Σχόλια…

ΔΣ

Χθες ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με 49 θέματα! Νομίζουμε ότι είναι υπερβολικό αυτό καθώς κατανοούμε την αγωνία του προεδρείου να περάσουν κάποια τυπικά θέματα. Πλην, όμως, θα πρέπει αυτή η διαδικασία να περάσει στην επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Η ΠΡΩΤΗ

Και η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό και λέμε ότι είναι υπερβολικό αμέσως μετά τις εκλογές να έχουμε συνεδρίαση.

ΕΤΑΔ

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, είχε προγραμματισμένο ραντεβού χθες στην Αθήνα στην ΕΤΑΔ για το θέμα της Καλαμίτσας. Μακάρι να βγάλει άκρη ο άνθρωπος γιατί αποδεδειγμένα η ΕΤΑΔ είναι ανάλγητη. Η παραλία έχει το χάλι της και ουσιαστικά κανένας δεν ενδιαφέρεται.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Την αυτοκριτική της έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κα Μαρία Φραντζεσκάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με την ίδια ήταν πάρα πολλά που έφταιξαν. Η κα Φραντζεσκάκη έδειξε πολιτικό πολιτισμό και δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι πολίτες της Καβάλας τους έστειλαν στην αντιπολίτευση. Και αναρωτιόμαστε πόσοι από την παράταξή της το κατάλαβαν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Υπεραστικών ΚΤΕΛ είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της δράσης μέσω ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Κώστα Πανταζή τα οφέλη είναι μεγάλα.

ΤΕΝΑΓΗ

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων λόγω των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο υπάρχουν περιορισμένης κλίμακας πλημμυρικά φαινόμενα.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο θα πρέπει αν δημιουργηθεί οπωσδήποτε φορέας διαχείρισης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τεναγών Φιλίππων. Διαφορετικά, κάθε τρεις και λίγο θα έχουμε το ίδιο βιολί…

ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο μεταξύ, οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών και σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα αναμένεται αν έχουμε ανακοίνωση ψηφοδελτίου. Πολύ πιθανόν σ’ αυτό να συμμετάσχει και ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Νεστορίδης.

ΝΔ

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα, ουσιαστικά έχει μείνει μόλις μία θέση ελεύθερη στο ψηφοδέλτιο για υποψήφιο βουλευτή. Καπάρωσαν οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης και Φιλόσογλου και μένει ένα ακόμη στέλεχος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Καβάλα. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Βαγενάς σημείωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά.

Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας θα εφαρμοστεί και φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη αναμένεται να φιλοξενηθούν  περίπου 75 παιδιά.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Σταμάτησαν οι εργασίες στην Παιδική Χαρά Αμυγδαλεώνα λόγω του ότι δεν πληρώθηκε ο εργολάβος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα κ. Πουρσαϊτίδης δήλωσε ότι ο ίδιος ο εργολάβος τον ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη.

ΣΕΟΥΛ

Στην Τουριστική Έκθεση της Σεούλ συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας και  η «Δημωφέλεια». Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου στοχεύουν στην επέκταση της παραμονής των Κορεατών στην περιοχή μας.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη αντιπυρικής προστασίας, λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρουσία πολιτιστικών και εθελοντικών συλλόγων.

Πριν από την έναρξη της σύσκεψης θα διανεμηθεί ρουχισμός πυροπροστασίας,

στους εθελοντές πυροσβέστες που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνουν  διάλεξη – εκδήλωση με θέμα  «Φίλιπποι, από την αρχαία στην παλαιοχριστιανική πόλη» με την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων Χάιδω Κουκούλη – Χρυσανθάκη, απόψε στις 8 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *