Σχόλια….

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο φόρτε του είναι ο τουρισμός για την πόλη της Καβάλας. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι  η πόλη έχει γεμίσει από ξένους τουρίστες αλλά και Έλληνες! Και αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στις ταβέρνες και στα καφέ αλλά και στις παραλίες!!

ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης είχε σειρά επαφών αυτό το διάστημα παρ’ ό,τι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τα μέλη της παράταξής του καθώς θέλει να είναι πανέτοιμος όταν θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου από 1ης Σεπτεμβρίου.

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη είχε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης με κυρίαρχο θέμα την αντιχαλαζική προστασία στον Νομό Καβάλας. Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη ο υπουργός ήταν θετικός  για την αντιχαλαζική προστασία από αέρος που θα εφαρμοστεί και στην Καβάλα.

Εξάλλου χθες  στις  9.00 το πρωί, ο βουλευτής κ.  Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε  τον Κόμβο Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει με τους υπευθύνους θέματα που άπτονται της λειτουργίας του νέου Πανεπιστημίου.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ξεκίνησε εκ νέου τα δρομολόγια του μετά από περίπου 1 μήνα το Υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλας- Λιμένα. Στο Υδροπτέρυγο είχε διαπιστωθεί μηχανική βλάβη που επιδιορθώθηκε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη η πλοιοκτήτρια εταιρεία δείχνει να θέλει να συνεχίσει τα δρομολόγια της και τον Χειμώνα.

ΧΛΩΜΟ

Προσωπικά το βλέπουμε πολύ χλωμό να συνεχίσει το υδροπτέρυγο τα δρομολόγια και το χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλοιοκτήτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την επιβατική κίνηση καθώς το υδροπτέρυγο δεν εκτελεί δρομολόγια απόλυτα γεμάτο από επιβάτες. Και ως εκ τούτου, τα δρομολόγια θεωρούνται ασύμφορα. Αυτά αναφέρουν οι πληροφορίες και δεχόμαστε οποιαδήποτε διάψευση.

ΘΕΤΙΚΑ

Προς την θετική κατεύθυνση είναι τα μέτρα μείωσης των φόρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Γιάννη Παναγιωτίδη τα μέτρα αυτά ανακουφίζουν την αγορά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Την ανάγκη συνεργασίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνεται η παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται ειλικρινής συνεργασία για να υπάρξει θετική πορεία.

ΓΕΓΟΝΟΣ

Είναι, δε, γεγονός ότι από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας έχει διαρρεύσει πως υπάρχει επιθυμία να συνεργαστούν οι παρατάξεις του νυν περιφερειάρχη κ. Μέτιου και του κ. Τοψίδη. Παρατάξεις που ούτως ή άλλως πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, την απόφαση στο μεγαλύτερο βαθμό θα την πάρει ο κ. Μέτιος.

ΠΑΛΗΟ

Δεν υπάρχει ανησυχία για το Παληό Καβάλας σε ό,τι αφορά την δίοδο προς την θάλασσα σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Πλην όμως υπάρχουν περιπτώσεις αυθαιρεσιών που εμποδίζουν την δίοδο στην θάλασσα όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αναστολή του μέτρου των εξετάσεων για τους υποψηφίους οδηγούς με το υπάρχον σύστημα και την επιστροφή στο παλιό καθεστώς προβλέπεται από τον νέο νόμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σχολών Εκμάθησης Οδήγησης Καβάλας κ. Ανδρέα Κορδύλη είναι κατ` αρχήν θετική με την προοπτική να επαναληφθούν οι εξετάσεις.

ΣΙΛΑΣ

Με αφορμή την επέτειο μνήμης του αγίου Αποστόλου Σίλα, η τοπική μας Εκκλησία έχει προγραμματίσει την τέλεση των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι του αγίου Σίλα Καβάλας, κατά το προσεχές διήμερο 29 και 30 Ιουλίου. Το πρόγραμμα της Εορτής περιλαμβάνει :

την Δευτέρα, 29 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, τον πανηγυρικό Εσπερινό και ακολούθως περι τις 8.30 μ.μ. το Μνημόσυνο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κυρού Προκοπίου, επί τη συμπληρώσει δύο χρόνων από την κοίμησή του.

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου το πρωΐ, το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και

το απόγευμα στις  7, τον μεθέορτιο Εσπερινό με την Παράκληση του αγίου και ακολούθως περί τις 8 μ.μ. την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του αγίου στα ερείπια της αρχαίας οδού «Εγνατία», επί των οποίων εβάδισαν και οι φωτιστές μας άγιοι Απόστολοι την άνοιξη του 50 μ.Χ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου διοργάνωσε χθες μία μουσική εκδήλωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου η παράσταση έγινε  στο Κάστρο στις 9 το βράδυ όπου ερμηνεύτηκαν  ρεμπέτικα τραγούδια από το 1930 έως το 1955.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όπως αναφέραμε και χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας θα προσκαλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Καβάλα για να του θέσει τα σημαντικά προβλήματα της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο είναι μία πρωτοβουλία που αναμένεται να παράξει αποτελέσματα, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έλαβε και την σχετική απόφαση σε συνεδρίαση που προηγήθηκε.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Σε φάση συστράτευσης βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τον πολιτευτή κ. Κώστα Παπακοσμά παρακολουθούν τα γεγονότα και κρίνουν τις πράξεις της κυβέρνησης.

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Μίνι καύσωνα αναμένεται να έχουμε το Σαββατοκύριακο καθώς για σήμερα και αύριο προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας. Δεν αναμένονται βροχοπτώσεις κι έτσι θα δουλέψουν οι επαγγελματίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *