Σχόλια….

ΤΕΙ

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου ξεκινάει το Διεθνές, πλέον, Θερινό Σχολείο (Summer School) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (Πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) για τέταρτη χρονιά με θέμα «Organic PhotoVoltaic Systems» στον χώρο του πρώην ΤΕΙ. Το Θερινό Σχολείο που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά η καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών κα Ελένη Αποστολίδου και υποστηρίζεται από μεγάλους φορείς όπως Intitut Nationale de l’ Energie Solar, το Engineers pour le Monde και το Yncrea της Γαλλίας  θα διαρκέσει μέχρι την 10η Ιουλίου (ημερήσιο πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες στην σελίδα  summerschool.teiemt.gr).

Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 φοιτητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου  όπως  Ιταλία, Γαλλία, Μαρόκο, Πολωνία, Ρωσία, Πακιστάν και Ελλάδα.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη αστραπή στην Καβάλα όπου έκανε μία προεκλογική ομιλία στην Κεντρική Πλατεία. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική ενώ κατά γενική ομολογία ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε και δεν έφτανε όλο αυτό το διάστημα. Η θεματολογία του κ. Τσίπρα κυμάνθηκε στο γνωστό μοτίβο, θέτοντας το δίλημμα της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ή της επιστροφής στην οπισθοδρόμηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις τελείωσε την ομιλία του αναχώρησε άμεσα για το επόμενο προορισμό του.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την Καβάλα επισκέφθηκε χθες για λίγες ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του  Αποστόλου Πέτρου και της περιφοράς της εικόνας του ενώ δεν πραγματοποίησε πολιτική ομιλία.

ΣΤΕΛΕΧΗ

Τον κ. Μητσοτάκη πλαισίωσαν δεκάδες στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, καθώς η επίσκεψή του ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά τον πρόεδρο του κόμματος.

ΕΜΠΟΡΙΟ

Εγκρίθηκε η πρόταση της Καβάλας για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα είναι μία πρόταση ύψους 2 εκ. ευρώ που αφορά τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και την δημιουργία ενός επιχειρησιακού δικτύου.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Πρόβλημα δυσοσμίας σημειώθηκε στην Καβάλα στην αρχή της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη, που από ότι φάνηκε προκλήθηκε από καθάρισμα δεξαμενής στα Πετρέλαια. Σύμφωνα  με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρβάλης  κ. Νίκο Γκίκα η δυσοσμία έφτασε μέχρι την πόλη της Καβάλας.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Συνέντευξη τύπου έδωσε προχθές το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας όπου ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Γραμμένος αναφέρθηκε για το ζήτημα των δημοσιευμάτων σε σχέση με τα διεκδικούμενα από τους συνταξιούχους και τις περικοπές των συντάξεων τους και τα χρονικά διαστήματα για τα οποία δικαιώθηκαν απ το Πρωτοδικείο Καβάλας. Υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος το 2015 αμφισβήτησε το δικονομικό δικαίωμα των συνταξιούχων προκειμένου να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους από το 2013, όταν σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο ο σύλλογος τους ανέκαθεν στήριζε αυτή την διεκδίκηση των συνταξιούχων και δικαιώθηκε για την θέση που έλαβε κατηγορηματικά.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετέχει και φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-15 Σεπτεμβρίου 2019.

Δεδομένου ότι τα οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά, το Επιμελητήριο  αποδέχθηκε και φέτος την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) για συμμετοχή του σε stand στο περίπτερο 2 ή 3, όπου θα φιλοξενηθούν στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης η ΚΕΕ σχεδιάζει, όπως και πέρυσι από κοινού με τη ΔΕΘ ΑΕ, τη διοργάνωση Ημέρας Αφιερωμένης στα Επιμελητήρια, με εκδηλώσεις και γεγονότα σχετικά με το ρόλο και το έργο τους καθώς επίσης και Ημέρας Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών.

Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής  στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα λειτουργήσει κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 το πρώτο και τρίτο Χειμερινό Εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Δυνατότητα εγγραφής στο Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ καθώς επίσης και οι απόφοιτοι του Β’ Κύκλου ΤΕΕ των ΤΕΛ κα. Δυνατότητα εγγραφής στο Γ΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι πτυχιούχοι ΕΠΑΣ και ΤΕΕ Κύκλου Βοηθών Νοσηλευτών. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 11 Ιουλίου έως και 16 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Μετά και τις τελευταίες δύο επισκέψεις των προέδρων των κομμάτων εξουσίας στην Καβάλα, φαίνεται ότι το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει.

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Άλλωστε έχει μείνει μόλις μία εβδομάδα μέχρι τις εθνικές εκλογές και πλέον όλα τα κόμματα τα δίνουν όλα.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Στην Καβάλα ο κόσμος άρχισε να ασχολείται και με τις εκλογές, και γίνονται συζητήσεις σε ό,τι αφορά το ποιος θα επικρατήσει σ’ αυτές. Πάντως, προς τιμήν όλων, το κλίμα είναι πάρα πολύ ήπιο.

ΜΙΖΕΡΙΑ

Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται το καλοκαίρι χάθηκε για την παραλία της Καλαμίτσας. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα καθώς δεν έχουν μπει ούτε ομπρέλες, ούτε ξαπλώστρες, ενώ δεν υπάρχουν καν πόρτες στα αποδυτήρια. Ευχόμαστε αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι με τούτες τις εικόνες ντροπής σε αυτήν την υπέροχη πλαζ.

ΑΡΓΕΙ

Τέλος, απ’ ό,τι φαίνεται αργεί και η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο δρόμο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Η γραφειοκρατία καλά κρατεί αλλά κι από την άλλη η διοίκηση του δήμου Καβάλας μάλλον έχει ρίξει λευκή πετσέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *