Σχόλια….

ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Χθες ήταν προγραμματισμένη η πολιτική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Θεόδωρου Μουριάδη στην Κεντρική Πλατεία. Όπως διαπιστώθηκε η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πάρα πολλοί είναι  οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, σε δήμους και Περιφέρεια.  Καθημερινά μοιράζουν ψηφοδέλτια σε όλη την καβάλα, γέμισε ο τόπος με αυτά….

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ

Την ίδια ώρα που, όπως έχουμε διαπιστώσει, οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν αναθέσει σε ιδιώτες τη διανομή των πολιτικών καρτών και φυλλαδίων τους. Αυτό πραγματικά είναι πρωτοφανές για την Καβάλα καθώς ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν. Συνήθως οι ίδιοι οι υποψήφιοι μοίραζαν τα ψηφοδέλτιά τους.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Σαφώς αυτή η συμπεριφορά αποτελεί σημεία των καιρών καθώς σ’ αυτές τις εκλογές έχουν εμπλακεί τουλάχιστον στο νομό Καβάλας εκατοντάδες άνθρωποι που φιλοδοξούν για την εκλογή τους. Τελικά, η πολιτική στην Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Στο μεταξύ από την αρχή της εβδομάδας έχουν διαρρεύσει προβλέψεις για το δήμο της Καβάλας. Για το ποιος θα είναι, δηλαδή, στη δεύτερη Κυριακή κλπ. Προφανώς αν κρίνουμε από αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει, μάλλον πρόκειται για ευσεβείς πόθους. Κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού η Κυριακή είναι πολύ κοντά!

ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ

Επίσης, κατά γενική ομολογία, η αγορά της Καβάλας δεν ωφελήθηκε από το προεκλογικό τμήμα. Τελικά οι περισσότεροι υποψήφιοι προτίμησαν να μοιράσουν κάρτες και προεκλογικό υλικό, παρά να ψωνίσουν!

ΗΣΥΧΑ

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα προεκλογικά, το κλίμα μέχρι στιγμής είναι υποτονικό. Και δεν αναμένεται να έχουμε θεαματική αλλαγή.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας θα παρουσιάσει απόψε στις 8.30 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γ. Παυλίδης»  την  θεατρική παράσταση «Χώμαν τεμόν». Μία παράσταση αφιερωμένη στις 353.000 και πλέον αδικοχαμένες ψυχές των προγόνων τους.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ανακοίνωση τους συντάσσονται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων.

Όπως δηλώνουν, στηρίζουν ομόφωνα την απόφασή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, από χθες έως και αύριο Σάββατο 25 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν την βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

ΑΓΩΓΗ

Σε αγωγή θα προχωρήσουν οι συμβασιούχοι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με αίτημα οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι το αίτημα τους είναι δίκαιο και αναμένεται να είναι αρωγός και ο Δήμος Καβάλας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Την παράταση των συμβάσεων του ΟΚΕΠΕΚΕ ζητά το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ζαφείρη Μυστακίδη, ζητούν την παράταση των συμβάσεων για να μην χαθούν ευρωπαϊκές ενισχύσεις.

ΑΔΕΔΥ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για να επιστρέψει το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων στο Δημόσιο. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του για την συγκεκριμένη απόφαση.

SHOW

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φετινό Air Sea Show θα πραγματοποιηθεί Σύμφωνα με τον Διευθυντή του κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη θα γίνει μία παρέλαση το Σάββατο 6 Ιουλίου στα πλαίσια της διοργάνωσης που θα γίνει το διήμερο 5-6  Ιουλίου.

ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ

Ανησυχητικό είναι το φαινόμενο της αύξησης των πληθυσμών λαγοκέφαλων, που είναι τοξικά είδη ψαριών που εξοντώνουν κάποια είδη ιχθυρών. Ο ιχθυολόγος κ. Αργύρης Καλιανιώτης σημείωσε ότι επιβάλλεται να μειωθεί ο πληθυσμός τους.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Καμία αποζημίωση δεν έλαβαν ΝΟΚ και ΟΘΑΚ για τα κτίρια που εκμεταλλευόταν στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΚ κ. Κεραμιδά Κώστα οι υπουργοί Ναυτιλίας κ.κ. Κουρουμπλής και Κουβέλης αθέτησαν την υπόσχεσή τους για αποζημίωση των περιουσιών των ναυταθλητικών σωματείων που κατασκεύασαν αυτά τα κτίρια που πλέον πέρασαν στον οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *