Σχόλια….

ΦΑΓΗΤΟ

Η Action Team σκοπεύει να διοργανώσει ένα τριήμερο Φεστιβάλ Φαγητού στο Πάρκο Φαλήρου. Πλην όμως το Επιμελητήριο Καβάλας είναι αντίθετο με την διοργάνωση καθώς είναι ανταγωνιστική στους επαγγελματίες της Καβάλας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας.

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δέμπα πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό δεδομένου ότι άλλα είχαν συζητηθεί αρχικά για την όλη διοργάνωση και στην πορεία άλλα βγήκαν. Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο πολύ ορθά έλαβε την απόφαση που έλαβε γιατί, όπως διαπιστώθηκε, οι διοργανωτές ουσιαστικά υπεκμίσθωσαν την έκθεση που τους παραχωρήθηκε! Και φυσικά αυτό έχει πάρα πολλές ερμηνείες…

ΕΝΣΤΑΣΗ

Από την άλλη ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μάκης Παπαδόπουλος πήρε τα κομμάτια των διοργανωτών και με ανακοίνωσή του σημείωσε πώς χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα. Κατανοούμε ότι σαν επιχειρηματίας στηρίζει τους επιχειρηματίες, αλλά μάλλον κατά την προσωπική ας άποψη είναι σε λάθος πλευρά.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολης διοργάνωσε το 7ο Φεστιβάλ του «Κάθε τόπος και χορός» με απόλυτη επιτυχία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Ευστρατίου ο Σύλλογος Παληού «Μέγας Αλέξανδρος» οικειοποιήθηκε το φεστιβάλ τους  και διοργάνωσε ένα παρόμοιο φεστιβάλ και ως εκ τούτου περιμένουν  μία διορθωτική πράξη από αυτούς.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας με την οποία ζητούν από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση πάνω στα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πολλά.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Και είναι γεγονός ότι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πάρα πολλά και έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Δημόπουλος όταν λέει πώς θα πρέπει να αφήσουμε τους κτηνοτρόφους να ασχοληθούν με την πολιτική. Γιατί, τελικά, και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική.

ΗΡΕΜΑ

Εξ’ άλλου, σε ό,τι αφορά το πολιτικό κλίμα ενόψει των εκλογών είναι πάρα πολύ υποτονικό. Η επιλογή να γίνουν οι εθνικές εκλογές κατακαλόκαιρο ήταν εγκληματική. Αλλά δυστυχώς σ’ αυτήν τη χώρα επικρατούν τα «λαμπερά» μυαλά. Και αυτό φυσικά θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αυξημένες είναι οι ανάγκες σε αίμα την περίοδο του καλοκαιριού. Ο παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αιμοδοτήσουν, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν οι εθελοντικές αιμοδοσιες που θα διενεργηθούν από πλευράς του Νοσοκομείου Καβάλας.

ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση του Ξανθιώτη ζωγράφου/ ποιητή Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» που πραγματοποιείται στους χώρους του A for Art | Design Hotel στον Λιμένα Θάσου, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου  κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 Ιουλίου και 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα (1/7), ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ψηφιακών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας, Δήμος Τουλκίδης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Τουλκίδη, έχουν εξασφαλίσει  πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης για το 2019 για παιδιά γεννημένα από 1/1/2009 μέχρι 31/12/2013. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος για 100 παιδιά  από 8 Ιουλίου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της οδού Ομονοίας. Θα κοστίσει 100 ευρώ όπως και πέρυσι. Θα είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η 13η χορευτική  συνάντηση «Στα Βήματα του Απ .Παύλου » που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 μ.μ στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων είναι αφιερωμένη στον Πόντο. Την εκδήλωση  διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας ,η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Δεκατέσσερα  προσφυγικά  σωματεία και  πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας συνεργάζονται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γενοκτονία.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η θεατρική ομάδα του Ομίλου Ποντίων χορευτών, η χορωδία της Λέσχης Ποντίων Καβάλας  και διακεκριμένοι καλλιτέχνες που ασχολούνται με το Ποντιακό τραγούδι. Η  εκδήλωση που περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο, χορούς  και τραγούδια του Πόντου  θα παρουσιαστεί  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η παραπάνω εκδήλωση όπως και η 15η Χορωδιακή συνάντηση είναι ενταγμένες στα Ελευθέρεια της Καβάλας

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει πως το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα 15 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης, στους χώρους όπως αυτοί σημαίνονται τόσο με κατακόρυφη (πληροφοριακές πινακίδες), όσο και με οριζόντια σήμανση (λευκή και μπλε διαγράμμιση). Τα σημεία διάθεσης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι τα περίπτερα στην οδό Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας, το Περίπτερο στην οδό Δοϊράνης και το  Περίπτερο στην οδό Δαγκλή 1.

Η ΠΑΤΑΤΑ

Τελικά η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να πετάξει την καυτή πατάτα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η πρεμούρα να εφαρμοστεί το μέτρο κατακαλόκαιρο!

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Την ίδια ώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα και στην περιοχή μας με τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να τρέχουν στις παραλίες.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Απαράδεκτη η κατάσταση στην παραλία της Καλαμίτσας, όπου δεν υπάρχουν αποδυτήρια με πόρτες και οι κάτοικοι έχουν βάλει μπερντέδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *