Σχόλια….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για πρώτη φορά μετά τις δημοτικές εκλογές. Υπήρχε έτσι ένα μουδιασμένο κλίμα από πλευράς διοίκησης ενώ ο νέος δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης απουσίαζε στην Αθήνα λόγω της επίσκεψής του στην ΕΤΑΔ. Από ‘δω και στο εξής, μένει να δούμε τι συνεργασίες θα γίνουν καθώς λόγω του Κλεισθένη θα πρέπει να διοικηθεί ο δήμος. Πολλά τα σενάρια που ακούγονται και μάλιστα κάποια πολύ «σκοτεινά». Ελπίζουμε να μην είναι κοντά στην πραγματικότητα, γιατί δεν πρόκειται να διοικηθεί έτσι ο δήμος με τίποτα.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Η παράκαμψη της Καβάλας αποτελεί αντικείμενο κριτικής καθώς βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο τμήμα της στην περιοχή πάνω από το Περιγιάλι. Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κώστα Παπακοσμά η Εγνατία Οδός τιμωρεί τους Καβαλιώτες λόγω της άρνησής τους να γίνουν διόδια σε αυτό το σημείο.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στην Καβάλα λόγω της αύξησης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Κώστα Ποδάρα παρακολουθούν το θέμα ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία καταγγελία.

ΚΑΠΑΚΙΑ

Το Τμήμα Οδηγισμού Καβάλας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν συγκέντρωσαν 4 κιλά καπάκια και συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 405 καπάκια για να προμηθευτούν ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μάκης Κρεμμύδας δήλωσε ότι ευτυχώς ο κόσμος ευαισθητοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Αιμοδοτών «Στέλλα Μανόλα Κούρτη» όπου συγκεντρώθηκαν 155 φιάλες αίματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργου Βασιλειάδη, υπάρχει ικανοποίηση στον σύλλογο από το αποτέλεσμα.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τέσσερα νέα λεωφορεία θα επιστρατεύσει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας στην Καβάλα στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Χαλεπιάδη είναι υπερσύγχρονα και κλιματιζόμενα.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Αναιμική ήταν η συμβολή των εθελοντών στον καθαρισμό της πλαζ της Καλαμίτσας, καθώς η συμμετοχή τους ήταν ελάχιστη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη οι Καβαλιώτες τα θέλουν όλα στα πόδια τους….

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί της Καβάλας λόγω Δάκου. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Κώστα Παπαμερή υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης για τους αγρότες.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη αντιπυρικής προστασίας, λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρουσία πολιτιστικών και εθελοντικών συλλόγων. Πριν από την έναρξη της σύσκεψης θα διανεμηθεί ρουχισμός πυροπροστασίας, στους εθελοντές πυροσβέστες που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση.

ΤΕΙ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας» με τίτλο MONITOX ομάδα 16 καθηγητών και ερευνητών που απασχολούνται στο πρόγραμμα από 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, βρίσκονται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) στην Καβάλα από χθες έως τις 16 Ιουνίου προκειμένου να παρεβρεθούν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες του προγράμματος.

Το Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Καβάλα) συμμετέχει στο ανωτέρω πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και λήγει τον Μάρτιο του 2021. Υπεύθυνος του προγράμματος για το ΔΙ.ΠΑ.Ε είναι ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Δρ. Θωμάς Σπανός. Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία εξειδικευμένων εργαστηρίων και ερευνητών -καθηγητών των συνεργαζόμενων κρατών, που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο ελέγχου της μετανάστευσης επικίνδυνων τοξικών ρύπων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα αφορά δειγματοληψίες και μετρήσεις στον ποταμό Νέστο και το Δέλτα του.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Αξιοποιώντας τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, ο Δήμος Καβάλας, ωφελήθηκε με τη διαγραφή προσαυξήσεων, κατά 110.827,79 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καβάλας, προέβη σε ρύθμιση με εφάπαξ πληρωμή προστίμου προς τον ΕΦΚΑ ποσού 246.636,79, για κύρια εισφορά και πρόσθετα τέλη, το οποίο είχε επιβληθεί από το έτος 2008 και αφορούσε πληρωμή επιδόματος παραγωγικότητας σε συνταξιούχους του Δήμου και για το οποίο δεν είχαν γίνει οι αναλογούσες κρατήσεις υπέρ του ΕΦΚΑ, με συνέπεια να μην πληρωθούν.

Τον Φεβρουάριο του 2019, έγινε αρχικά ρύθμιση 12 δόσεων, εν των οποίων πληρώθηκαν οι τρεις πρώτες δόσεις, με το συνολικό ποσό των 61.694,04 ευρώ και στη συνέχεια για το υπόλοιπο των 184.942,75 ευρώ, με την ευνοϊκή ρύθμιση του ν. 4611/19, έγινε εφάπαξ πληρωμή ποσού 74.114,96 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ωφεληθεί ο Δήμος Καβάλας κατά 110.827,79 ευρώ, από τη διαγραφή προσαυξήσεων.

ΤΟΨΙΔΗΣ

Ανοιχτός σε συνεργασίες εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης την ίδια ώρα που από την πλευρά του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου δεν έγινε η παραμικρή κρούση συνεργασίας.

ΔΕΜΠΑΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ενδιαφέρεται για μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα. Το όνομά του γράφηκε σε εφημερίδες των Αθηνών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σύμφωνα δε με πληροφορίες το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ και στην Καβάλα.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Χθες  ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος. Ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου ο κ. Λαζαρίδης έδωσε το στίγμα του. Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά πρόθεση τους είναι να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *