις θα παρθούν αρχές Σεπτεμβρίου.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) στις περιοχές Ποντολίβαδου, Χρυσούπολης και Κεραμωτής του Δήμου Νέστου, εκτός κατοικημένων περιοχών, σήμερα από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες. Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τα δρώμενα του Δήμου Θάσου την τελευταία 5ετία. Από την διαδικασία απείχε ο νέος δήμαρχος κ. Κυριακίδης αν και  η ενημέρωση έγινε από ορκωτούς λογιστές.

ΠΑΙΔΙΑ

Περί τα 100 παιδιά φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας για την περίοδο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύη» κ. Δημοσθένη Τουλκίδη πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιεί αποκλειστικά  ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ενώ για την νέα σχολική χρονιά αναμένεται να εξυπηρετηθούν 650 παιδιά.

ΠΑΝΩΛΗ

Η Αφρικανική Πανώλη βρίσκεται προ των πυλών στην χώρα μας και αφορά μία ζωονόσο των χοίρων. Στην Βουλγαρία το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο δεν υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση και το πρόβλημα ελλοχεύει στα σύνορα.

ΑΜΒΙΚΟΥΧΟΙ

Επαφές για τα θέματα των αμβικούχων είχε στην Αθήνα ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης με τον Γενικό Γραμματέα Τελωνείων. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν προτάσεις ώστε να λυθούν τα θέματα φορολογίας των.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Θανάση Μητρόπουλο οι διαδικασίες δεν τρέχουν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε καθώς το νέο εγχείρημα θα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικό.  Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για όλα του τα τρέχοντα ζητήματα ο νέος βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης που δήλωσε ότι θα στηρίξει το νέο εγχείρημα.

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ

Ο νομός Καβάλας δεν διαθέτει αντιχαλαζική προστασία από αέρος με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Τομέα Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Κώστα Παπαμερή έχουν  κάνει πάρα πολλές προσπάθειες αλλά δυστυχώς ο ΕΛΓΑ δεν στέκεται στο ύψος του να στηρίξει το αίτημα της Καβάλας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημέρωση μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου έχει η νέα Διοίκηση του Δήμου Νέστου. Ο νέος δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι επιθυμούν να έχουν ενημέρωση ενδελεχή κάτι που δεν υπάρχει.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος προωθεί την αλλαγή του Κλεισθένη για τους Δήμους και τις Περιφέρειες ώστε να μην υπάρχει ακυβερνησία καθώς πολλοί δήμαρχοι για παράδειγμα δεν θα μπορούν να ορίσουν προέδρους στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων τους. Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις του υπουργού είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΕΠΙΛΑΧΩΝ

Από την άλλη δήλωσε με νόημα ότι είναι  ο πρώτος επιλαχών βουλευτής στην Καβάλα από πλευράς ΝΔ. Λέτε κάτι να ετοιμάζει; Κάποια ένσταση;

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής ετοιμάζει πολιτικές εκπλήξεις. Και μένει να τις δούμε.

ΦΟΥΛ

Λίγο- πολύ το περιμέναμε, ότι αυτή την περίοδο θα είχαμε μεγάλη τουριστική κίνηση. Σαφώς, όμως, δεν περιμέναμε τέτοια τουριστική καταιγίδα από τα Βαλκάνια. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Καβάλα να το κερδίσει. Γιατί, κυρίως, αυτήν αφορά. Η Θάσος έτσι κι αλλιώς έχει τους δικούς της ρυθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *