Σχόλια….

COSMOPOLIS

Περί τους 244 χορευτές και μουσικοί από εννιά χώρες, σε συνδυασμό με πολλές ακόμη δράσεις, θα ζωντανέψουν την συνοικία της Παναγίας, στο πλαίσιο του 12ου Kavala International Festival COSMOPOLIS, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7), η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε ότι η  μέχρι σήμερα ιδιαίτερα πετυχημένη διοργάνωση του COSMOPOLIS επιβεβαιώνει περίτρανα ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό θεσμό, με ευρεία αποδοχή σε όλη την περιφέρειά μας κι όχι μόνο. Έναν θεσμό, ο οποίος αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και επισκέπτες. Η φήμη του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη γιορτή των πολιτισμών και των χρωμάτων δημιουργεί δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

ΠΛΟΥΣΙΟ

Κατά γενική ομολογία το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και φέτος είναι πλούσιο κι όπως πραγματικά δήλωσε και η δήμαρχος κα Τσανάκα επί των ημερών της αναβίωσε και πάλι το φεστιβάλ. Και είναι ένα φεστιβάλ πραγματικά χρήσιμο διότι εκτός του ότι διασκεδάζει τους ντόπιους και τους τουρίστες, παράλληλα προβάλλει και την Καβάλα πανελληνίως.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η δήμαρχος κα Τσανάκα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί λόγω του ότι έχασε τις εκλογές. Μάλιστα, αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Λεωνίδα Παππά πολύ πιθανόν να συνεργαστεί με τον συνυποψήφιό της κ. Μάκη Παπαδόπουλο για να μοιράσουν τις διοικητικές θέσεις.

ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ

Όπως αναφέραμε και χθες, λόγω της αργίας του Αποστόλου Παύλου δεν είχαμε αποκομιδή απορριμμάτων το Σάββατο. Έτσι, μέχρι και την Τρίτη σε πάρα πολλές γειτονιές της Καβάλας η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Τα απορρίμματα στους κάδους είχαν σχηματίσει λόφους. Τρομάρα μας, θέλουμε να λεγόμαστε και τουριστική πόλη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έως τις 29 Ιουλίου υπάρχει το όριο της υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη άπαντες θα πρέπει να υποβάλουν την δήλωσή τους μέχρι την τελική ημερομηνία.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Πρόβλημα άρδευσης αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών Φιλίππων λόγω των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη η εταιρεία εμποδίζει την κάθοδο των υδάτων για την διευκόλυνση των εργασιών της.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αυξημένα είναι τα περιστατικά μεταφοράς ασθενών και τραυματιών στο ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη ευελπιστούν να ενισχυθούν με προσωπικό τον Αύγουστο.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Εντελώς ακατάλληλο είναι το κτίριο του Ειρηνοδικείου Θάσου όπως προκύπτει και από την πραγματογνωμοσύνη του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την μετεγκατάσταση σε άλλο κτίριο που πληροί  όλες τις προδιαγραφές.

ΡΟΤΑΡΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Βίλλα Ρομάντικα η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας για την αλλαγή της ηγεσίας του. Η απερχόμενη πρόεδρος κ. Παυλίδου Άννα σχολίασε πως έγινε σημαντικό έργο την τελευταία χρονιά και οδεύουν για τα καλύτερα.

ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση του Ξανθιώτη ζωγράφου/ποιητή Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» που πραγματοποιείται στους χώρους του A for Art | Design Hotel στον Λιμένα Θάσου, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 Ιουλίου και 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα (1/7), ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ψηφιακών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας, Δήμος Τουλκίδης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Τουλκίδη, έχουν εξασφαλίσει  πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης για το 2019 για παιδιά γεννημένα από 1/1/2009 μέχρι 31/12/2013. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος για 100 παιδιά  από 8 Ιουλίου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της οδού Ομονοίας. Θα κοστίσει 100 ευρώ όπως και πέρυσι. Θα είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Και πραγματικά είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα φύλαξης των παιδιών, καθώς δίνει λύσεις στους γονείς για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τελικά, φέτος απ’ ό,τι φαίνεται ειδικά για τη Θάσο σε ό,τι αφορά τον τουρισμό η παρτίδα θα σωθεί από τους Ρουμάνους. Οι τελευταίοι έχουν κατακλύσει το νησί.

ΤΟΥΡΚΟΙ

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ηπειρωτικό κομμάτι της Καβάλας, και πάλι οι Τούρκοι κλέβουν την παράσταση στον τουρισμό. Μάλιστα, πολλοί προέρχονται από την Γερμανία όπου είναι μετανάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *