Σχόλια…..

ΟΜΙΛΙΑ

Προεκλογική ομιλία είχε προγραμματισμένη για χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος άνοιξε το χορό των ομιλιών και φυσικά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Όπως αναφέραμε και χθες, το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική ένταση, αντίθετα το κλίμα είναι πολύ ήπιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε θέματα πυροπροστασίας, από τη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Ελευθερούπολης , υπό την επίβλεψη των στελεχών της από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2019, το οποίο παρακολούθησαν 5 υπάλληλοι του Δήμου από τις υπηρεσίες Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμόρφωση των δημοτικών υπαλλήλων σε θέματα πρόληψης, ασφάλειας και αντιμετώπισης  κινδύνων και κρίσεων αποτελεί διαρκή μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, καθώς θωρακίζει τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και παρέχει εγγύηση στους πολίτες για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς αυτούς.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Καβάλα το Wood Water Wild Festival. Η φετινή διοργάνωση είναι η 11η κατά σειρά και αναμένεται να έχει περισσότερα δρώμενα, όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Προμούσας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου παλιάς Καβάλας.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Η Energean είχε την τιμή να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα.

Οι 12 μεταπτυχιακοί σπουδαστές του προγράμματος “Msc in Oil & Gas Technology” έλαβαν την απαραίτητη βιομηχανική εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία πραγματικών εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογονονθράκων. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, τα γεωτρύπανα «Energean Force» και «GSP Jupiter» καθώς και το χερσαίο εργοστάσιο επεξεργασίας και αποθήκευσης «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη.

ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Σε αναμονή βρίσκονται στο πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για την σύσταση της Διοικούσας Επιτροπής ώστε να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τον πρώην Αντιπρύτανη κ. Θανάση Μητρόπουλο, βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο και σύντομα αναμένεται να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

ΡΥΘΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει μία ρύθμιση για τους πρυτάνεις του πρώην ΤΕΙ καθώς το Ίδρυμα ουσιαστικά σήμερα είναι χωρίς διοίκηση! Βέβαια, ένα Ίδρυμα όπως το πρώην ΤΕΙ θα έχει διοίκηση για πάντα, γιατί είναι σοβαρό και είναι και αυτοδιοικητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απλά, είναι θέμα ημερών να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες και να μπει σε μία διοικητική αυτονομία.

ΔΟΣΕΙΣ

Θετικά κρίνει την ρύθμιση των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης. Παράλληλα ευεργετική χαρακτήρισε την ρύθμιση των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο βουλευτής κ. Κώστας Μορφίδης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ξεκίνησε η παρέμβαση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για τον καθαρισμό του χώρου όπου βρίσκονταν οι παλιές αποθήκες στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας για την  βελτίωση του περιβάλλοντος. Ακολούθως θα προχωρήσει από τον ιδιώτη επενδυτή η δημιουργία ενός Εμπορικού Κέντρου στο σημείο αυτό καθώς αναμένεται η έκδοση οικοδομικής άδειας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα κ. Χρήστος Ηλιάδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Τετάρτη ο Όμιλος Ρόταρυ Δυτικής Καβάλας θα διοργανώσει μία εκδήλωση για την Γενοκτονία των Αρμενίων στο Ξενοδοχείο Ωκεανίς  στις 9 το βράδυ.  Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ομίλου κ. Άννα Παυλίδου ομιλητής θα είναι  ο κ. Ασυριάν, μέλος του Ομίλου τους.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Ο Δήμος Καβάλας θα παρέμβει στην πλαζ της Καλαμίτσας παρότι δεν έχει την αρμοδιότητα καθώς η Καλαμίτσα ανήκει στην ΕΤΑΔ. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιλόσογλου Γιώργος ανασκεύασε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.  Ανέστη Τσουρουκίδη, που είχε αναφέρει ότι για τον Δήμο Καβάλας η Καλαμίτσα φέτος είναι παρελθόν, σημειώνοντας ότι θα καθαριστεί η παραλία, θα ευπρεπίσουν τα αποδυτήρια και θα τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τώρα, βέβαια δεν ξέρουμε τι ακριβώς παρέμβαση θα κάνει ο δήμος Καβάλας με την Καλαμίτσα, αλλά η ουσία είναι ότι τα παράπονα του κόσμου είναι τεράστια. Σαφώς και δεν ευθύνεται ο δήμος για αυτήν την κατάσταση αφού η ΕΤΑΔ δεν ενδιαφέρεται καν για την Καλαμίτσα, αλλά από την άλλη η διοίκηση του δήμου Καβάλας θα έπρεπε να είχε ασκήσει περισσότερες πιέσεις.

ΚΡΑΤΟΣ

Δυστυχώς, το κράτος των Αθηνών λειτουργεί με χάρτες και κάνει ασκήσεις επί χάρτου. Ούτε που ενδιαφέρεται για την Καλαμίτσα που δεν ξέρει καν πού πέφτει.

ΤΡΕΧΕΙ

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Χαλεπιάδης τρέχει και δεν φτάνει αυτό το διάστημα. Υπάρχουν δύο νέα λεωφορεία που πρέπει να προσαρμοστούν τεχνολογικά για να ξεκινήσουν δρομολόγια. Και είναι προς τιμήν του Αστικού ΚΤΕΛ που διαρκώς ανανεώνεται.

ΤΡΕΧΕΙ (1)

Την ίδια ώρα που τρέχει και το θέμα του σταθμαρχείου του Αστικού ΚΤΕΛ στο Περιγιάλι. Είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσουν τα διαδικαστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *