Σχόλια….

4000 ΣΤΑΥΡΟΥΣ

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Παράσχος Αγανικόλας, πήρε 4000 σταυρούς στην Ελλάδα. Αριθμός ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς ότι κατέβηκε στις εκλογές με ένα κόμμα ανύπαρκτο πολιτικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για τον ίδιο και νομίζουμε ότι θα πρέπει να «ρευστοποιήσει» αυτήν την ανταπόκριση που του έτυχε πολιτικά μετέχοντας στο μέλλον σε κάποια άλλη πολιτική παράταξη με μεγαλύτερες δυνατότητες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χθες ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής έδωσε την παρθενική του συνέντευξη ενόψει των εθνικών εκλογών. Ο κ. Καλαντζής ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλιστα, προέβλεψε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7η Ιουλίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε χθες τυπικά το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ο λόγος της συνεδρίασης ήταν για τις εθνικές εκλογές και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτές. Ήταν η τελευταία συνεδρίαση πριν τις εθνικές εκλογές.

ΡΑΨΑΝΗ

Τελικά, μετά το «ναυάγιο» της Καλαμίτσας η παραλία της Ραψάνης έχει γίνει must! Ο δήμος Καβάλας έχει βάλει ομπρέλες και ξαπλώστρες και ο κόσμος καθημερινά δίνει το παρών του εκεί για να απολαύσει το μπανάκι του.. Στην Καλαμίτσα, σαφώς και υπάρχει παρουσία λουομένων αλλά πολύ λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Διότι δεν υπάρχουν ούτε ομπρέλες ηλίου ούτε ξαπλώστρες. Οι λουόμενοι ξεροσταλιάζουν.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 11ο Festival Wood Water Wild στην Παλιά Καβάλα. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ενώ σύμφωνα με το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Καβάλας κ. Γιάννη Προμούσα, η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Tο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019, συνεχίζει τις συναυλίες του απόψε Τρίτη 25 Ιουνίου στις 9:00 στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ. Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “FUNK & SOUL” του ΔΩΚ θα παρουσιάσει   ένα αφιέρωμα στη μουσική των δεκαετιών 1960 έως 1980, με γνωστά κομμάτια των Meters, G. Green, Isaac Hayes, Rufus & Chaka Khan.

ΔΑΣΑΚΙ

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου που έχει να κάνει με τις επισκευές και τις συντηρήσεις στο δασάκι των Πεντακοσίων της πόλης της Καβάλας, υπέγραψε, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση, σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2019.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο δασάκι είναι σημαντικές, μεταξύ των οποίων, η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή τελικής ελαστικής επίστρωσης στο γήπεδο μπάσκετ, αντικατάσταση των ιστών φωτισμού και προβολέων με νέους τύπου Led, επίστρωση με σχιστόπλακες σε διαδρόμους, χρωματισμοί με επίστρωση antigraffiti των κτηρίων και του χώρου του γηπέδου, τοποθέτηση πέντε βρυσών και 17 υπαίθριων καθισμάτων (παγκάκια), μεταλλικά κιγκλιδώματα, τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών, επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί κλπ.

ΟΣΜΑΝ

Τη Δευτέρα εκδικάστηκε σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, η υπόθεση του φίλου της Καβάλας, Osman Kavala, ο οποίος κατηγορείται για ανάμιξή του στο πραξικόπημα του 2016, κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε αποστολή τριών συμπολιτών δικηγόρων, του πρώην Προέδρου του Δ.Σ.Κ. Θανάση Αθανασίου, του Χάρη Δαλκίτση και του Θανάση Πατσάκα, καθώς και του Προέδρου του «Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού» Γιάννη Βύζικα, οι οποίοι παρέστησαν στη δίκη ως παρατηρητές.

Οι πιο πάνω κόμισαν επιστολή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την οποία παρέδωσαν στον Πρόεδρο του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη. Στην επιστολή της η Δήμαρχος, περιγράφει τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στον Osman Kavala και τον Δήμο Καβάλας, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη Καβάλας και εκφράζει την βεβαιότητα, πως γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, και κυρίως την προσήλωσή του και τους αγώνες του για το δημοκρατικό ιδεώδες, οι όποιες κατηγορίες, έχουν αποδοθεί σε βάρος του, δεν μπορεί παρά να οφείλονται, είτε σε παρανόηση, είτε σε εσφαλμένες πληροφορίες, είτε σε πλάνη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οδοντιατρικές εξετάσεις στην περιοχή του Νέστου πραγματοποίησαν οι Γιατροί του Κόσμου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τους κ. Άννα Γιοβανιού την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Αίτημα προς την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έκανε η εργατολόγος κ. Τάνια Ελευθεριάδου για να γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων ώστε να τους μιλήσει ενημερωτικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδης. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ κ. Ποδάρας αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα η κ. Ελευθεριάδου έκανε αυτό το αίτημα το οποίο και απορρίφθηκε.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Έκδηλη είναι η ανησυχία των βενζινοπωλών και της Καβάλας για το ενδεχόμενο να εκτιναχθεί η τιμή των υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με το πρόεδρο των Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο στο εγγύς μέλλον δεν φαίνεται να υπάρξει μία απότομη αύξηση στην τιμή των καυσίμων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις στο Μυρτόφυτο και στην Φωλιά στις αμπελοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Παπαμερή δεν υπάρχει εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τους αγρότες της περιοχής μας.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις που καταγράφει ο ΕΛΓΑ και τα χρήματα που λαμβάνουν οι αγρότες της Καβάλας για τις ζημίες που υφίστανται από καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Μυστακίδη οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ είναι χρονοβόρες.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης. Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ και καθηγητής του πρώην  ΤΕΙ ΑΜΘ, κ. Δημήτρης Πογαρίδης σημείωσε ότι προσπάθειά τους είναι το φεστιβάλ να έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Το Σαββάτο το μεσημέρι εμφανίστηκαν δύο νεαρά δελφίνια στην παραλία της Σαρακίνας!! Οι λουόμενοι ενθουσιάστηκαν με τα παιχνιδιάρικα δελφίνια που απολάμβαναν και αυτά τα ολοκάθαρα νερά της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *