Σχόλια….

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με την σταυροδοσία των υποψηφίων στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς η εταιρεία που ανέλαβε την διαδικασία κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος που επισκέφθηκε  το Πρωτοδικείο την Τετάρτη και διαπίστωσε μεγάλα προβλήματα με την εταιρεία Singular που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο…

ΧΘΕΣ

Από την άλλη, χθες το μεσημέρι αναμενόταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο 100% σε ό,τι αφορά την σταυροδοσία.. Αναμενόταν να ανακοινωθούν οι ψήφοι που έλαβαν όλοι οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές… Όπως και έγινε τελικά..  Πάντως για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε  ότι η χώρα μας έχει τρομερές αδυναμίες λειτουργικές….

ΠΡΩΤΙΕΣ

Η αντιδήμαρχος  κα Μαρία Φραντζεσκάκη  ήταν ανάμεσα στους πρώτους  σε σταυρούς στο Δήμο Καβάλας και για την ακρίβεια 1η!!!! . Επίσης,  στη 12άδα δημοτικών συμβούλων της δημάρχου κας Τσανάκα, μπήκε και ο κ. Προμούσας.

ΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ

Επίσης πολύ καλά για τον συνδυασμό της κας Τσανάκα τα πήγε και η πρόεδρος της Δημωφέλεια κα Αναστασία Ιωσηφίδου που εξελέγη 2η.

ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ

Στο άλλο στρατόπεδο ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης έκανε αγώνα δρόμου αυτήν την εβδομάδα. Είχε σειρά επαφών με τους επικεφαλής των παρατάξεων και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό μετεκλογικά. Πάντως, οι μετοχές του κ. Μουριάδη έχουν ανέβει πάρα πολύ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΑΖΑΡΙ

Πάντως, σύμφωνα με αρκετά έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πώς για το Δήμο Καβάλας γίνεται μεγάλο παζάρι. Διότι, όπως και να ‘χει, όποιος και να βγει δήμαρχος, αν δεν συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις δεν θα μπορέσει να διοικήσει. Και ως εκ τούτου τώρα βιώνουμε ήδη τις παρενέργειες του Κλεισθένη. Καλή η απλή αναλογική αλλά τα επακόλουθα με τα παζάρια είναι αισχρά.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από την άλλη, σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για τις εκλογές της Κυριακής. Βέβαια, αυτές οι εκλογές θα είναι πολύ πιο εύκολες καθώς δεν θα υπάρχουν ψήφοι για δημοτικούς συμβούλους παρά μόνο για δημάρχους.

ΑΠΟΧΗ;

Πάντως, το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ίσως να αυξήσει τα επίπεδα της αποχής σ’ αυτές τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Εικοσιένα τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ φιλοξένησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» στο πλαίσιο  της τουριστικής προβολής της περιοχής. Η πρόεδρος της επιχείρησης κα Αναστασία Ιωσηφίδου σημείωσε πως οι επαφές συνεχίζονται.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την 62η Εθελοντική Αιμοδοσία θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εθελοντών «Στέλλα Μανόλα Κούρτη» στις 7 και 8 Ιουνίου στην Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασιλειάδης Γιώργος έκανε γνωστό ότι φέτος συμπληρώνουν  30 χρόνια δράσης.

ΚΙΝΗΣΗ

Ξεκίνησε η τουριστική κίνηση για την Καβάλα με την εμπορική κίνηση της αγοράς να εμφανίζεται ανοδική το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναμένεται από τον Ιούνιο να ανέβει η εμπορική κίνηση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου διοργανώνει στις 10 το πρωί εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία με δωρεάν σπειρομέτρηση. Πρόκειται για μία σπουδαία εξέταση σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται  με θέμα «Φίλιπποι, από την αρχαία στην παλαιοχριστιανική πόλη» με ομιλήτρια  την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων Καβάλας Χάιδω Κουκούλη –Χρυσανθάκη, στην  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου  στις 8 το βράδυ.  Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση από τον Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας(ΟΔΕΓ, τον  Σύνδεσμο  Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και  την  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας(Βασίλης Βασιλικός).

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι  Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός και  Δικηγορικός  του Νομού Καβάλας, συντάσσονται στην Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά του Καπνίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό στις 31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, σήμερα δηλαδή  θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Εκδήλωση στην Πλατεία Καπνεργάτη  στις  7.30 μ.μ.  με ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *