Σχόλια

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη Βιομηχανία Λιπασμάτων ενώ ούτε και χθες έλειψαν οι εντάσεις… Το χειρότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και αυτό είναι τραγικό… Άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα εργαζόντουσαν δίπλα δίπλα σήμερα είναι σε αντίθετα στρατόπεδα….

ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Χθες  στις 10.30 το πρωί  200 περίπου εργαζόμενοι  συναντήθηκαν  με την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα στο δημαρχείο με τον πρόεδρο του Σωματείου  κ. Βογιατζίδη να ζητά την συμπαράσταση της καθώς όπως ξεκαθάρισε οι 200 οικογένειες των εργαζομένων δεν πρόκειται να φύγουν από το εργοστάσιο, εκφράζοντας το παράπονο τους προς αυτήν ότι το τελευταίο διάστημα έχει απομακρυνθεί από τον αγώνα τους.  Παράλληλα ζήτησαν να ισχύσει το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Τσανάκα απάντησε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα τους, τονίζοντας  ότι περίμενε να την ενημερώσουν για τις επαφές τους στην Αθήνα με πολιτικούς παράγοντες. Καταληκτικά σημείωσε  ότι η ίδια δεν έχει πρόσβαση στα αρμόδια υπουργεία, παρά τις προσπάθειες που έκανε με τους τοπικούς βουλευτές.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Κανονικά γίνεται η είσοδος  των φορτηγών από την κεντρική πύλη στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων εκτός των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που μεταφέρουν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης ανέφερε ότι οι απεργοί επιτρέπουν την είσοδο στο εργοστάσιο στους απεργοσπάστες αρκεί αυτοί να κινηθούν πεζοί. Αντίθετα η Διοίκηση τους εργοστασίου επιμένει στην είσοδο των απεργοσπαστών με τα λεωφορεία σε μία προσπάθεια πρόκλησης έντασης, σύμφωνα με τον κ. Μακρογιάννη.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ…

Την ίδια ώρα που το θερμότερο στη Βιομηχανία ανεβαίνει και ευχής έργο είναι να πέσουν οι τόνοι….  Από την άλλη η απεργία συνεχίζεται και σήμερα.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Την ανάγκη αστυνόμευσης του οδικού δικτύου Καβάλας – Παληού – Ηρακλείτσας επισημαίνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Ανέστης Δημητριάδης, λόγω του ότι αρκετοί οδηγοί αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες που θέτουν  σε κίνδυνο τη ζωή των πεζών και λουόμενων. Και πράγματι οι οδηγοί στον δρόμο του Παληού κυρίως αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες και όποιον πάρει ο χάρος…   Χρειάζεται αστυνόμευση καθώς η κατάσταση θυμίζει ζούγκλα…

ΕΛΕΓΧΟΙ

Από την άλλη το Τμήμα Τροχαίας διενεργεί κάποιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία του Νομού, για παράδειγμα τη Δευτέρα είδαμε έναν κρυμμένο τροχονόμο στο Κοκκινόχωμα με ένα ειδικό μηχάνημα να καταγράφει την ταχύτητα των οχημάτων! Άλλα κόλπα…

 ΕΤΟΙΜΑ

Έως τις 31 Ιουλίου θα είναι έτοιμα τα 2 κτίρια στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας  για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Άσπρη Άμμο, όπως επιβεβαίωσε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. Βέβαια εξέφρασε την ανησυχία της μήπως και στο στρατόπεδο μεταφερθούν περισσότεροι πρόσφυγες από αυτούς που βρίσκονται στην Άσπρη Άμμο….

ΠΑΡΚΟ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Πάρκο Φαλήρου αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την καθαριότητα του κυρίως λόγω κακών συμπεριφορών των ατόμων που το χρησιμοποιούν…  Όπως π.χ. κάποιοι αθίγγανοι που «διανυκτερεύουν» εκεί…  Και φυσικά το τι αφήνουν πίσω τους δεν το συζητάμε… Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρασίνου κ. Ζήσης Μπόνιας, τονίζοντας ότι καθημερινά υπάρχει υπάλληλος του δήμου Καβάλας στο Πάρκο που φροντίζει για το χώρο, ενώ καθημερινά το καθαρίζουν.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, παρά το πραξικόπημα ακόμα στην Καβάλα υπάρχουν αρκετοί Τούρκοι τουρίστες που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Και πρόκειται για τουρίστες με υψηλό βαλάντιο που ξοδεύουν αρκετά χρήματα.

ΦΕΥΓΟΥΝ

Από την άλλη, έχει διαπιστωθεί ότι πάρα πολλοί Τούρκοι που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία έχουν φύγει από την Τουρκία όπου έκαναν θερινές διακοπές έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα υποκαταστήματα του Μαρινόπουλου στην Καβάλα, προχθές το πρωί δεν λειτούργησε το υποκατάστημα στην Ιχθυόσκαλα λόγω του ότι στον ιδιοκτήτη του κτηρίου οφείλονται ενοίκια άνω των έξι μηνών! Ελπίζουμε να υπάρξει γρήγορα λύση γιατί στο τέλος όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Προβληματισμός επικρατεί στον ΟΛΚ για το γεγονός ότι μέσα στο κεντρικό λιμάνι δένουν αλιευτικά σκάφη σε σημεία που δεν επιτρέπεται. Μετά την εγκατάσταση των πλωτών εξεδρών δεν μπορούν τα αλιευτικά σκάφη να ελλιμενίζονται όπου θέλουν. Από ότι φαίνεται όμως οι πλοιοκτήτες δεν υπακούουν και έχει δημιουργηθεί ένα θέμα. Ήδη ο Οργανισμός έχει απευθυνθεί στο Λιμεναρχείο αλλά δεν έχει επέλθει συμφωνία. Και από ότι φαίνεται θα αργήσει αρκετά.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από ότι φαίνεται σιγά σιγά και δειλά δειλά και οι Καβαλιώτες ετοιμάζονται για διακοπές τον Αύγουστο… βέβαια από ότι πληροφορηθήκαμε τα πακετάκια είναι μικρά.

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ

Λόγω δε της λιτότητας, για μια ακόμα χρονιά οι Καβαλιώτες θα προτιμήσουν τη Θάσο. Αλλά θα πρέπει να κλείσουν γρήγορα δωμάτιο γιατί θα κοιμηθούν στα μπαλκόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *