Σχόλια….

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για περιφέρεια και δήμους την Κυριακή και το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Όλα κύλησαν ομαλά και αποδείχθηκε ότι πλέον τουλάχιστον για την Καβάλα, υπάρχει πολιτικός πολιτισμός.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Με ποσοστό 50,74% επικράτησε στις Περιφερειακές εκλογές ο κ. Χρήστος Μέτιος που επανεξελέγη Περιφερειάρχης έναντι 49,26% του αντιπάλου του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Στον Δήμο Καβάλας εξελέγη δήμαρχος ο κ. Μουριάδης Θεόδωρος με ποσοστό 61,82% έναντι 38,18% που έλαβε η απερχόμενη δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα.  Στον Δήμο Θάσου δήμαρχος εξελέγη ο κ. Λευτέρης Κυριακίδης με ποσοστό 60,82% έναντι 39,18% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Σαφώς και σ’ αυτές τις εκλογές υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι αλλά ιδιαίτερα στο Δήμο Καβάλας. Έτσι όπως είναι η απλή αναλογική, η συνδιοίκηση απλά είναι αναγκαστική. Όπως και να έχει  ο δήμαρχος είναι αυτός που έχει το πρόσταγμα και το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;

Κι αναρωτιόμαστε αν είμαστε έτοιμοι σαν πολιτική κοινωνία να κινηθούμε με αυτό το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι υπέρμαχοι δηλώνουν πως έτσι έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Εμείς έχουμε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις.

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Σε ότι αφορά τον νέο δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, είναι  ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών. Οι Καβαλιώτες τον εμπιστεύτηκαν για μία 4ετία και όλοι ευχόμαστε για το καλύτερο.

ΔΗΜΗΤΡΑ

Από την άλλη πλευρά η απερχόμενη δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δεν το περίμενε να χάσει με τέτοιο ποσοστό, όπως το ομολόγησε σε δηλώσεις της. Δυστυχώς για την ίδια δεν αντιλήφθηκε τις αστοχίες της καθ` όλη την διάρκεια της θητείας  της και τώρα το πληρώνει.

ΑΤΥΧΟΣ

Από τη άλλη άτυχος των εκλογών είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος που σάρωσε στην καβάλα αλλά ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Τοψίδης δεν επικράτησε.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα τουριστικά πράγματα είναι γεγονός ότι υπάρχει μια ικανοποιητική κίνηση στην Καβάλα. Μάλιστα, υπάρχουν πάρα πολλοί Γερμανοί τουρίστες αυτές τις ημέρες στην Καβάλα. Πρόκειται για τουρίστες που έχουν έρθει με τσάρτερς από τη Γερμανία και κάνουν τη διαφορά. Και είναι τουρίστες υψηλού βαλαντίου.

ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ

Η πρωτιά της αντιδημάρχου Κοινωνικών κας Μαρίας Φραντζεσκάκη, πραγματικά συζητιέται. Πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν τέτοιο εκλογικό θρίαμβο. Για μας ήταν φυσική εξέλιξη, γιατί είναι μία εξαιρετική δημοτική σύμβουλος η οποία όπου μπήκε πρόσφερε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά, αξίζει να σημειώσουμε και η επανεκλεγείσα πρόεδρος της Δημωφέλεια, κα Αναστασία Ιωσηφίδου, τα πήγε τέλεια. Δεύτερη στην κατάταξη και όχι καταϊδρωμένη.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στην 62η Εθελοντική Αιμοδοσία θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εθελοντών «Στέλλα Μανόλα Κούρτη» στις 7 και 8 Ιουνίου στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασιλειάδης Γιώργος έκανε γνωστό ότι φέτος συμπληρώνουν  30 χρόνια δράσης.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε χθες στην  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με θέμα «Φίλιπποι, από την αρχαία στην παλαιοχριστιανική πόλη» με ομιλήτρια την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων Καβάλας Χάιδω Κουκούλη –Χρυσανθάκ. Ήταν μία συνδιοργάνωση από τον Όμιλο Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσα (ΟΔΕΓ), τον  Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας (Βασίλης Βασιλικός).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Η Ενεργειακή Αιγαίου στις 5 Ιουνίου, θα βρεθεί στον Νέστο, στο πανέμορφο ποτάμι που διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά από τις χερσαίες εγκαταστάσεις της στην Νέα Καρβάλη, για καθαρισμό της περιοχής. Συγκεκριμένα σε συνεργασία και με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, οργανώνουν  τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού στην θάλασσα. Στην δράση αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο μαθητές δημοτικών σχολείων όσο και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ

Ξεκίνησε το Σάββατο με τους καλύτερους οιωνούς η λουτρική περίοδος στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων Καβάλας. Οι εγκαταστάσεις πηλοθεραπείας θα παραμένουν ανοικτές καθημερινά από 08:00-18:00 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων είναι από τις πρώτες λουτρικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ως Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *