Σχόλια….

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο Κλεισθένης επιτάσσει συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων, όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς, οποίος εξελέγη με την παράταξη του νέου δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη. Διευκρινίζει  όμως ότι δεν σημαίνει αυτό συνδιοίκηση.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν συνεργασίες στο εγγύς μέλλον, καθώς ο νέος δήμαρχος κ. Μουριάδης έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σίγουρα δυσκολεύεται προς το παρόν αλλά είναι βέβαιο ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή συμβιβαστική φόρμουλα.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Σίγουρος για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

ΤΡΕΧΕΙ

Σε ό,τι αφορά τον κ. Πασχαλίδη τρέχει και δεν φτάνει αυτό το διάστημα, αφού ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του είναι ελάχιστος. Πάντως, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα φύλαξης παιδιών του Δήμου Καβάλας στους παιδικούς σταθμούς τους 2 καλοκαιρινούς μήνες. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σημείωσε ότι η δράση αυτή προβλέπεται από το καταστατικό τους.

ΘΕΡΙΝΟ

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Θερινό Σχολείο το πρώην ΤΕΙ και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με 34 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την καθηγήτρια κ. Ελένη Αποστολίδου είναι η 4η χρονιά που λειτουργεί το πρόγραμμα και μάλιστα αναμένεται να γίνει θεσμός. Μάλιστα την επόμενη χρονιά στόχος είναι να αυξηθούν οι φοιτητές από τους 32 που είναι σήμερα σε 50.

ΜΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Δεν τίθεται θέμα καύσωνα σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Σταύρο Κυβράκη. Ο κ. Κυβράκης σημείωσε ότι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας θα είναι σε επίπεδο κάτω του καύσωνα.

ΔΟΣΕΙΣ

Ευεργετικό χαρακτήρισε το μέτρο των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο επιβάλλεται όμως να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες έτσι ώστε να ανασάνουν οικονομικά.

FOOD PARK FESTIVAL

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης δηλώνει ότι το Food Park Festival είναι μία από τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις, η οποία αγκαλιάστηκε από τους Καβαλιώτες.

Το διαδικαστικό κομμάτι και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, αλλά αφορούν αποκλειστικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας  που πρέπει να βρουν  έναν νόμιμο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε όχι μόνο να γίνει αλλά και να εδραιωθεί το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, σημειώνει ο κ. Μουριάδης. Καταληκτικά τονίζει πως  δεν έχουν  καμία πολυτέλεια να ακυρώνουν  τέτοιες εκδηλώσεις ή να απογοητεύουμε ανθρώπους που έχουν τέτοιες ιδέες και συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου Καβάλας, η  Καβάλα χρειάζεται αυτήν τη ζωντάνια και αυτές τις πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να συνεργαστούν όλοι οι φορείς για να πραγματοποιηθεί η όλη διοργάνωση.

ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση του Ξανθιώτη ζωγράφου/ποιητή Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» που πραγματοποιείται στους χώρους του A for Art | Design Hotel στον Λιμένα Θάσου, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου  κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει πως το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης, στους χώρους όπως αυτοί σημαίνονται τόσο με κατακόρυφη (πληροφοριακές πινακίδες), όσο και με οριζόντια σήμανση (λευκή και μπλε διαγράμμιση). Τα σημεία διάθεσης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι τα περίπτερα στην οδό Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας, το Περίπτερο στην οδό Δοϊράνης και το Περίπτερο στην οδό Δαγκλή 1.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στους επαγγελματίες για την εμπορική κίνηση του καλοκαιριού. Μακάρι, γιατί πραγματικά οι καταναλωτές έχουν ξεζουμιστεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ

Ολοκληρώνει σήμερα την προεκλογική του καμπάνια ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο τελευταίος έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο και κατόρθωσε να κερδίσει την αναγνωρισιμότητα.

ΛΑ’Ι’ΚΗ

Τέλος, αύριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας. Δεν θα υπάρξει μετάθεσή της λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *