Σχόλια….

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων. Στην περιφέρεια απ’ ό,τι τουλάχιστον, φαίνεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έχει πάρει ένα προβάδισμα και είναι πολύ πιθανόν να έχουμε τη μεγάλη ανατροπή.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε ό,τι αφορά το δήμο Καβάλας, οι δύο μονομάχοι Δήμητρα Τσανάκα και Θεόδωρος Μουριάδης, έχουν ανεβάσει ταχύτητες και επαφές. Είναι βέβαιο ότι οι εκλογές της Κυριακής και για τους δύο θα είναι ντέρμπι. Το βέβαιο είναι, επίσης, ότι ο κ. Μουριάδης έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο, απ’ ό,τι φαίνεται επαληθεύτηκε αυτό που σχολιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι είναι το νησί των εκπλήξεων πολιτικά. Ο  κ. Κυριακίδης θα  αναμετρηθεί με τον   κ. Χατζηεμμανουήλ. Ενός δημάρχου που έσωσε το νησί από τη χρεοκοπία.  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Μιας και αναφερόμαστε στη Θάσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το υδροπτέρυγο πραγματικά κάθε μέρα αγκαλιάζεται από το επιβατικό κοινό. Έχει αποκτήσει σταθερό επιβατικό κοινό και αναμένεται και συνέχεια.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ορίστηκε η Διοικούσα Επιτροπή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας όπου εξ οφίτσιο συμμετέχουν και οι Αντιπρυτάνεις του. Μάλιστα 1375 νέοι φοιτητές θα είναι οι νεοεισαχθέντες. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Θανάση Μητρόπουλο, πρόκειται μία εξαιρετική εξέλιξη.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ

Και πραγματικά η Καβάλα έχει αποκτήσει πανεπιστήμιο κι ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει. Και το ευχάριστο είναι ότι και οι νεοεισαχθέντες από το Σεπτέμβριο και μετά, φοιτητές, θα είναι πάρα πολλοί. Και δεν πρόκειται για φοιτητές που θα εγγραφούν και θα φύγουν, αλλά θα φοιτήσουν.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία με δωρεάν σπειρομέτρηση. Πρόκειται για μία σπουδαία εξέταση σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Καθαρίστηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας όλα τα σχολεία από τα ψηφοδέλτια κ.λ.π. Παράλληλα συνεχίζεται και ο καθαρισμός των χόρτων.   Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη για μία ακόμη φορά είναι χωρίς προσωπικό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απεύθυνε στους συμπολίτες του ο επανεκλεγείς δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος. Ο τελευταίος μάλιστα εξασφάλισε αυτονομία 20 εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται με θέμα «Φίλιπποι, από την αρχαία στην παλαιοχριστιανική πόλη» με ομιλήτρια  την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων Καβάλας Χάιδω Κουκούλη –Χρυσανθάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Δευτέρα, 10 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.  Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση από τον Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας (ΟΔΕΓ), τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και  την  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας(Βασίλης Βασιλικός).

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός) του Νομού Καβάλας, συντάσσονται στην Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά του Καπνίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό στις 31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος  θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Εκδήλωση στην Πλατεία Καπνεργάτη  στις  7.30 μ.μ.  με ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Παρελήφθησαν και ενσωματώθηκαν στο στόλο του 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, τρία  ακόμη ασθενοφόρα-κινητές μονάδες, για τους τομείς Καβάλας-Δράμας και Σερρών, από τη δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ). Τα ασθενοφόρα-κινητές μονάδες (ΚΙΜ) διαθέτουν υπερσύγχρονο και εξειδικευμένο ιατρο-τεχνικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση κάθε επείγοντος περιστατικού.  Η ΚΙΜ της Καβάλας διαθέτει επιπλέον το πλεονέκτημα μετατροπής σε ΚΙΜ νεογνών, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα-φορείο, το οποίο ενσωματώνεται σε ειδική βάση, με αποτέλεσμα την πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής. Ο πρόσφατος διορισμός δεύτερου ιατρού στο ΕΚΑΒ Καβάλας, προσθέτει επίσης τη δυνατότητα πληρέστερης στελέχωσης της κινητής μονάδας καθ’ όλο το 24ωρο.

Η ΓΕΦΥΡΑ

Με τις εκλογές πέρασε λίγο στο περιθώριο η γέφυρα που κατέρρευσε στο παλιό νοσοκομείο. Αντίθετα, για τους κατοίκους της περιοχής είναι ο καθημερινός βραχνάς.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Διότι το κυκλοφοριακό της περιοχής είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *