Σχόλια….

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Χωρίς να βεβαιώνονται παραβάσεις, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, άρχισε από την Δευτέρα το πρωί η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, στο κέντρο της Καβάλας.

Έξι άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καβάλας, τοποθετώντας στα παρπρίζ όσων οχημάτων δεν έφεραν την ειδική κάρτα στάθμευσης ή την κάρτα του μόνιμου κατοίκου, ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, με το οποίο ενημερώνεται ο οδηγός ότι έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά κι ότι δεν βεβαιώνεται παράβαση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Στην παρούσα φάση δείχνουμε ανοχή, όπως είχαμε πει αρχικά ότι θα κάνουμε και ενημερώνουμε τους φίλους οδηγούς, γιατί το βασικό θέμα για εμάς είναι η ενημέρωση», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί  στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», με θέμα την αντιπυρική περίοδο και την ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης πυρκαγιών που ίσως εκδηλωθούν στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Θάσου.

Ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σπουδαιότητα, εξαιτίας του ότι έχει να κάνει με ένα φλέγον θέμα, το οποίο πολλές φορές έχουμε πληρώσει τις συνέπειες του. Όπως εξήγησε το κυριότερο όλων είναι η συνεργασία όλων των φορέων και των Δήμων ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα φωτιάς στα πρώτα λεπτά πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η Ενεργειακή Αιγαίου εξαγόρασε την Edison γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κ. Σωτήρη Χιωτάκη η Ενεργειακή έτσι αυξάνει σε 70.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα την παραγωγή της.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Και πραγματικά είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή αυτή για την Ενεργειακή Αιγαίου καθώς, πράγματι, αν η παραγωγή της πάει στα 70 χιλιάδες βαρέλια, θα μιλάμε για έναν πετρελαϊκό κολοσσό. Άλλωστε, η εταιρεία έδειξε χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια και είναι, πλέον, «καταδικασμένη» να πετύχει.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Μεγάλα προβλήματα με τις διακοπές υδροδότησης σημειώνονται στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας λόγο της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη πρέπει να αντικατασταθεί το υπάρχον δίκτυο άμεσα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σύμφωνα με τον κ. Πουρσαϊτίδη, έχουν πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη και ήδη ένα θέμα που αφορούσε το πρόβλημα της διακοπής της ύδρευσης, λύθηκε με παρέμβαση και του κ. Μουριάδη!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

Την ίδια ώρα που ο κ. Μουριάδης προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.. Διότι από 1 Σεπτεμβρίου θα αναλάβει τα καθήκοντά του και ως εκ τούτου θα πρέπει να έρθει και σε επαφή με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Βέβαια, περιμένει μέχρι τις 29 Ιουλίου που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Κλεισθένη. Διότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σ’ αυτήν τη μεταρρύθμιση που στηρίζεται στην απλή αναλογική και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νέο-εκλεγέντες δημάρχους.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 2 χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Το μέλος του συλλόγου κ. Ξενοφώντα Κροκίδη, χρειάζεται γενικότερα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με κάποιες ειδικότητες γιατρών.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Την Πέμπτη ξεκινά το Φεστιβάλ Cosmopolis  στο οποίο θα συμμετάσχουν 9 ξένες χορευτικές αποστολές που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην συνοικία της Παναγίας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου 244  χορευτές θα δώσουν το παρόν τους στο φεστιβάλ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε πολύ καλό επίπεδο προσωπικού για την περίοδο του Καλοκαιριού η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με ιδιαίτερα ενισχυμένη στο Αεροδρόμιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκο Ίμβρο και στην Θάσο το προσωπικό είναι σε καλό επίπεδο.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Καθημερινά λειτουργεί το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας παρά την έλλειψη σε προσωπικό. Ο πρόεδρος του Μουσείου κ. Χρήστος Τζανάκος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έλυσε κανένα λειτουργικό τους πρόβλημα, τονίζοντας ότι έχει έλθει σε επαφή με τον νέο δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη που του ζήτησε κατάλογο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σε διαβούλευση κάλεσε, τη Δευτέρα, τους νέους η εθελοντική ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους, στο Καφέ Τσαλαπετεινός ώστε να συζητήσουν για τις αναγκαίες δράσεις σε 3 τομείς. Σύμφωνα με την Διευθύντρια της οργάνωσης κ. Τσουρουκίδου Γεσθημανή, οι τομείς είναι ο αγροτουρισμός, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Αν και  σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις στην πορεία και τελικά το έργο να ολοκληρώνεται σε 1,5 και όχι σε 1 χρόνο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ωστόσο το τέλος της διαδρομής και της παράδοσης του στα 3 ποδοσφαιρικά σωματεία της Καβάλας δηλαδή σε Βύρων, ΑΕΚ Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας είναι πλέον ορατό. Οι εργασίες στο Βερούλειο στάδιο ολοκληρώνονται και έτσι την Τρίτη 30 Ιουλίου όλη η Καβάλα θα γιορτάσει την επαναλειτουργία του ιστορικού σταδίου στα εγκαίνια που προγραμματίζεται να γίνουν εκείνη την ημέρα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Αυτό που ζήσαμε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, από κυκλοφοριακής απόψεως, ήταν απαράδεκτο.  Η Δαγκλή και η Ερυθρού Σταυρού είχαν «πνιγεί» στα αυτοκίνητα. Λόγω της Λαϊκής αγοράς, η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Σημειωτόν κινούνταν τα αυτοκίνητα και υπήρχε μόλις ένας τροχονόμος στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Βότση. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν οι αρμόδιοι, πέρα από το πολιτικό κόστος, τη μεταφορά της Λαϊκής σε άλλο χώρο. Είναι απαράδεκτο να γίνεται στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *