Σχόλια…

ΠΑΡΕΛΥΣΕ Η ΚΑΒΑΛΑ

Τελικά ένας χιονιάς ήταν αρκετός για να παραλύσει κυριολεκτικά η Καβάλα. Και όπως αναφέραμε και χθες, αποδείχτηκε ότι ήμασταν ανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο κύμα κακοκαιρίας, ομολογουμένως πρωτοφανούς εντάσεως και διάρκειας…

ΑΠΟ ΑΛΑΤΙ…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι κάποιοι δήμοι ξέμειναν από αλάτι…  Παρότι από την προηγούμενη εβδομάδα τα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών μας βομβάρδιζαν για την κακοκαιρία, παρόλα αυτά παρουσιάστηκε μία απροθυμία να τα πιστέψουμε και να  τα αποτελέσματα..

ΤΟΝΟΥΣ..

Βέβαια περί τους 300 τόνους αλάτι διέθεσε για τον χιονιά μέχρι σήμερα όπως το επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η δήμαρχος κ. Τσανάκα. Προχθές ο Δήμος Ξέμεινε από αλάτι και κατόπιν συνεννόησης ξεκίνησε μία επιχείρηση προμήθειας και μεταφοράς αλατιού από την Κομοτηνή.

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΙ

Φυσικά υπάρχει και μία σημαντική δικαιολογία για το γεγονός ότι σε επίπεδο ετοιμότητας υπήρξε μία σχετική έλλειψη καθώς  είμαστε εντελώς ασυνήθιστοι σε τέτοιες καιρικές καταστάσεις.  Δεκτό. Αρκεί αυτό να γίνει μάθημα σε όλους γιατί σε τελική ανάλυση  οι επιπτώσεις ήταν σχετικά μικρές…

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις μέχρι σήμερα ήταν σε επίπεδο αγοράς καθώς πολλές μικρές επιχειρήσεις αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν ή απλά υπολειτούργησαν γεγονός που τις προκάλεσε οικονομικές επιπτώσεις.  Φυσικά και σε επίπεδο υπηρεσιών σημειώθηκαν προβλήματα καθώς αρκετοί εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να μετακινηθούν στην υπηρεσία τους…  Είναι και αυτό ένα ζήτημα με πολλές παραμέτρους…  Διότι ενδεχομένως κάποιοι να προφασίστηκαν αδυναμία εκμεταλλευόμενοι το όλο γεγονός…

ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Σε ότι αφορά  τις επιχειρήσεις εστίασης κάποιες δεν λειτούργησαν για δύο λόγους: είτε επειδή αδυνατούσαν οι ιδιοκτήτες τους να φτάσουν στις επιχειρήσεις τους είτε επειδή ούτως ή άλλως η εμπορική κίνηση όλο αυτό το τριήμερο ήταν σημαντικά μειωμένοι. Ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του!

ΒΕΛΤΙΩΣΗ;

Καταληκτικά να αναφέρουμε ότι με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ σήμερα προβλέπεται να έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών..  Μακάρι για να πάρουμε μία ανάσα…  Γιατί από αύριο το βράδυ αναμένεται να έχουμε και νέο κύμα κακοκαιρίας…

Πλην ορεινού  και Θάσου τα δρομολόγια ΚΤΕΥΛ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Από την άλλη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας από χθες πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια του πλην αυτά του ορεινού καθώς και της Θάσου δεδομένου ότι στους δρόμους υπάρχει παγετός και μεγάλος όγκος χιονιού.

Ο πρόεδρος του φορέα κ. Τσεντεμεϊδης δήλωσε ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στα αξιοπρόσεκτα της κακοκαιρίας το γεγονός ότι έχει μειωθεί δραματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης της Καβάλας!  Κάτι που χωράει πολλές ερμηνείες…

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Και φυσικά αυτές τις ημέρες πολλοί Καβαλιώτες οδηγοί έσπευσαν να αγοράσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.  Ασχέτως αν οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τις περάσουν!

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ας αφήσουμε την κακοκαιρία να ασχοληθούμε με κάτι καινοτόμο. Συγκεκριμένα λίστα χειρουργείου θα εφαρμοστεί από τα τέλη Μαρτίου στο Νοσοκομείο Καβάλας σε μία προσπάθεια να μπει μία τάξη στην όλη διαδικασία. Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου επεσήμανε πως πρόκειται για μια λίστα που θεσμοθετείται διότι στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχει μια σχετική αταξία στην πραγματοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων δεδομένου ότι υπήρχαν προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβάλλονταν για άλλα με αποτέλεσμα να χάνει την σειρά του ο ασθενής.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Η λίστα χειρουργείου θα υλοποιηθεί έχοντας ένα σημαντικό  ιατρικό κομμάτι που  αφορά  κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ο ασθενείς  που πρόκειται  να χειρουργηθεί να μπαίνει σε αυτή την λίστα χειρουργείου.

Η λίστα Θα διατυπώνεται  σύμφωνα με τα ιατρικά κριτήρια και τις γνωματεύσεις των γιατρών και θα εντάσσονται  οι ασθενείς για επέμβαση σε αυτή την λίστα χειρουργείου. Βεβαίως αν υπάρχει έκτακτη περίπτωση εισαγωγής ασθενούς σε χειρουργείο αυτό θα γίνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Καρασαββόγλου, πρόκειται για μια καινοτόμο δράση  για την οποία θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

Για μία ακόμη φορά παρουσιάζεται αύξηση στην επισκεψίμοτητα στο κάστρο Καβάλας καθώς με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία στο 2016 καταγράφηκε αύξηση στα έσοδα σε σχέση με το 2015  κατα40%. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» σημείωσε ότι εντυπωσιακά τα ποσοστά αύξησης επισκεψίμότητας στο Κάστρο.

ΘΑΣΟΣ

Ορόσημο χαρακτήρισε το 2016 ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ καθώς ο δήμος τους απαλλάχθηκε από το βάρος των ληξιπρόθεσμων χρεών με απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα ο τουρισμός σημείωσε αύξηση ρεκόρ σε σχέση με το 2015 γεγονός που δείχνει την τουριστική καταξίωση του νησιού. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, τους δίνει ώθηση να  ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την τουριστική προβολή του νησιού συμμετέχοντας σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις καθώς  και την προβολή μέσω διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.