Σχόλια….

3-1

Τελικά η ΝΔ στην Καβάλα εξέλεξε 3 βουλευτές και 1 ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Παναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης και Πασχαλίδης είναι οι 3 εκλεκτοί της ΝΔ και η Τάνια Ελευθεριάδου η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλος χαμένος  ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής που πλέον θα πρέπει να λάβει πολιτικές αποφάσεις.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Από την άλλη ο νεοεκλεγείς βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς κατάφερε με την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος να εκλεγεί. Ο ίδιος βέβαια έκανε λόγο για πόλεμο που δέχτηκε και από ότι φαίνεται θα περάσει στην αντεπίθεση.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Σε ότι αφορά τον νέο βουλευτή κ. Πασχαλίδη, έχει την εμπειρία της Βουλής και αναμένεται να είναι ο γνωστός Πασχαλίδης που θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ

Σε ότι αφορά την κ. Ελευθεριάδου, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εντυπώσεις. Και έχει πολύ δρόμο πλέον  μπροστά της. Τις αξίζουν συγχαρητήρια γιατί για πρώτη φορά υποψήφια και πήρε πρωτιά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 3 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  χθες ήταν στο περιθώριο. Ούτε δηλώσεις δεν έκαναν.

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Στον  αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της  γέφυρας Φιλίππων προχώρησαν οι κάτοικοι Φιλίππων  το Σάββατο 6 Ιουλίου  στις 10,00 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το μόνιμο πρόβλημα υδροδότησης, με τις καθημερινές  πολύωρες  και μερικές φορές πολυήμερες  διακοπές στην υδροδότηση. Ένα πρόβλημα που  εδώ και μία δεκαετία οξύνεται  δραματικά τα τελευταία χρόνια   κατά την  εαρινή και  θερινή περίοδο.

 Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με την ελπίδα ότι θα ασκήσουν  πίεση  έτσι ώστε  να  σκύψουν πάνω στο πρόβλημα οι αρμόδιοι και να δώσουν  μόνιμη λύση.

ΠΙΛΟΤΟΙ

Δέκα πιλότοι μηχανικοί από την Βρετανία βρίσκονται στην Καβάλα στο πλαίσιο του Air Show ασχέτως αν δεν πραγματοποιήθηκε. Ο Διευθυντής του Air Show κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα τους γίνει μία περιοδεία στην Καβάλα και Θάσο αλλά και στην Δράμα.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν χθες οι θερινές εκπτώσεις  με τους επαγγελματίες  της Καβάλας να δηλώνουν αισιόδοξοι για την εμπορική κίνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται  από 30 έως 50%.

ΈΛΕΓΧΟΙ

Διαρκείς ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές  οι επαγγελματίες είναι πιστοί με  το γράμμα του νόμου.

ΕΝΑΝΤΙΟΙ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών αντιδρά στην διοργάνωση του Park Food Festival καθώς η διοργανώτρια Action Team  υπομισθώσει διάφορες επαγγελματικές δράσεις σε άλλες εταιρείες. Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Αρσονιάδης σημείωσε ότι η διοργανώτρια αρνήθηκε να τους πει που θα δοθούν τα χρήματα από τις εισπράξεις καθώς είναι εθελοντικό οργάνωση.  Σύμφωνα με τον κ. Αρσονιάδη  πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των φορολογούμενων επαγγελματιών.

Σημειωτέον ότι την Παρασκευή έως και την Κυριακή θα διοργανωθεί το  Park Food Festival  από την εθελοντική ομάδα Action Team Καβάλας. Πρόκειται για φεστιβάλ φαγητού όπου θα προσφερθούν και ποτά στους επισκέπτες ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και συναυλίες.

ΠΑΙΔΙΑ

Περί τα 100 παιδιά φιλοξενούνται από χθες   στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας την περίοδο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη, το πρόγραμμα δικαιολογεί 100 παιδιά.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

   Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει πως το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα 15 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης, στους χώρους όπως αυτοί σημαίνονται τόσο με κατακόρυφη (πληροφοριακές πινακίδες), όσο και με οριζόντια σήμανση (λευκή και μπλε διαγράμμιση). Τα σημεία διάθεσης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι τα περίπτερα στην οδό Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας, το Περίπτερο στην οδό Δοϊράνης και το  Περίπτερο στην οδό Δαγκλή 1.

ΣΗΜΑΙΑ

Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» και συγκεκριμένα της εβδομάδας δράσης  «Blue Flag Mediterranean Week»  η οποία διήρκησε έως   τις 7 Ιουλίου στην οποία συμμετείχαν , μεταξύ άλλων,11 χώρες της Λεκάνης της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε  δράση καθαρισμού της υποψήφιας για βράβευση ακτής Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, από παιδιά που φιλοξενούνται στην παιδική κατασκήνωση «Τσαφ Τσουφ».

Στόχος της δράσης, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος και τη σημασία της ανακύκλωσης, παράμετροι που αποτελούν πρώτιστο μέλημα για τον Δήμο Παγγαίου.

Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν, ενώ μεταξύ άλλων εκφράστηκε η επιθυμία η συγκεκριμένη δράση να παγιωθεί και ταυτόχρονα παρόμοιες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προστασία τους περιβάλλοντος να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΑΣΗ

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η  απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, η οποία θα ενεργοποιείται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας κ. Μαρκόπουλου όταν συντρέχουν οι λόγοι που περιγράφονται σε αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *