Σχόλια….

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ισχυρή κακοκαιρία έπληξε την περιοχή μας από την Τετάρτη κι αναμένεται να επανέλθει την Κυριακή  με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Σταύρο  Κυβράκη άπαντες στην υπηρεσία είναι σε επιφυλακή.

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Εξάλλου, πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε τον κάμπο του Νέστου με ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών. Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη γίνεται η καταγραφή των ζημιών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Επίσης ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του κάμπου Φιλίππων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Λεμονίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του Καβαλιώτη Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Όπως επισημαίνεται, είναι μια θέση με μεγάλη ευθύνη σε έναν ευαίσθητο τομέα λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας.

ΓΕΓΟΝΟΣ

Και είναι γεγονός ότι ο νέος υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έκανε τη μεγάλη έκπληξη αναλαμβάνοντας ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο. Του ευχόμαστε ειλικρινά να πετύχει γιατί η δική του επιτυχία θα είναι και δική μας!

ΕΡΓΟ

Την ωρίμανση και την ουσιαστική χρηματοδότηση ενός μεγάλου έργου, που αφορά την περιβαλλοντική, λειτουργική και οικονομική ανάσα του δήμου Καβάλας, αυτού της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα. 

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», με προϋπολογισμό 31.535.726 ευρώ τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου  την παρουσίαση της εκδήλωσης με την προσημείωση του Δημοτικού Συμβουλίου από το «Διάλογο των Νέων». Η κ. Ιωσηφίδου μίλησε για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται η δράση αυτή η οποία καλεί τους νέους να μην μένουν αδρανείς και να προσέρχονται σε ψηφοφορία. Μέσα από τον «Διάλογο των Νέων» οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν πολλά. Φέτος θα γίνει προσομοίωση από την ομάδα αυτή διαφορετικά από τις άλλες χρονιές έχοντας ως αρχή το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το συνέδριο θα εξελιχθεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών από σήμερα έως 14 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις παρατάξεων ,ξεναγήσεις στην Καβάλα, διάλογο πολιτών, συνεδριάσεις μαθητικών επιτροπών, γενική ολομέλεια νέων, και διάλογο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του δηλώνει ότι με έκπληξη πληροφορηθήκαν  πως σε μπάνερ που προβάλλουν εκδήλωση (PARK FOOD FESTIVAL) αναφέρεται αυθαιρέτως και χωρίς καμία συναίνεσή τους  η φράση «υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας» με ταυτόχρονη τοποθέτηση επί του μπάνερ του εμβλήματος του Δήμου Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εκδήλωση και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Τελικά, αυτό που μας μένει εμάς είναι τι θα γίνει τελικά με αυτό το Φεστιβάλ. Διότι το Επιμελητήριο με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του σε ό,τι αφορά το οργανωτικό μέρος και τώρα βγαίνει και ο δήμος Καβάλας και λέει τα δικά του. Τελικά θα γίνει το Φεστιβάλ;

ΝΕΦΕΛΕΣ

Η αριστοτεχνική κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί την απόψε και το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.30 το πρωί  στην αίθουσα Συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας στο ισόγειο του Διοικητηρίου Καβάλας, ώστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και με βάση την καταγραφή της ως σήμερα διαμορφωμένης κατάστασης, να συζητήσουμε για τυχόν προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες που καταγράφονται από κάθε φορέα, με στόχο

την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΓΟΡΑ

Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας λόγω των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη, στηρίζουν  πολλά και στους ξένους τουρίστες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή στον Δήμο Καβάλας έστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για το Park Food Festival καθώς όπως φαίνεται η όλη εκδήλωση δεν είναι εθελοντική αλλά κερδοσκοπική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία και υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Εκμάθησης Οδήγησης κ. Κορδύλης εξήγησε ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή που είναι απόλυτα σύμφωνος με τα αιτήματα των επαγγελματιών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σαφέστατη νίκη της ΝΔ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μπόνος. Σημείωσε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *