Σχόλια….

ΦΑΡΜΑΚΑ

Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζονται και στην Καβάλα με έλλειψη φαρμάκων.  Σύμφωνα με την πρόεδρο των Φαρμακοποιών Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή έχουν εξαφανιστεί τα φτηνά φάρμακα από την αγορά με ευθύνη των βιομηχανιών.

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ

Κι αυτό με τα φάρμακα πραγματικά είναι ένα μέγα θέμα καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες παίζουν τεράστια παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Γιατί για καταναλωτές μιλάμε ασχέτως αν πρόκειται για ασθενείς που θέλουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Έτσι, λοιπόν, οι εταιρείες προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακά τους στο εξωτερικό για να έχουν πολλαπλάσιο κέρδος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ των Φιλίππων το οποίο μάλλον φέτος θα έχει αρνητικό πρόσημο. Λίγο οι κακές καιρικές συνθήκες και λίγο η βαριεστιμάρα της απερχόμενης διοίκησης του δήμου Καβάλας, φαίνεται πως οδηγούν σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, αυτά είναι τα παρελκόμενα των δημοτικών εκλογών και της ήττας της διοίκησης.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στις 11 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας στο ισόγειο του Διοικητηρίου Καβάλας, ώστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και με βάση την καταγραφή της ως σήμερα διαμορφωμένης κατάστασης, να συζητηθούν τυχόν προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες που καταγράφονται από κάθε φορέα, με στόχο

την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΝΟΙΧΤΟ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Ιορδάνης Παπαντίδης να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Μεγάλες δυσκολίες θα προκαλέσει στους νεοεκλεγέντες δημάρχους ο νέος νόμος του Κλεισθένη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη υπάρχει πρόβλημα με τα Νομικά Πρόσωπα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος όλα τα Νομικά Πρόσωπα να διοικηθούν από την Αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος Καβάλας σημείωσε ότι αναμένουν την Νομοθετική Ρύθμιση που θα γίνει στις 29 Ιουλίου και θα αλλάξει τον Κλεισθένη σε κάποια του σημεία.

ΑΛΛΑΓΗ

Ο κ. Μουριάδης ελπίζει στην αλλαγή του Κλεισθένη που προωθεί η κυβέρνηση για να γλιτώσει τους δήμους από την ακυβερνησία. Ήταν κάτι το οποίο είχαμε προβλέψει μήνες πριν, όταν πρωτο-ανακοινώθηκε ο Κλεισθένης. Τέτοια αποτυχημένη μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η απλή αναλογική στους δήμους είναι ό,τι χειρότερο έχει γίνει από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι στις 29 Ιουλίου θα ψηφίσει αλλαγές στον Κλεισθένη για να σωθούν οι δήμου.

ΠΟΡΕΙΑ

Θετική χαρακτήρισε την πορεία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής κ. Παπακοσμάς Κώστας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση Park Food Festival που έγινε στο Πάρκο Φαλήρου. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Άρη Βέρρο η αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο προήλθε από το αίτημα του επαγγελματία να γίνει υπεκμίσθωση του χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε ό,τι αφορά το Φεστιβάλ, τελικά έγινε, δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο και τελικά πολλή φασαρία για το τίποτα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη τον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν τα 120 άτομα του μόνιμου προσωπικού.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Και είναι γεγονός ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα προσληφθούν οι 120 μόνιμοι υπάλληλοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας. Και σαφώς τότε θα ανασάνει η υπηρεσία γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής από τον αριθμό των ψήφων που έλαβε καθώς είχε μόλις 3 εβδομάδες να τρέξει για τις εκλογές.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Σε ό,τι αφορά τον κ. Καλαντζή, όπως φαίνεται συνεχίζει πολιτικά και μένει να δούμε το επόμενο βήμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *