Σχόλια….

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Από τις 27 Ιουνίου δεν εκτελούνται δρομολόγια από το Υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλας- Λιμένα λόγω εκτεταμένων βλαβών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης κ. Νίκο Τσιλογιώργη αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας ώστε να τον ενημερώσουν για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου καθώς αυτά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι προβληματικά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ

Βέβαια, προβληματικά είναι και τα δρομολόγια με το υδροπτέρυγο και ψεύτες να βγούμε αλλά μάλλον ο επιχειρηματίας «θα την κάνει κατσίκα». Διότι δεν νοείται στην καρδιά του καλοκαιριού το σκάφος να έχει βλάβη και μάλιστα… παρατεταμένη. Προφανώς, η επιβατική κίνηση δεν είναι ικανοποιητική και κάποια στιγμή η εταιρεία θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις της.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η τουριστική κίνηση στην Θάσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη έχουν τουρίστες από πολλές χώρες ακόμη και Ουκρανούς που έρχονται οδικώς στην χώρα μας.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Και είναι γεγονός ότι η Θάσος αυτό το διάστημα «πνίγεται» από τουρίστες. Αναμενόμενο άλλωστε. Και ευτυχώς διότι υπήρξαν κάποια αρνητικά μηνύματα αλλά την παρτίδα έσωσαν οι Βαλκάνιοι όπως και οι Ουκρανοί, όπως προαναφέραμε. Από την άλλη, θα το πούμε για μία ακόμη φορά, ότι η Θάσιοι επαγγελματίες θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ γιατί έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα αισχροκέρδειας…

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την υδροδότηση του Ζυγού που πλέον υδροδοτείται μερικώς από το Κρυονέρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού κ. Λεωνίδα Βουδούρη για πρώτη φορά δεν έχουν πρόβλημα με την υδροδότηση.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται κυρίως σήμερα αλλά και την Παρασκευή στην περιοχή μας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Σταύρο Κυβράκη άπαντες στην υπηρεσία είναι σε επιφυλακή.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Με τον νέο δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη συναντήθηκε ο πρόεδρος των Κατοίκων Περιγιαλίου για το θέμα της εισφοράς σε χρήμα των οικοπεδούχων για τα έργα υποδομής. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των κατοίκων κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για διευθέτηση του θέματος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ορκίστηκε χθες υπουργός Άμυνας, αναλαμβάνοντας το πλέον νευραλγικό υπουργείο της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στο ακέραιο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η υπουργοποίηση του κ. Παναγιωτόπουλου είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό και σαφώς για τον ίδιο είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος. Διότι ανέλαβε ένα υπουργείο με τεράστιες ευθύνες όπου δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος…

ΝΕΦΕΛΕΣ

Η αριστοτεχνική κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.30 το πρωί  στην αίθουσα Συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας στο ισόγειο του Διοικητηρίου Καβάλας, ώστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και με βάση την καταγραφή της ως σήμερα διαμορφωμένης κατάστασης, να συζητήσουμε για τυχόν προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες που καταγράφονται από κάθε φορέα, με στόχο

την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ συγχρόνως κατέγραψαν τις προτεραιότητες του αγροτικού κόσμου του κάμπου του Νέστου.

ΖΕΣΤΑ

Ο κ. Λαζαρίδης, όπως δεσμεύτηκε τελικά έτσι και κινείται. Κινείται πολύ ζεστά απέναντι στα προβλήματα των Καβαλιωτών με στόχο την προώθηση της επίλυσής τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο ΦΕΚ Απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας κου Ξανθού με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή μας καθώς τέτοια ανάγκη υπάρχει για το νησί της Θάσου. Ωστόσο δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας ΜΤΝ στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ.

Η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για να λειτουργήσει  μια τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το Νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η Μονάδα σε δύο βάρδιες πρωί- απόγευμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης εξέδωσε ευχαριστήριο προς τους πολίτες που τον ψήφισαν. Ο επανεκλεγείς βουλευτής, όπως δήλωσε και στη στήλη μας, σκοπεύει να ασχολείται καθημερινά με τα προβλήματα των Καβαλιωτών και να δίνει λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *