Σχόλια…..

ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές που πραγματικά απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα προβάδισμα γύρω στις 9 ποσοστιαίες μονάδες και μένει να δούμε αν αυτό θα επαληθευθεί στην κάλπη. Γιατί η κάλπη είναι γένους θηλυκού.

ΗΡΕΜΑ

Και για να ολοκληρώσουμε με τα προεκλογικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι και χθες στην Καβάλα δεν άνοιξε ρουθούνι. Το προεκλογικό κλίμα ήταν από ήσυχο μέχρι πλαδαρό. Ευχόμαστε μόνο να συμμετάσχουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές και να μην πάνε μόνο στις παραλίες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ..

Γιατί το διακύβευμα είναι αυτό, να ψηφίσει ο κόσμος και να μην πάει στις παραλίες….

ΠΑΛΗΟ

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Παληό Καβάλας με τα πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα. Ήδη οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ενώ η νέα Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να επιληφθεί του θέματος. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης όπως σημείωσε έχει ανέθεσε σε ειδικούς το όλο θέμα.

ΠΑΙΔΙΑ

Περί τα 100 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας την περίοδο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δήμο Τουλκίδη, το πρόγραμμα δικαιολογεί 100 παιδιά.

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Σύμφωνα με  το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Θανάση Μητρόπουλο υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι σε φάση επίλυσης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στέγης κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη το φεστιβάλ συμπληρώνει 39 συναπτά έτη!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις επί  της διοργάνωσης του Park Food Festival ζητά  η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Στις δηλώσεις της εξήγησε ότι όλες οι εκδηλώσεις που προβάλλουν την Καβάλα είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

ΘΑΣΟΣ

Έξι δρομολόγια εκτελούντα καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο γεγονός.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ημέρες τουριστικής δόξας ζει ο Δήμος Παγγαίου με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης σημείωσε πως φέτος η κίνηση είναι εντυπωσιακή.

ΝΟΚ

Σημαντικές είναι οι απώλειες των εσόδων για τον ΝΟΚ από την στιγμή που τους αφαιρέθηκαν τα κτίρια στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ κ. Κώστας Κεραμυδάς δήλωσε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν τους αποζημίωσε για τα κτίρια που τους αφαιρέθηκαν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα φύλαξης παιδιών του Δήμου Καβάλας στους παιδικούς σταθμούς τους 2 καλοκαιρινούς μήνες. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σημείωσε ότι η δράση αυτή προβλέπεται από το καταστατικό τους.

ΘΕΡΙΝΟ

Συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία  το Θερινό Σχολείο το πρώην ΤΕΙ και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με 34 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την καθηγήτρια κ. Ελένη Αποστολίδου είναι η 4η χρονιά που λειτουργεί το πρόγραμμα και μάλιστα αναμένεται να γίνει  θεσμός. Μάλιστα την επόμενη χρονιά στόχος είναι να αυξηθούν οι φοιτητές από τους 32 που είναι σήμερα σε 50.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Όπως αναφέραμε και χθες, δεν τίθεται θέμα καύσωνα σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  κ. Σταύρο Κυβράκη. Ο κ. Κυβράκης σημείωσε ότι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας θα είναι σε επίπεδο κάτω του καύσωνα… Βέβαια τους 36 με 37 βαθμούς τους βιώσαμε το απόγευμα της Πέμπτης…

ΔΟΣΕΙΣ

Ευεργετικό χαρακτήρισε το μέτρο των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο επιβάλλεται όμως να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες έτσι ώστε να ανασάνουν οικονομικά.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Εμείς θα το λέμε συνεχώς καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που θα επιφέρει πολλές γκρίνιες…. Συγκεκριμένα ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει πως το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης, στους χώρους όπως αυτοί σημαίνονται τόσο με κατακόρυφη (πληροφοριακές πινακίδες), όσο και με οριζόντια σήμανση (λευκή και μπλε διαγράμμιση). Τα σημεία διάθεσης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι τα περίπτερα στην οδό Ίωνος Δραγούμη- Πλατεία Ελευθερίας, το Περίπτερο στην οδό Δοϊράνης και το  Περίπτερο στην οδό Δαγκλή 1.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Και γεννάται το ερώτημα τι θα προσφέρει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα. Θα βελτιώσει το κυκλοφοριακό; Ούτε μία στο εκατομμύριο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *