Σχόλια….

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την Καβάλα θα επισκεφθεί για λίγες ώρες σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της περιφοράς των εικόνων τους ενώ δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο μεταξύ χθες ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην Καβάλα στην Κεντρική Πλατεία. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει για λίγη ώρα στην Καβάλα και να επιστρέψει στην βάση του. Ούτε δηλώσεις, ούτε επαφές.

ΔΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η δίκη του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα στην Σηλυβρία της Τουρκίας που κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ο οποίος έτυχε της στήριξης φορέων της Καβάλας ενώ η προφυλάκισή του συνεχίζεται. Ο δικηγόρος κ. Αθανάσιος Αθανασίου παρέστη στην δίκη και δήλωσε πως η δίκη θα επαναληφθεί στις 18 και 19 Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας την δίκη ως παρωδία καθώς δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του Οσμάν Καβάλα.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Δεν θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Καβάλας για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμη Καλπακίδη δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον πολιτικό κόσμο της χώρας καθώς σε ότι αφορά το θέμα της όδευσης του αγωγού άλλα τους υποσχέθηκαν και άλλα εφαρμόστηκαν στην πράξη καθώς ο αγωγός πέρασε μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του, κα Κατερίνα Πετράκη, ο απερχόμενος Διοικητής έχει οδηγήσει σε διάλυση το Νοσοκομείο.

ΖΕΦΥΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. Η Γραμματέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών κ. Ζωή Βυζοβύτη σημείωσε ότι φύσηξε το καλλιτεχνικό καλοκαίρι καθώς αναμένεται να προβληθούν αρκετές ταινίες το καλοκαίρι και παράλληλα να πραγματοποιηθούν και κάποιες εκδηλώσεις.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαιώνει συνταξιούχους του ΙΚΑ αναφορικά με την περικοπή συντάξεων. Ο εργατολόγος κ. Λεωνίδας Παππάς που χειρίστηκε την υπόθεση, σημείωσε πως η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή καθώς πολύ πιθανόν το ΙΚΑ να ασκήσει έφεση, πλην όμως εξέφρασε την πίστη ότι θα δικαιωθούν και σε δεύτερο βαθμό οι συνταξιούχοι.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής έχει προγραμματισμένη πολιτική ομιλία την Κυριακή στην Ελευθερούπολη. Δηλαδή στο Δήμο Παγγαίου, από όπου ουσιαστικά έλκει την καταγωγή του, από την Νικήσιανη.

ΗΣΥΧΑ

Από την άλλη όπως και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, το προεκλογικό κλίμα είναι  πολύ υποτονικό στην Καβάλα. Τώρα ένας λόγος παραπάνω που είναι Καλοκαίρι….

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σύντομα θα έχουμε θερινές εκπτώσεις και ως εκ τούτου οι καταναλωτές αυτό το διάστημα είναι συντηρητικοί στις αγορές τους. Περιμένουν τις εκπτώσεις για να προμηθευτούν τα καλοκαιρινά είδη σε χαμηλές τιμές.

ΤΕΙ

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου ξεκινάει το Διεθνές, πλέον, Θερινό Σχολείο (Summer School) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (Πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) για τέταρτη χρονιά με θέμα «Organic PhotoVoltaic Systems» στον χώρο του πρώην ΤΕΙ. Το Θερινό Σχολείο που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά η καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών κα Ελένη Αποστολίδου και υποστηρίζεται από μεγάλους φορείς όπως Intitut Nationale de l’ Energie Solar, το Engineers pour le Monde και το Yncrea της Γαλλίας θα διαρκέσει μέχρι την 10η Ιουλίου (ημερήσιο πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες στην σελίδα  summerschool.teiemt.gr). Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 φοιτητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Μαρόκο, Πολωνία, Ρωσία, Πακιστάν και Ελλάδα).

ΣΕΝΑΡΙΑ

Πολλά σενάρια ακούγονται τελευταία αναφορικά με την Περιφέρεια και τις συνεργασίες των παρατάξεων. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος φαίνεται να έχει έρθει κοντά με τον συνυποψήφιό του κ. Τοψίδη για να συνδιοικήσουν την περιφέρεια. Οπόταν σύντομα θα ανακοινωθούν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το φεστιβάλ Cosmopolis. Πλούσιο το πρόγραμμα, όπως διαπιστώσαμε, και η συνέντευξη δόθηκε στο εστιατόριο «Ψαράκι».

ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Τέλος, από τον επόμενο μήνα θα έχουμε εκδηλώσεις για το φεστιβάλ Φιλίππων. Όπως διαπιστώθηκε, το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρκετοί Πολωνοί τουρίστες τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα. Και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε και φραγκάτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *